Krejčíková je v Abú Zabí ve čtvrtfinále, Sorribesová se zranila a po devíti gamech vzdala

8. 2., 10:58
Aktuality 22
WTA ABÚ ZABÍ - Barbora Krejčíková (28) se v prvním zápase od porážky ve čtvrtfinále Australian Open příliš nenadřela. Ve svém úvodním vystoupení na podniku WTA 500 v Abú Zabí odehrála s náhradnicí a přemožitelkou Lindy Noskové Španělkou Sarou Sorribesovou (27) jen devět gamů, než jí soupeřka kvůli zranění ruky po pádu vzdala. O postup do semifinále se čtvrtá nasazená Češka utká v odvetě za rok staré vyřazení s loňskou finalistkou a světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou (25).
Barbora Krejčíková po devíti odehraných gamech postoupila do čtvrtfinále (© Profimedia)

Krejčíková – Sorribesová 6:2, 1:0 / skreč S.

Barbora Krejčíková po krachu v Adelaide a úspěchu na Australian Open, na kterém vypadla až ve čtvrtfinále s obhájkyní titulu a pozdější šampionkou Arynou Sabalenkovou a do stejné fáze došla i v deblu po boku Němky Laury Siegemundové. v Abú Zabí vstoupila do třetího letošního turnaje.

V prvním kole měla jako nasazená čtyřka volný los a v úvodním vystoupení čelila rozehrané Saře Sorribesové, která včetně kvalifikace nastoupila k již čtvrtému utkání. Španělka se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice a překvapivě se postarala o vyřazení Lindy Noskové, druhou českou čtvrtfinalistku lednového Australian Open už ale zastavit nedokázala.

Krejčíková od úvodu zápasu hýřila aktivitou a odstartovala brejkem. V šestém gamu za stavu 3:2 a 30:15 navíc získala fiftýn po pádu soupeřky, která si poranila palec na pravé ruce a musela si vyžádat okamžité ošetření. Ledování a prášky tlumící bolest ale nezabraly. Sorribesová se sice na kurt vrátila a ještě pár gamů to zkoušela, po třetí ztrátě servisu to ale za stavu 2:6 a 0:1 zabalila a další pokračování vzdala.

"Sary je mi líto, snad bude zase brzy v pořádku. Pro mě bylo obtížné se po tom pádu soustředit na svou hru, protože je náročné vidět na druhé straně kurtu soupeřku, která bojuje s bolestí," řekla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Osmadvacetiletá Češka během 47 minut trefila 17 winnerů, udělala 13 nevynucených chyb a vzájemnou bilanci upravila na 2:0. Pasivní Sorribesová nezahrála jediný winner a dopustila se jediné chyby.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Sara SorribesováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Sara Sorribesová (@ Livesport)

Světová dvanáctka Krejčíková v této sezoně nastoupila k sedmému zápasu, teprve podruhé dokázala vyhrát první set a letošní bilanci vylepšila na 5:2.

Kalininová – Samsonovová 1:6, 3:6

O první semifinále od loňského října si Krejčíková zahraje s ruskou obhájkyní finále Ljudmilou Samsonovovou (h2h 1:1), které může vrátit rok staré vyřazení.

Světová patnáctka Samsonovová dorazila do Spojených arabských emirátů s letošní bilancí 0:3 na zápasy a 1:6 na sety, v Abú Zabí ale ztratila se dvěma ukrajinskými soupeřkami jen pět gamů. Po Lesje Curenkové nedala šanci ani Anhelině Kalininové, kterou smetla jednoznačně 6:1, 6:3.

Sorribesová odstoupila také ze čtyřhry, ve které měla odpoledne s Marií Bouzkovou vyzvat americké duo Sofia Keninová a Bethanie Matteková-Sandsová.

Rybakinová – Collinsová 4:6, 6:3, 6:3

Vítězným obratem v Abú Zabí odstartovala světová pětka Jelena Rybakinová. Nejvýše nasazená Kazaška ve svém prvním duelu od neúspěchu ve druhém kole Australian Open zdolala v souboji poražených finalistek Australian Open (2022 a 2023) Američanku Danielle Collinsovou 4:6, 6:3, 6:3 a po třetí třísetové výhře v řadě upravila vzájemnou bilanci na 3:1.

"(Brzké vyřazení v Melbourne) mi dalo pár dní navíc na trénink a přípravu," hledala Rybakinová pozitiva nečekané porážky s Annou Blinkovovou na Australian Open. "Delší dobu jsem nehrála a první zápasy po takové době jsou vždy těžké, obzvlášť proti tak dobré soupeřce. Jsem ráda, že jsem to zvládla a zítra si zahraju další zápas," dodala vítězka předloňského Wimbledonu.

V pátečním boji o místo v semifinále se Rybakinová utká s Cristinou Bucsaovou. Šestadvacetiletá Španělka moldavského původu, jež v kvalifikaci prohrála s Lindou Noskovou a do hlavní soutěže se dostala až jako náhradnice, ve druhém kole porazila 7:6, 7:5 Britkou Heather Watsonovou a teprve podruhé v kariéře vyhrála na hlavním okruhu dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále je vůbec poprvé.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Stázka má pohádkový návrat z mateřské
Reagovat
aligo
Co to tam Errani vyvedla? to hrála tak dobře? Nebo Meria hrála tak mizerně?
Reagovat
EllNino
Koukni na jejich vzajemnou bilanci :) a je jedno, jestli je rok 2008 nebo 2024 :)))
Reagovat
tommr
SST se kvůli zranění odhlásila i z debla takže Marie má smůlu ...
Reagovat
Ondra979
dam sem lehky OT k Biatlonu - vcera nasi bida, coz se ale cekalo takze prekvapeni to neni. Nevite nekdo, proc je i Marketa Davidova z formy? nesleduju to zas tak moc, jen me to prekvapilo, treba se jeste zvedne...uvidime
Reagovat
Sinuhet1
Od zacatku sezony je z formy, musim se priznat, ze jsem to skorem prestal sledovat
Reagovat
Blondie
Mně osobně přijde, že je ve strašném konfliktu - tím, že dělá biatlon, jí utíká začátek práce, kterou by chtěla dělat další dlouhá léta. Zároveň má ale v biatlonu potenciál a může ho reálně dělat jen pár let, pak už to nedožene.
Má v tomhle docela naloženo :/ ono vystudovat VŠ (a to měla v plánu ještě podle mě fakt těžkou Veterinu v Brně) a pak se mořit na běžkách a s malorážkou, je docela rozpor.
Reagovat
lvicek
S tim se da souhlasit, na druhou stranu - utika zacatek prace je pomerne silne vyjadreni, v tomto oboru urcite muze zacit i o neco pozdeji, stejne jako treba spousta dalsich po materske atd. Jo, neco se asi z hlavy vykouri, ale urcite to jde ozivit. Spis mi prijde divne, ze se ted dost trapi v podstate vsichni, i kdyz Marketa asi nejvic, no...
Reagovat
Blondie
I tahle práce má nějaké trendy, co se člověk naučil, už může být za 4 roky dost posunuté. Také do toho musel dát hodně energie. U ní prostě jeden báječný obor, který ji baví, vytlačuje ten druhý.
Reagovat
George_Renel
Tu veterinu již úspěšně dostudovala.
Reagovat
Blondie
Nedostudovala :)
V roce 2019 se na veterinu dostala a odložila to, je to obor na 6 let. Takže i kdyby to začala studovat hned, rozhodně to nemohla dokončit.
Má dva magistry z ČZU, což je samo o sobě při vrcholovém sportu neuvěřitelné :)
Reagovat
George_Renel
Tak to jsem to její vyjádření špatně pochopil. Díky za uvedení na pravou míru.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Sinuhet1
Diky za info, taky jsem se domnival ze uz to dokoncila
Reagovat
Blondie
Dokončila dva magistry, jen ne tu veterinu - silně pochybuji, že by ji mohla studovat jinak než jako prezenční studium, podle mě je to škola na úrovni medicíny...

A taky jsem si to musela zjišťovat

Každopádně Makula je chytrá, talentovaná a ještě navíc krásná, hustý kombo :-)
Reagovat
Ondra979
jo na tom muze neco byt, je to skoda ze si to neujasnila..protoze mi byla vzdycky hodne sympaticka i timto ze to nema postavene jen na tom, ze dela biatlon ale ze ma i ty kone..
Reagovat
jorgge98
od začátku sezóny Markétě nejde střelba a od toho se to celé odvíjí, vypadá to, že chtěli něco s trenérama přes léto změnit a vůbec se jim to nepovedlo. zdá se mi i, že jí to tento rok kvůli tomu absolutně nebaví a celkem rezignovala, vůbec bych se nedivil, kdyby se už příští rok nevrátila.
Reagovat
jorgge98
ještě jsem tedy hodně četl, že problém českého biatlonu jsou ty tréninkové skupiny, v severních zemích si každý trénuje svoje a mají individuální tréninkové plány, což dává smysl, jelikož každý člen týmu potřebuje zapracovat na něčem jiném... jsem zvědavý co letošní sezóna s českým biatlonem udělá, snad se vzpamatují a něco změní, je to evidentně potřeba.
Reagovat
HAJ
U biatlonu se to stává. Třeba vloni nebo předloni Vitozi netrefila ani stodolu.
Reagovat
vavrinec
Není z formy. Prostě jí nejde střelba, což se těm biatlonistkám, které nejsou střelkyně od Boha (a to Markéta rozhodně není) v některých sezonách stává.
Reagovat
Sinuhet1
A neni neco jako strelecka forma? Pokud jo, tak tu nema
Reagovat
Sinuhet1
Gratulace Bare k postupu, Sare to zraneni samozrejme nepreju
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist