Krejčíková opět zvládla wimbledonský start. Uspěla i Kvitová, Plíšková překvapivě vypadla

5. 7. 2023, 19:20
Aktuality 181
Barbora Krejčíková (27) i potřetí zvládla vstup do Wimbledonu, letos začala na kurtu číslo 1 výhrou 6:2 7:5 nad Britkou Heather Watsonovou (31). Dvojnásobná šampionka Petra Kvitová (33) stejně jako loni odstartovala třísetovou výhrou nad Italkou Jasminou Paoliniovou (27), s níž si poradila i počtvrté. Naopak úvodní kolo travnatého grandslamu v londýnském All England Clubu poprvé od svého debutu nezvládla Karolína Plíšková (31), jež podlehla hráčce třetí světové stovky. Karolína Muchová (26) a Linda Nosková (18) se úvodního vystoupení už druhý den po sobě nedočkaly.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková před Wimbledonem absolvovala sice jediný, ale za to povedený turnaj. V Birminghamu si zahrála finále dvouhry, třikrát překonala své maximum na trávě a navíc slavila triumf ve čtyřhře. Následně si oproti původnímu plánu naordinovala odpočinek.

A zřejmě udělala dobře. V All England Clubu si ve svém o den odloženém vstupu do soutěže poradila s domácí Heather Watsonovou. Osmifinalistku loňského ročníku na druhém nějvětším kurtu v areálu porazila prvním vzájemném duelu 6:2, 7:5. Neztratila přitom jediné své podání.

"Heather patří velké uznání. Věděla jsem, že to bude těžké utkání, ona měla podporu publika a hrála opravdu dobře. Bylo to pro mě obtížné první kolo," řekla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Zápas jsem začala velice dobře. Hrála jsem rychle, to jí úplně nesedělo. První set jsem uhrála 6-2, ale bylo to o jednom brejku. Ve druhém jsem měla dost příležitostí. Hodně 30:0, nedařilo se mi to prolomit. Cítila jsem, že čím více budeme hrát a bude uhrávat svůj servis, tím přijde pak zápletka. Bez toho to nejde. Byla jsem ráda, že jsem tu zápletku zvládla a dohrát to ve dvou setech," zhodnotila Krejčíková.

Vítězka předloňského Roland Garros ve dvouhře i ve čtyřhře hraje ve Wimbledonu potřetí. V minulosti vyhrála vždy minimálně dva zápasy, při svém předloňském debutu došla dokonce až do osmifinále.

"Letošní sezona je celkem povedená. Ve Wimbledonu jsem hrála poprvé v roce 2021 a od té doby se s trávou čím dál více sbližuju. Už i na ní hraju docela ráda," usmála se rodačka z Ivančic.

O třetí kolo i při své třetí účasti si zahraje už ve čtvrtek s ruskou kometou Mirrou Andrejevovou. Šestnáctiletá ruská hvězdička při své premiéře na londýnském grandslamu zdolala 6:4, 3:6, 7:5 Číňanku Xiyu Wang, navázala na zdárně absolvovanou kvalifikaci a na své první akci na trávě vyhrála i čtvrtý zápas, čímž si zajistila posun do Top 100.

Dvojnásobná šampionka Petra Kvitová se svého vstupu do Wimbledonu dočkala po dvoudenním čekání díky přesunu zápasu do večerního programu na Centrální kurt pod zataženou střechu.

Stejně jako loni v All England Clubu odstartovala třísetovou výhrou nad Jasminou Paoliniovou. O šest let mladší Italku, která v hlavní soutěži na trávě dosud nikdy nevyhrála, porazila 6:4, 6:7, 6:1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 4:0.

"První kola jsou vždycky zrádná. Navíc dnes byl zápas přesunut na centr kurt a hrálo se v odlišných podmínkách. Ale díky za to, že tady tu střechu máme," řekla v pozápasovém rozhovoru na kurtu Kvitová, jež výhrou navázala na nedávný triumf na trávě v Berlíně.

"Ve druhém setu jsem se jí marně snažila sebrat servis. Ve třetím setu jsem se trochu zlepšila, lépe jsem podávala, brejknula jí a nakonec vyhrála. A to je pozitivní," dodala šampionka z let 2011 a 2014.

O obhájení loňského třetího kola si zahraje s Aljaksandrou Sasnovičovou, nebo Španělkou Nuriou Párrizasovou. Blíže k postupu má Sasnovičová, jež vyhrála první set. Utkání se bude dohrávat ve čtvrtek.

Karolína Plíšková se během antukového jara dostala do krize a nevyhrabala se z ní ani na trávě. Od 21. dubna odehrála sedm utkání, šest z nich prohrála a jedinou výhru si připsala po skreči soupeřky.

Nejméně očekávanou porážku v sezoně utrpěla v úvodním kole Wimbledonu. S až 225. hráčkou světa Natalijou Stevanovičovou ze Srbska nezaznamenala jediný brejk, od stavu 2:2 ztratila sedm gamů v řadě a byť odvrátila pět mečbolů, porážce 2:6, 3:6 nezabránila.

"Soupeřka mi to hodně znepříjemnila, ale já nehrála vůbec dobře. Servis nepsal, i když nebyl úplně nejhorší. Hrálo se mi ale strašně špatně. Tu vysvitlo slunce, tady zafoukalo. Bylo těžké najít klid ve výměnách. A do toho jsem pořád lovila ty její čopy na zemi. Hrála nepříjemně a já si s tím bohužel neporadila," řekla Plíšková.

Vstup do grandslamu nezvládla stejně jako minulý měsíc na Roland Garros, kde prohrála se Sloane Stephensovou. Ve Wimbledonu finalistka z roku 2021 prohrála své zahajovací utkání poprvé od svého debutu v roce 2012.

Naopak finalistka letošního French Open Karolína Muchová už druhý den marně čekala na svůj úvodní zápas. S Němkou Jule Niemeierovou se měla utkat v úterý, kvůli dešti se ale na kurt nedostaly a vinou nahuštěného programu a dalších dešťových přeháněk nestihly duel alespoň rozehrát ani ve středu. Pořadatelé je poslaly 'domů' kolem 18:45 londýnského času.

Stejný osud jako Muchovou v Londýně potkal také Lindu Noskovou. Osmnáctiletá Češka už dva dny čeká na svou wimbledonskou premiéru, s Maďarkou Dalmou Gálfiovou by se měla utkat až ve čtvrtek.

Ve druhém kole je zatím šest českých tenistek. Krejčíková s Kvitovou navázaly na Kateřinu Siniakovou, Markétu Vondroušovou, Marii Bouzkovou a Barboru Strýcovou.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.
• WIMBLEDON 2023 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 56.520.000 dolarů
středeční výsledky (05. 07. 2023)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 6:0
Kasatkinová (11-Rus.) - Burrageová (Brit.) 6:0, 6:2
• Dvouhra žen - 1. kolo •
Kvitová (9-ČR) - Paoliniová (It.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1
Krejčíková (10-ČR) - Watsonová (Brit.) 6:2, 7:5
Stevanovičová (Srb.) - Kar. Plíšková (18-ČR) 6:2, 6:3
Kosťuková (Ukr.) - Sakkariová (8-Řec.) 0:6, 7:5, 6:2
Haddadová Maiaová (13-Braz.) - Putincevová (Kaz.) 3:6, 6:0, 6:4
Ostapenková (17-Lot.) - Minnenová (Belg.) 6:1, 6:2
Vekičová (20-Chorv.) - Shuai Zhang (Čína) 6:2, 6:3
Alexandrovová (21) - Navarrová (USA) 6:4, 6:3
Potapovová (22) - Näfová (Švýc.) 6:3, 6:3
Keysová (25-USA) - Kartalová (Brit.) 6:0, 6:3
Tomovová (Bulh.) - Peraová (27-USA) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3
Stephensová (USA) - Petersonová (Švéd.) 6:2, 6:3
Cirsteaová (Rum.) - Mariaová (Něm.) 6:1, 2:6, 6:3
Cocciarettová (It.) - Osoriová (Kol.) 6:3, 6:4
Kontaveitová (Est.) - Stefaniniová (It.) 6:4, 6:4
Cristianová (Rum.) - Bronzettiová (It.) 6:3, 6:4
Collinsová (USA) - Grabherová (Rak.) 6:4, 6:4
Zhuaxuan Bai (Čína) - Bonaventureová (Belg.) 7:6 (7:0), 6:1
Juvanová (Slovin.) - Gasparjanová (-) 6:0, 6:3
Boulterová (Brit.) - Savilleová (Austr.) 7:6 (7:4), 6:2
Gračovová (Fr.) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:4
Brengleová (USA) - Erraniová (It.) 6:3, 6:1
Korpatschová (Něm.) - Zhaová (Kan.) 1:6, 6:4, 6:2
Andrejevová (-) - Xiyu Wang (Čína) 6:4, 3:6, 7:5
Blinkovová (-) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 4:6, 6:3
Cornetová (Fr.) - Hibinová (Jap.) 6:2, 6:2
Badosaová (Šp.) - Riskeová-Amritrajová (USA) 6:3, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

181
Přidat komentář
George_Renel
Škoda plíškové, jinak to pro naše barvy přes všechny potíže mohl býthodně úspěšný den.
Reagovat
farr
Byl to veleúspěšný den. Plíšková dle formy tam stejně byla do počtu a nikdo reálně nemohl očekávat nějaký úspěch, i když výbuch v prvním kole na nky noname nicce to je už na zamyšlení no co si budem... smile
Reagovat
EllNino
já se té Stevanovic celkem děsím do 3. kola pro Petru, hraje strašně otravný tenis, snad ji porazí Korpatsch ve 2. kole :))

A hlavně Petra musí porazit Sasnu/Parrizas
Reagovat
farr
Já se po včerejším nevýkonu děsím u Petry asi úplně ze všehosmile, a fakt to tak vypadá, ze budou muset Wimbledon přesunout na kontinent na nějakou normální trávu a ne ten "antukovej hnus" co tam poslední roky nepochopitelně Ukackari pestujou...smile
Reagovat
tommr
https://pbs.twimg.com/media/F0TTikLWcAIWF9G?format=jpg&name=small

na Eurosportu zřejmě ještě neví že Česko a Slovensko jsou dva samostatné státy ... smile
Reagovat
petrulinka
No tak hlavně na Eurosportu jsou na facku už delší dobu. Mermomocí chtějí vysílat GS, ale dají to jen na jeden program, přeskakují ze zápasu na zápas a v momentě, kdy hraje Petra na centru, tak oni ukončí vysílání. Jsou to kreténi
Reagovat
jirkaS
to dělaj schválně, aby lidi zakoupili
ESplayersmile
Reagovat
lvicek
To je přesně ten důvod, proč si ho zaplatit odmítám. Kéž by GS vysílalo O2!
Reagovat
farr
Odmítat zaplatit stovku, když je to letos konečně ve full servisu (všechny české zápasy s komentem) jako to bejvalo na Novasport to opravdu dává smysl... Bruh. Hlavně pak furt všichni vyšilujte že na programu E1 davaj horolezectví a na E2 miliarda reklam a z každýho zapasu tak 5 minut heh...smile
Reagovat
lvicek
Vadi mi pristup jejich vedeni uz dlouhodobe, tak proc je financne podporovat?
Reagovat
farr
Věc názoru, nebudu polemizovat. Já naopak zrušil Eurosport v TV a jedu jen Eurosport.com a nemůžu si stěžovat, všechno na jednom místě, přehledné mnohem lepší prostředí než ten Player co byl v minulosti. Záznamy zápasů u přehledů skóre, prostě velmi povedené a v ročním předplatné ve slevě za 3 kila, kdy to vychází na 27 korun na měsíc tak jako nevim, ale tomu nelze už v dnešní době ani říkat finanční podpora to je takřka charita smilesmile
Reagovat
EllNino
typicky české, vše hned a nejlépe zadarmo :))
Reagovat
lvicek
To s tim nesouvisi, viz prispevek nize. Takze tohle si muzes odpustit.
Reagovat
lvicek
Tak me na tom vadi veci vic, napr. vcera kdyz hrala Petra na centru, tak oni opakovali Djokovice?? Uplna neucta vuci divakum, co maj zaplacenej jen Eurosport v TV. Plus treba moje mamka ma Eurosport v TV, ale nema pocitac, kde by sledovala player. Takze kvuli tem pitomcum ona z GS skoro nic nema. Jinak na O2 TV normalne jine turnaje sleduje. A me samotne to vlastne taky otravuje, mam tu doma vetsinou dost zmatek, takze pustit TV na nejakem kanalu - OK, ale lovit to nekde na PC atd. uz proste otrava navic. Kdyby meli aspon trochu snahu vychazet divakum vstric, tak si to zaplatim, ale oni na to opravdu vyslovene s****.
Reagovat
farr
Vůbec není pc potřeba, stačí koupit chromecast do hloupé televize nastreamovat to z apky z telefonu a jede to parádně, vše bez reklam, full servis. Chápu pro tradiční diváky televize možná lehce složitější naučit se konzumovat on demand obsah, ale sledování klasik vysílání s tunou reklam úplně zbytečně a ještě za to platit poskytovateli, to mě omrzelo no...
Reagovat
lvicek
Jiste a to bude delat duchodkyne (a jeste si k tomu porizovat dalsi vybaveni). Nahodou, ona treba s tou O2 TV pracuje v pohode, takze zas tak mimo neni, ale tohle je pro ni rozhodne uzivatelsky unfriendly. Plus jak bylo zmineno nize, tyto veci rady prestavaji fungovat a ruzne zlobi.
Reagovat
farr
Pokud umí s O2 , tohle je v bledě modrém to samé, a argument, že to nefunguje nevím já osobně jsem s tím nikdy problém neměl, vše jede jak má, přinejhorším lze pustit jen v mobilu, recenze na nefunkčnost jsou dost mimo...
Reagovat
EllNino
To jsou proste vymluvy :)
Reagovat
lvicek
Jake vymluvy? Ja zadne vymluvy nepotrebuju?? Jsou to pro me duvody, proc to neplatime. Normalni turnaje WTA sledujeme normalne na O2. Btw. neshanel jsi tady zrovna ty streamy vcera? Ty mas placenej Eurosport? Kdybych mela pocit, ze eurosport vychazi divakum vstric, tak si ho zaplatim. Mamka na mobilu asi tezko bude koukat, co by na tom jako videla... A poustet to pres mobil do TV na nekolik hodin by taky nechtela. A me rozciluje, ze kvuli tomu, ze nejsou schopni pro CR poustet zajimave zapasy, ale ze musime cumet na to, co si tam daj Frantici nebo kdo, tak ona o ty zapasy prijde. Pritom v ramci O2 se plati i Eurosportu.
Reagovat
EllNino
Farr ti tady před chvílí napsal, že je to jednoduché stejně jako O2TV :)) Kdo chce, hledá způsob, kdo ne, hledá důvody
Reagovat
lvicek
No já nechci, vždyť to píšu od začátku:D. Nechci jim to platit, protože mě štvou, to je jednoduché. A pardon, ale ovládání O2TV přes settopbox jedním ovladačem, kde má zároveň i všechny ostatní kanály (takže nemusí řešit vstup z jineho zařízení atd.) a streamování z telefonu mi nepřijde jako to samý...
Reagovat
lvicek
Kdybych to platit chtěla, tak si to nějak zařídím, hlavně u sebe doma, to je jasný.
Reagovat
lvicek
Btw. Kdyz to streamujes z mobilu, muzes ten mobil behem sledovani pouzivat? Brouzdani/volani atd.?
Reagovat
farr
Jistě můžu klidně odjet do Norska a chromecast si pojede ten stream na který ho mobil nasměroval smile.
Reagovat
frenkie57
O2 mně už nesmí do baráku. Drahý, nepřehledný, nefungující multidimenze, dost příšerní komentátoři a komentátorka. Zlatý Sporthub.
Reagovat
lvicek
A ještě ty silný reklamy tam furt dokola. Pokaždý, když jsem to tam prepla, abycj zjistila, koho dávaj, tak reklama.
Reagovat
jirkaS
kdybych měl jistotu že to bude fungovat,
tak bych do toho asi šel, ale po recenzích
na Obchod Play tomu moc nevěřím, a ještě
k tomu mám ve SmartBoxu android 7.1.2,
nevim jestli na to stačísmile
Reagovat
jirkaS
pro západ budeme vždy Untermenschensmile
Reagovat
Otmar
Petra se srovnala a třetí set už vypadal slušně. První dva rozhárané a hodně špatné returny, a že jich bylo. Ale jo, už bude dobře!
Reagovat
Honza-K
Neuznaný bod za stavu 0:4 v tiebraku Petru pořádně naštval a její výkon se od té doby velice zlepšil
a zaslouženě postupuje smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
jj, to byl slušně nákopný moment ;-)
Reagovat
hanz
Ani nevím, co to bylo za rozhodčího, ještě jsem ho neviděl.
Reagovat
lvicek
Co se tam stalo?
Reagovat
Pavlis
Ve druhém setu nechybělo moc, aby jej Peti získala. A zkorigování ve zkrácené hře, z 0-5 tuším, bylo též fajn. Ve třetím setu ale využila brzký brejk, čímž to měla snadné. A neprojevilo se na ní, že druhý nedotáhla. Celkově hrála Kvítí ve všech setech dobře. Prostě Paolini hodně dobře vracela a nechybovala, krom třetího setu.

Můžeme být rádi, že byli pořadatelé k Češce shovívaví, dali ji na centrální kurt. A zápas se tak mohl odehrát, aniž by jej něco rušilo. Petra měla skvělou podporu týmu a blízkých. Gratuluji jí k postupu dál. Super.
Reagovat
EllNino
Dneska to musely být nervy celý den, nakonec přesun na centr, houževnatá soupeřka, ale Petra je teď prostě i přes ty nervy v dobré herní formě a kondici, záleží teď už jen na hlavě, jestli ji pustí překročit svůj stín ...

Druhé kolo tedy nejspíš až v pátek, pokud tedy zítra nepoženou vítězku Sasnovich/Parrizas hrát znovu ve stejný den ... to by bylo už opravdu přespříliš, bohatě stačí, že Iga a Kasatkina nebo Nole dneska mermomocí museli odehrát 2. kolo, i když taková Linda nebo Muška si ještě nepinkly ...

Je to doma :)
Reagovat
IngStavinoha
Tyhlety "musy" jsou pro Peťu vždycky to nejhorší - kór různě posouvané a přesouvané, pozdě večer a najednou rovnou do hlavního Chrámu. Petra toho na zítřek asi moc nenaspí, ale možná dneska třetím setem položila dobré základy... Pokud se dokáže zklidnit, nemám obavy.
Reagovat
frenkie57
Je to neuvěřitelné, že zítra už se bude hrát čtvrtý den turnaje a Linda s Muškou si půjdou odehrát úvodní kola. Tedy snad...smile
Reagovat
EllNino
hlavně ať vyhrají a pak si střihnout 2. kolo proti sobě :)
Reagovat
BooOoo
v rozpisu je zítra například i utkání Shelton - vítěz dnešního nočního tiebreakového, beztak pětisetového, maratonu, Cressy - Djere. Ben Shelton má potom ještě odehrát první kolo čtyřhry

no bude to hodně náročný program zítra
Reagovat
baba
Jupí,tak to dopadlo,koneckonců i Rybka musela ve třech, takže je vše nakonec Ok.
Reagovat
Dobry-den
Ubojovaná výhra. smile
Ta nervozita musí být extrémní a těžko říct, jestli to někdy ještě bude lepší. Ale dneska paradoxně dobře, že se zápas protáhl do 3. setu, protože v něm hrála nejlépe. smile
A servis držel, za 3 sety o něj ani jednou nepřišla, takže je na čem stavět. Akorát nějak uvolnit tu hlavu. smile
Reagovat
IngStavinoha
možná zrovna tahle vydřená výhra by dál mohla trochu pomoci
Reagovat
Esgalnor
Paolini hrála teda místy moc dobře, občas mi stylem hry "motorová myš" připomněla Halep, když jí to tam dobře padalo. Třetí set byl ale od Petry vynikající. Moc pěkný moment u sítě a nakonec velká úleva. :)
Reagovat
IngStavinoha
1:0, 1:1, 2:1

smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Konec dobrý, všechno dobré. Petruška je super. Není umění vyhrát, když se daří, ale když to moc nejde a to dneska Petra ukázala. Ve třetím bylo pár pěkných výměn od Petrušky. Tak držím palce. Pojď!!!
Reagovat
frenkie57
No, zaplaťsatan, je to tam! Ale sakra to dřelo. Italka hrála opravdu velmi dobře a Petra se musela v posledním setu pořádně zkoncentrovat a přestat chybovat, což se podařilo.smile
Reagovat
IngStavinoha
o to cennější je postup
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Loni proti ní musela otáčet...
Reagovat
TsK0802
Tak to nastesti vyslo :D Treti set super, Petra se hezky rozehrala a hned to byl hezci tenis. Jen tak dal:)
Reagovat
hanz
Comčo, už brečíš do polštáře? smile
Reagovat
lvicek
Prosim vas lidi, co se tam dělo? Nemohla isem sledovat... Aspoň třetí set už byl ok?
Reagovat
hanz
Paolini vydatně pomohla, ale chyb tam bylo i tak dost.
Reagovat
Fandina
Jj, ten byl v pohodě, Petra si ho pohlídala.
Reagovat
IngStavinoha
na něm už si Peťa naštěstí dala záležet
Reagovat
Blondie
Mně teda Petra vůbec nepřišla bez drive, to ani náhodou. Mně přišla, jako kdyby se snažila krotit přemotivovanost. Dravost i geniální údery tam byly, samozřejmě ale moc chyb.

Druhé kolo se počítáááááá!

A povedlo se. Italský drobeček ale hrdinně! To byl velmi dobrý výkon.
Reagovat
lvicek
Ufff!
Reagovat
ladinec
Asi jsem se mýlil.omlouvam se Petře
Reagovat
Fandina
5:1 Petruška ve třetím tak nechybuje a pěkně se rozehrála. Tak super Peti, ještě game.
Reagovat
EllNino
Jinak by dál posílala brejkboly bekhendem na kurt číslo 18
Reagovat
TsK0802
Petre to dnes jaksi nepise, chybi mi tam ten jeji drajv. Od Berlina to ma daleko. Zatim 2:1 ve tretim, snad brzo brejkne a naskok udrzi
Reagovat
Liverpool22
4:1 smile
Reagovat
frenkie57
Ale líbí se mi, jak jsou UK diváci ukáznění. Při hře je tam naprosté ticho, člověk by uslyšel i myší prd.smile
Reagovat
IngStavinoha
tak tohle už je fakt Chrám...
Reagovat
EllNino
Petra tu prostě nehraje dobře, od zápasu s Jankovic 2015 jsem ji tu neviděl zahrát dobrý zápas
Reagovat
EllNino
Opět nenašla za celý zápas return jako třeba loni v zápase s Badosou - lehké obloučky ze servisu praská do sítě nebo do plachty ... bekhend neexistuje

Malou Italku brejkla jednou za zápas ...
Reagovat
frenkie57
Je to fakt velká bída, jedna UE za druhou. Jediné, co jí trochu drží nad vodou je podání.
Reagovat
com
Kvitovic se doslechla, ze Kajisek zacal s treninkem na US Open, tak nesmi byt pozadu smilesmile
Reagovat
Alien
A u Raskenů opět zavládla zloba, závist, zášť a nekonečné potoky slz! Ostatně jak je to poslední dobou zvykem!
Reagovat
IngStavinoha
zápas je ve dvou třetinách
Reagovat
Holahej
Petro mysli trochu, hraje se na body, nekaž tolik.., držím palce...
Reagovat
vergus
Těch topspinů bylo ve 2. sadě až moc a to Italce chutná, do 3. setu už to snad bude hrát víc naplocho
Reagovat
baba
Tak jsem věřila, že to dá Petra ve dvou,takhle To nevidím vůbec dobře,Petra mi přijde nějaká špatná,bez jiskry.
Reagovat
HolyMotors
Tedy to je škoda. Když už tak krásně zabrala z 0:5 v TB. Nedá se nic dělat, musí bojovat.
Reagovat
Liverpool22
To byl právě problém, že si to v TB nechala ujet na 0:5 - přesto ještě málem obrat
Reagovat
Mac
italsky prcek se dzi jak stenice a kvitka kdyz mela moznosti tak je zazdila... nevidim to dobre...smile
Reagovat
ladinec
Naše něj favoritka asi vypadne v prvním kole
Reagovat
EllNino
Petra neí favoritkou ve Wimbledonu už 8 let :))
Reagovat
Fandina
Pro některé je.
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvitova-je-favoritkou-wimbledonu-hlasi-roddick-vekicova-pred/r~db07edae137811eea25a0cc47ab5f122/
Reagovat
com
nase nej favoritka uz vypadla smilesmile
Reagovat
Fandina
Petra je nemastná neslaná, doufám, že se ve třetím setu zvedne.
Reagovat
hanz
Už jsem to tu psal, není náhoda, že jí to tam nejde, je to pomalý jako antuka, nepíše to. Museli s tou trávou něco za poslední roky udělat, že jí to najde ani proti takovejm neumětelkám jako Paolini, každopádně si jí můžeme jako favoritku po dnešní bídě odškrtnout.
Reagovat
farr
Pomalejší to je, ale mě přijde, že to má Petra stejně v ty palici jsem "favoritka" budu nervózní. V těch big momentech dělá takový jednoduchý koniny, že je to až k pláči. Dnes ten drajv fakt není...
Reagovat
farr
Úplně nechutně prokaučovanej set. Jako tohle mě teda nebaví. Jak Petře přeju teď mě naštvala, hloupěji prohrát uz snad nejde italka nemá nic. Petra miliarda sítí a 2km autů. Vypínám GN. smile smile
Reagovat
paddy
Zklamaná Plíšková žehrala na podmínky i na výkon (ČTK)

"Idem tak po lese, napravo jahôdka, naľavo čučoriedka." smile
https://www.youtube.com/watch?v=u58g-B0sznI&t=429s
Reagovat
IngStavinoha
"A do toho jsem pořád lovila ty její čopy na zemi."

njn, to by se občas musela i ohnout...

https://www.youtube.com/watch?v=A6cTm5r1pyk
Reagovat
Fandina
Centr celkem dost fandí Paolini. Buď chtějí ještě jeden set nebo se jim líbí štírovitá a živá hra Paolini.
Reagovat
Blondie
Do háje!
Nicméně Italka je teda velmi, VELMI nebojácná...
Reagovat
com
smile
Reagovat
frenkie57
Italská tryskomyš jede jak pila a petra je zatím dalek výkonů z Berlína. Hlavně těch UE je příliš. Jsem zvědav na rozuzlení, mám trochu obavy.
Reagovat
Jon61
Po prohraném setu jsem šel pro štěstí pohladit Honey, aby Petře pomohla. Moc se jí to nelíbila, protože už zalezla do pelíšku spát. Ale zabralo to, stejně jako Petra, přece neprohraje s malým pivem. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Škoda BB za stavu 4:4, ale doufám, že Petra dotahne druhý do TB a tam to vyjde. Paolini jí dává zabrat.
Reagovat
IngStavinoha
Petra už se snad konečně přestala soustředit na chyby soupeřky, a vyhazovat se pak z rytmu zbytečným řevem. No, ještě to bude maso...
Reagovat
Fandina
Chválím Eurosport, na eurosport.com dávají teď tři česky komentované zápasy z Wimblu. Peťka, Šmidlinka, Sinner Schwarcík na E2 a ještě je česky E1. Takže super.
Reagovat
milik254
Ten český komentář Petry je ovšem tragický a hodně amaterský. Naštěstí jsem ho již přepnul
Reagovat
Fandina
Tenhle komentátor asi tenis vůbec nekomentuje, já ho tedy slyším prvně, asi komentuje jiné sporty a nebylo dost tenisových, když chtějí pokrýt všechny naše a slovenské tenisové zápasy a ještě E1 a E2.
Reagovat
IngStavinoha
"Progresivní" firmy dnes často přednostně najímají absolventy filozofie, zatímco skuteční odborníci končí na dveřích.
Reagovat
dadaft
Sinner -- Schwarzman
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, parádní střílečka od BL, takové skoro až pinpongové výměny ,,,
Reagovat
hanz
Upřímně se mi hra Kvítí dnes nelíbí, hrozně jednoduchých chyb, žádná procházka jako v Berlíně to není, celkově mi to přijde takové zpomalené.
Reagovat
farr
Kasíno tenis jak teď poznamenal komentátor. Je to trochu tricky, ale na 160 cm liliputku to musí stačit i kdyby já nevím cosmile...
Reagovat
vergus
On ten první zápas v Berlíně nebyl nic moc, dneska se hlavně musí seřídit mířidla na Sasanku
Reagovat
farr
Ročilujou mě ty stavy 0 :30 už podruhý za sebou ani žádnej break ball to je mrzuté
...
Reagovat
hanz
Strým kterej se neseká by byl?
Reagovat
SydneyOpen
https://cdn.buffsports.stream/webplayer.php?t=ifr&c=2170036&lang=en&eid=142041552&lid=2170036&ci=3850&si=4&ask=1688587200
Reagovat
lvicek
Tedy gratulace Jirkovi!
Reagovat
frenkie57
Takže pane Kordo ml., příště méně velkohubých keců a více kvalitního tenisu. Pro J1rku velká gratulace.smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
a dnes ukázal, že na "Američana" umí i pěkně zařvat - ten to celkově nesl dost těžce ;-)
Reagovat
dadaft
jde dál, těžký zápas
Reagovat
Pavol
Moja malá milá talentovaná Mirra. Len tak ďalej. smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
To je ta, co považovala pokovenou kyčel za krásnýho chlapa?smile
Reagovat
Preview.lover
ano
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Petře bohužel tohle čekání většinou nepomáhá, počítám s velkým trápením smile
Reagovat
farr
Kulový, Petra je snad dost stará (čti zkušená), aby tohle dokázala vstřebat. Navíc může byt ráda, že se nakonec dostala na kurt dnes a má to i v hale tudíž nehratelný pro soupeřky - Petra v hale navíc na trávě smile. Snad to bude dobré smile 1. set doma Petra konzistentní na Servisu což je velmi dobré znamení.smile
Reagovat
SydneyOpen
Stará je na to dost smile ale takových proher i za poslední roky bylo celkem dost smile
Reagovat
farr
Mám takový divný pocit, že v Petře letos trošku bouchly saze a že má zase ten drive. Naposled sem takový dojem měl v roce 19 kde udělala i F na AO. Tak snad se nepletu. Chce úspěch... Miami a Berlín jsou toho důkazem.
Reagovat
hanz
No já tam spíš vidím chyby než drajv.
Reagovat
tommr
Keysová začala zápas pěkně zostra ale ve druhém setu se trochu zadrhla a tak se Petry nejspíš dneska nedočkáme ...
Reagovat
farr
Tak nakonec Petru dali na centr... Anglani u me získávají jedno male bezvýznamné +...smile
Reagovat
frenkie57
Tak tě kupodivu vyslyšeli.smile
Reagovat
farr
No evidentně se lekli ze nebudou už nikdy papriky a okurkysmilesmilesmile. Jo hold dyz se zadupe hned to jde najednou....
Reagovat
IngStavinoha
i hrušky a jabka můžem dodat
Reagovat
tommr
tak aspoň tak. Keysová se do toho ve druhým setu nějak zamotala a konec jejího zápasu je v nedohlednu ...
Reagovat
lenka258
Zdravím, neposlala by mi sem nějaká dobrá duše link, kde se dá sledovat Petra? :) Děkuji
Reagovat
IngStavinoha
třeba

https://cdn.buffsports.stream/embed77/?event=stack.html&link=1&domain=&force=https%3A%2F%2Fwikisport.click%2Fcourt%2Ft3.php&ask=1688574600&lgt=7

zatím tam ovšem hrají chlapi
Reagovat
lenka258
Děkuji, zkusím taky pohledat :))
Reagovat
jirkaS
"no more play on this court"
Reagovat
IngStavinoha
celkově je to na sportshub - ale linky se pořád mění, nejlíp najít někde rovnou centrecourt
Reagovat
bIbec
Žádná ostuda. Kája už je zralá na miminko.

Kdo má oči, ten už to nějakou dobu reflektuje.

Nedá se hrát do nekonečna.
Reagovat
hanz
Naprostý souhlas!
Reagovat
bIbec
Měla pěknou kariéru, co by za to většina hraček dalo.
Reagovat
bIbec
Vemte si, že pořád existují fanoušci Venus W., co brečí nad jejími prohrami... proboha proč?

Ta "holka" už to měla dávno zabalit.
Reagovat
lars
Treba Venus chce pokorit nejake tenis.rekordy
Reagovat
Ianny
Je to fakt, že toho dokázala hodně, ale mrzí mě ta její laxnost, jen se ohlédne za míčkem, který by se dal doběhnout. Je jako bez života. Ale nechci ji tímto soudit, může za tím být něco, co nikdo z nás neví.
Reagovat
SpacialRecognition
Sama Karolína říkala, že příští rok bude možná její poslední. Čas nezastavíš.
Reagovat
hanz
Neměla na mysli že dodělá jen tento rok?smile
Reagovat
SpacialRecognition
Takhle, řekla, že příští FO bude možná její poslední.
Reagovat
hanz
Uf, to to už snad OH odpískala
Reagovat
ladinec
smile
Reagovat
Fransoas
Po dramatické koncovce to dopadlo dobře. Faktem je,že Britku hnalo domácí publikum - a to je vždy pro soupeřku určitý tlak. Další moment je ten,že Bára má občas potíže s nadhozem - dostala upozornění ve druhém setu. Závěrem tedy gratulace k postupu.

Stručně ke Karolíně - dlouho jsem jí věřil - jsem nejenom hodně zklamán z její hry. Dovolím si tvrdit,že soupeřku podcenila. Hlavně nemá plán B. Byl to bohužel zápas zmaru !
Reagovat
tommr
pokaždý když si myslím že už Karolína níž klesnout nemůže tak mě něčím šokujícím překvapí. Schytat výprask od průměrné hráčky z třetí stovky je nebetyčná ostuda ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
Dneska jako průměrná hráčka nehrála. Karolína teda hrála špatně, jo ale to nic nemění na tom, že soupeřka hrála slajsovanou jak Rybáriková a všichni víme, jak na tom Karolína s Rybárikovou byla.
Reagovat
Mantra
takž všechno v cajku. Zase ty omluvy, kua, napiš, že hrála houno a prohtála, bo byla slabá jak čajda. Omluvy a kydy jsou na nic.smile
Reagovat
SpacialRecognition
Omluva? Nemluv když si to evidentně neviděl.
Reagovat
Mantra
smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
Tři emotikony - Reakce hodná tvé inteligence.
Reagovat
tommr
no já viděl jen závěr zápasu a v něm měla Srbka i kopec štěstí. To ale nemůže být pro Karolínu žádná omluva protože takovýhle soupeřky prostě musí porážet za všech okolností ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
Hele na typově podobnou Rybárikovou na trávě neměla ani v době kdy byla nejsilnější. Ten typ soupeřek co slajzují jak oživot jí nikdy neseděli. čím je starší, tím je míň tolerantnější no.. už prostě od ní nejde očekávat zázraky.
Reagovat
tommr
já už od Karolíny samozřejmě nic převratnýho nečekám, ale věřil jsem že jí vypráská až Petra ve třetím kole ...
Reagovat
SpacialRecognition
No já bych tu Stevanovič nepodceňoval, ona možná dojde fakt daleko.... fakt hrála jak Rybáriková...možná vyklepe obě naše veteránky..
Reagovat
lars
Jak Rybka s revem
Reagovat
lars
nojo tommrismus. Musi se jen nekdy zemrit
Reagovat
lars
nojo tommrismus. Stevanovic byla pred zapasem v live-rankingu uz v 2.stovce a v kvalde na Wimbl2023 neprohrala set.
Reagovat
Dobry-den
Báře gratulace. smile

Karolína - opět blamáž. Nevím, jestli se od ní ještě dá čekat nějaké vzepětí, uvidíme, co v oblíbené Americe. Pokud to ani tam nepůjde, tak asi definitivně konečná...

Pořadatelé smile- zatímco Šfjontek nebo Kasatkina už jsou dávno ve 3. kole, tak 3 Češky se ještě vůbec nedostaly na kurt a první kolo budou nejspíš hrát až ve čtvrtek. smile
Reagovat
hanz
A zároveň i druhý kolo smile
Reagovat
IngStavinoha
další komplot establishmentu ;-)
Reagovat
Dobry-den
Muchová, Nosková už přeloženy na zítřek. smile
Reagovat
farr
Může mi někdo vysvětlit a dát jedinej realnej argument proč ty hovada nezačli program sotva co se rozednilo a uschla max rosa? , maj v programu diru jak do zadele a kryty kurty pohodicka leharo 2 odpoledne zacnem why not ze jo... Jako jsem o to víc vytočenej, že se to týká v podstatě výhradně našich reprezentantek, smradlavý anglani ani jedinou papriku s okurkem bych jim už tam nedovezl smileneschopný .... fuj tedasmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
však i ti českoslovenští piloti RAF si tam museli uhradit veškeré náklady - taký už je henten biznis...
Reagovat
Liverpool22
Je pravda, že jedna z našich např. Kvítí mohla hrát např. od 12hodin na centru. Muška zase na druhém krytém kurtu taky např. od 12hodin, ale Angláni to vidí jinak. Bohužel se to týká našich holek
Reagovat
lvicek
Ja spis nechapu, proc proboha odehravaji to druhe kolo? To jako, aby mohli rikat, ze opravdu zacli druhe kolo vcas? Nebo to maj nektere hracky nejak zasmluvnene, ze budou hrat pondeli, streda, patek za kazdych okolnosti? Nebo proc?
Reagovat
Mantra
com?
Reagovat
com
vyleze, az prohraje Kvitovic smilesmile
Reagovat
Mantra
smilesmile
Reagovat
lvicek
Toz tak nekdy o Vanocich cusbus!
Reagovat
com
prej na Vanoce.. Uz sem skoro tady smilesmile
Reagovat
Alien
Tobě už z toho Raskene doslova jebe!
Reagovat
IngStavinoha
a Srbka nám elegantně zametla s Plechem...

šťávy v lounském pěšchodstroji bylo míň než kdy jindy - zasloužená radost na druhé straně
Reagovat
Liverpool22
Plíškovou raději nekomentovat smilesmilesmile
Reagovat
Otmar
Doslova..nekomentovat!! Slušně to nelze a proč být hrubý!?smile
Reagovat
IngStavinoha
její závěrečný unylý jestřáb byl už jen čiré zoufalství...
Reagovat
Otmar
Jo, opijete se na šrot a na závěr si objednáte 2 deci sody!smile
Reagovat
Liverpool22
super a nakonec pohodovej postup. smile smile
Reagovat
tommr
první set byl pohodě, ale druhej bída s nouzí. Celkově nic moc ...
Navíc si Bára nějakej MTO. Snad kvůli noze? smile
Reagovat
Liverpool22
MTO to byla taktika za stavu 6:5 a vyšlo to smilesmile Nicméně až další kola ukážou jak na tom Báre je - herně i zdravotně smile
Reagovat
tommr
tak snad to opravdu nebude nic vážnýho a v totéž doufám i u Katky. Bylo by krajně nepříjemný kdyby se nám debl KrejSi rozpad ze zdravotních důvodů ...
Reagovat
annah
Barbora krásně!!! Blahopřeju. Zato Plechovka je nějak mimo. Prohrát ve dvou s hráčkou třetí stovky... Alespoň měla ale mimořádně hezký obleček. :-)
Reagovat
IngStavinoha
škoda tej Heather, no...
Reagovat
vavrinec
Pane FulnekUltrasi, máte tohle zapotřebí?
Reagovat
IngStavinoha
mohla jet s nama, mohla jet s nama...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist