Krach českých tenistů: V Indian Wells nezískali jediný set

16. 3. 2009, 06:55
Aktuality 9
ATP/WTA INDIAN WELLS - V nečekaný exodus českých tenistů se proměnil nedělní den na turnaji BNP Paribas Open v Indian Wells. Vstup do turnaje nezvládli Radek Štěpánek ani Tomáš Berdych. Mezi ženami selhala Nicole Vaidišová, která podlehla Craybasové, a proti favoritce Zvonarevové nepřekvapila Kvitová.
Tomáš Berdych

Berdych a Štěpánek odletěli do Kalifornie s vědomím postupu do čtvrtfinále Davisova poháru. Na výkonech v Indian Wells se však úspěch v týmové soutěži neodrazil.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí Tomáš Berdych letos mimo grandslam a Davis Cup vyhrál z pěti utkání jediné. Ani v Indian Wells svou nelichotivou bilanci nevylepší, protože stejně jako v loňské sezoně nezvládl své úvodní vystoupení. Srbu Victoru Troickému podlehl až nečekaně snadno 3-6 1-6.

Po vyřazení Jana Hernycha v úvodním kole tak byl posledním českým želízkem v ohni Radek Štěpánek. Ale ani vítězi dvou letošních turnajů se nedařilo. Třicetiletý rodák z Karviné podlehl v prvním vzájemném měření sil domácímu Samu Querreymu, který si pomohl i jedenácti esy.

Také ženská část turnaje nenabídla z českého pohledu dobré výsledky. Nicole Vaidišová sice v úvodních zápasech naznačila, že obnovená spolupráce s Alešem Kodatem vnesla do její hry znovu jiskru, ale ve třetím kole proti Jill Craybasové selhala. Sice využila všech čtyř možností k prolomení soupeřčina servisu, jenže sama čelila osmnácti brejkbolům, z nichž šest odvrátit nedokázala.

Pouze překvapit mohla Petra Kvitová, ale podobný kousek jako Petře Cetkovské, jež po senzační výhře nad Dementěvovou zůstává poslední Češkou v pavouku, nepředvedla. Naopak. V zápase s Ruskou Věrou Zvonarevovou se dopustila sedmi dvojchyb a po necelé hodině odešla z kurtu poražena hladce ve dvou setech.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky českých tenistek

Dvouhra - 3. kolo:
Craybasová (USA) - Vaidišová (ČR) 6-4 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Kvitová (ČR) 6-1 6-3

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky českých tenistů

Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (USA) - Štěpánek (18-ČR) 6-4 6-3
Troicki (Srb.) - Berdych (21-ČR) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuďte na Berdycha tak hnusný, po Davis Cupu jste ho chválili, i když musím přiznat že sem prohru nečekal. Vůbec to byl černěj den, vypadlo 5 Čechů, když to vemu s Damem ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je hnusný? Nezlob se na mě, ale 6-3 6-1 s Troickim to je silný kafe! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak vždyt troicki má letos slušnou formu.Tomáš se zvedne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak prohru Vaidišky bych selháním nenazval, ještě před pár týdny byla ráda když uhrála pár gemů v zápase a teď by každý chtěl zázraky v podobě tří vítězství za sebou :-). Tři týdny tréninku nemůžou nalít zpět ztracenou chuť a sebevědomí, ještě to chce čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Čas to chce, ale proti Craybas byla dobrá šance uhrát další kolo. Každopádně náznaky nějakého posunu jsou vidět a snad budou pokračovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda!
Reagovat
smazaný uživatel
Výprask od Troického je fakt ostuda, když si odmyslím AO (ještě teda DC), tak Berdych na ostatní turnaje nemusel ani jezdit. Neuvěřitelně nestabilní hráč s věčně podlomenou psychikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý jiný hráč by dal nevím co, aby měřil 195cm a měl parádní předpoklady "umlátit" aspoň něco solidním servisem. V případě Berdycha to bohužel nefunguje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist