Krajiceková pro TenisPortál.cz: Nikdy by mě nenapadlo, že se zasnoubím na kurtu

24. 7. 2014, 09:00
Rozhovory 21
Michaella Krajiceková má za sebou letos výrazný posun ve čtyřhře, v níž nastupuje mimo jiné i s Lucií Hradeckou, ale také v osobním životě - před měsícem se totiž zasnoubila s německým tenistou Martinem Emmrichem. Jak vzpomíná na originální žádost o ruku? Dává ve své kariéře přednost dvouhře nebo čtyřhře? Sympatická Nizozemka si během přípravy v Americe našla čas na zodpovězení otázek pro čtenáře TenisPortál.cz.
Profily hráčů
Martin Emmrich a Michaella Krajiceková

K českému tenisu máte velmi blízko. Mohla byste našim čtenářům říci, jak jste se ocitla v Praze a jaké byly vaše tenisové začátky?
Rodiče jsou oba Češi, jen se kvůli komunismu na pár let odstěhovali do Holandska, kde jsem se jim narodila já s mladším bráchou. Když mi bylo 9 let, tak jsme se vrátili zpět do Česka, kde jsem rok trénovala v Litvínově. Potom mě na nějakém mistráku viděl pan Šavrda (manažer klubu I.ČLTK Štvanice) a pozval mě do Prahy. Od té doby už jsme pak všichni zůstali v Praze.

Jste reprezentantkou Nizozemska, neuvažovala jste někdy o českém občanství?
Do 13 let jsem hrála i za Česko, ale poté jsem se musela rozhodnout jen pro jedno občanství, a i když miluju Prahu a cítím se v Česku krásně, přece jenom jsem se narodila v Holandsku a je to můj první domov.

Od konce loňské sezony nastupujete ve čtyřhře s Češkou Lucií Hradeckou. Jak jste se daly Lucie Hradecká a Michaella Krajicekovádohromady? Oslovila ona vás?
Ano, Lucka mě s jejím trenérem oslovila na konci minulého roku. Byla jsem z toho opravdu nadšená, protože je to skvělá deblistka a taková nabídka nepřichází každý den.

Lucie H. už vyhrála French Open a US Open, byla ve finále Wimbledonu či získala olympijskou medaili. Vám se zatím na grandslamech výrazně prorazit nepodařilo, slibujete si od spolupráce s Lucií nějaký výrazný úspěch? V deblu je důležitá ‘chemie’, funguje mezi vámi?
Vždy jsem dávala přednost singlu, debl jsem moc neřešila, ale tento rok je to obráceně a já si moc vážím pokroku a výsledků, které jsme s Luckou udělaly. Přece jenom spolu hrajeme pouze od konce minulého roku, ale já už si za tu dobu vylepšila žebříček na svou nejvyšší pozici - 30. místo. Odehrály jsme výborně Roland Garros, kde jsme hrály semifinále, což je skvělý výsledek.

Je pro vás v současnosti prioritou dvouhra, nebo čtyřhra? Vzhledem k velkému rozdílu v postavení v singlovém a deblovém žebříčku je to asi těžké skloubit...
Vždy pro mě bude prioritou singl, ale tento rok poprvé beru vážně i debla, a tak si vážím i dobrých výsledku v něm!

Ve dvouhře jste si zhruba před měsícem na domácí trávě v Hertogenboschi připsala první výhru v hlavní soutěži na turnaji WTA po 12 měsících a romantické pozápasové obrázky obletěly svět. Váš přítel vás přímo na kurtu požádal o ruku a vaše odpověď byla kladná. Napadlo vás, že byste mohla prožít právě takové zásnuby?
Přítel, nyní vlastně už snoubenec, mě vážně moc mile překvapil. Nemohla jsem tomu uvěřit a nikdy by mě ani nenapadlo, že mě o ruku požádá zrovna na tenisovém kurtu, ale byla a pořád vlastně jsem štěstím bez sebe!

Svěřil se Martin, zda by zásnuby proběhly, i kdyby nebyl zápas vítězný?Michaella Krajiceková a Martin Emmrich
Ano, řekl mi, že by to udělal tak i tak. Jsem proto moc ráda, že jsem zápas vyhrála, protože to takhle bylo dvojí krásné vítezství v jeden den.

Jak jste se s Martinem seznámili? Plánujete svatbu také na nějakém tenisovém kurtu?
Seznámili jsme se na onom turnaji v Holandsku v Hertochenboschi. Bylo to přesně před rokem, co mě požádal o ruku, proto to bylo ještě romantičtější. Myslím ale, že to konečné 'ano' si na kurtě asi neřekneme. Zrovna probíhá hledání ideálního místa a jednou z možností je i Praha.

Zpět k tenisu. Jaké turnaje vás teď čekají? Plánujete se zúčastnit kvalifikace na US Open?
Momentálně jsem už v Americe a můj turnajový program je následující: Vancouver, Montreal, Cincinnati, New Haven nebo kvalifikace US Open, US Open a Quebec!

Letos jste měla několik týdnů herní výpadek. Trápilo vás nějaké zranění? A jaký je váš současný fyzický stav?
Tento rok jsem zatím naštěstí žádné zranění neměla, což je určitě dobře, protože v minulých letech to tak nebylo. Hlavním důvodem, proč hraju o par turnajů méně než soupeřky je to, že už mám za sebou celkem 4 operace kolene, proto na něj musím dávat větší pozor a někdy si prostě musím nějaké turnaje odříct.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedeme za obhajobou holka !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uhorková sezóna
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Bouchard nebude ve Washingtonu je velice luxusní zpráva pro naši Lůcu :) Tak doufám, že ten titul nikomu nenechá!!!
Reagovat
kada.tom
tak především by měla určitě dojít daleko, jestli bude mít formu jako v Londýně, tak se o titul nebojím, ale ... uvidíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále je povinost a finále potřeba :D
Reagovat
PetaM
A jéje. Lucka jako nasazená jednička? No, snad to pro ni nebude svazující ... :( :(
Reagovat
EllNino
No to určitě bude :D ...ale tak uvidí se
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis.com/pro-game/2014/07/wimbledon-runner-up-bouchard-wds-from-citi-open/52234/
Reagovat
smazaný uživatel
pojd! :-)
Reagovat
VlS
Mrazivej pohled, seřízenou mušku na koltech a půjde to samo
Reagovat
Cico93
a tu si nanich nikto nespomenul:!
https://www.facebook.com/127184667291570/photos/a.127191937290843.22606.127184667291570/834249276585102/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Fandina
To překvapivá žádost o ruku, když to nevěděla, musel být o to větší šok. Martin je borec, takhle to vymyslet. Jinak mě celkem překvapilo, že Michaella před tím moc debly nehrála, než teď s Luckou a opravdu to asi nebylo pro LucHra lehké, ten rozchod s Andy a ještě k tomu úplně nová partnerka, která si teď vlastně vztah k deblu s ní tvoří. RG dobré a samozřejmě moc držím palce, aby se dařilo. Oběma. Hezký rozhovor. Pojď!
Reagovat
vendulkabendulka
Opravdu? Jedna z nejintimnejsich chvil kterou muzou dva lide prozit verejne prezentovana v ramci sportovniho utkani? To uz nam skutecne tak hrabe, ze tohle povazujeme za dobry napad?
Reagovat
slacker
No ani na tom kurtu nesukali, ty intimni chvile
Reagovat
vendulkabendulka
Jestli mas pocit, ze intimni je jenom to sukani, pak nezbyva nez politovat tvoji manzelku/pritelkyni.
Reagovat
slacker
Eufemismus intimni chvile je proste spojen se sexualitou.
Reagovat
smazaný uživatel
pro tebe ne az, ale uz priznacne.. :-(
Reagovat
George_Renel
Plný souhlas. Už jsem to chtěl taky napsat, ale říkal jsem si, ze by mě zase asi poslali do hrobu. Ale třeba az se budou rozvádět (50/50), taky to oznámí po výhře na kurtu. ;-)
Reagovat
Fandina
Pokud se budou rozvádět, třeba to také oznámí na kurtu. U tenistů je to běžné, že to třeba oznamují na tiskovkách.
Reagovat
Fandina
Bylo to originální. Martin jí chtěl překvapit a udělal to v době výročí ročního od seznámení a na tom samém místě. Nevím, co je na tom intimního. Intimní by bylo, kdyby to chtěl udělat v intimní chvíli. Chtěl něco extra a tohle se mu povedlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist