Krejčíková přehrála Haddadovou Maiaovou i potřetí a v San Diegu postoupila do semifinále

15. 9. 2023, 06:57
Aktuality 65
WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) si na turnaji WTA 500 v San Diegu poradila i s druhou soupeřkou. Světovou dvacítku Beatriz Haddadovou Maiaovou (27) porazila 6:4, 6:3, ani ve třetím vzájemném souboji s Brazilkou neztratila set a je jedinou nasazenou a zároveň neamerickou semifinalistkou. O třetí letošní finále si česká tenistka zahraje s domácí Daniellou Collinsovou (29).
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková v únoru ovládla po skalpu všech hráček TOP 3 prestižní turnaj WTA 1000 v Dubaji, od té doby ale dosáhla na jediný výraznější výsledek (finále na trávě v Birminghamu) a na třech grandslamech vyhrála jediný ze čtyř zápasů.

Ve Wimbledonu si navíc poranila kotník a během následného US Open Series prohrála všech šest setů. Černou sérii čtyř porážek a více než dva měsíce dlouhé čekání na singlové vítězství ukončila až tento týden na akci WTA 500 v San Diegu.

Čtvrtá nasazená Češka si navíc poradila už se dvěma soupeřkami a pokaždé ve dvou setech. Den po Ukrajince Anhelině Kalininové upravila vzájemnou bilanci na 3:0 také s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Světovou dvacítku porazila 6:4, 6:3 a ani potřetí s ní neztratila set.

Krejčíková si v úvodu zápasu vypracovala vedení 5:1. Brazilka se přiblížila na jediný game, česká tenistka ale při vlastním servisu set ukončila. Také ve druhé sadě si zajistila náskok dvou brejků a tak ji ani druhý prohraný servis nemusel příliš mrzet.

"Zůstávala jsem klidná. Čekala jsem, že bude bojovat a pokusí se využít každou příležitost. Ale soustředila jsem se na sebe a na své údery," komentovala Krejčíková.

Sedmadvacetiletá rodačka z Ivančic hrála čtvrtfinále teprve potřetí v sezoně, v Dubaji i Birminghamu ho pak proměnila minimálně ve finále. V Kalifornii si vítězka šesti turnajů WTA zahraje o celkově 11. finále v prvním vzájemném duelu s domácí Daniellou Collinsovou (h2h 0:0).

"Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat," přiznala dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros, jež bude v pátek bojovat také o postup do finále čtyřhry s Kateřinou Siniakovou. Jejich soupeřkami budou Japonka Miju Katóvá a Indonésanka Aldila Sutjiadiová.

Barbora KrejčíkováBarbora Krejčíková (@ Profimedia)

Devětadvacetiletá Američanka Collinsová ve čtvrtfinále porazila 6:2, 6:3 světovou desítku Caroline Garciaovou z Francie, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném střetnutí, a zaútočí na své první finále od loňského Australian Open.

Navarrová – Sakkariová 6:4, 0:6, 7:6

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily dvě Američanky. Dvaadvacetiletá Emma Navarrová zdolala ve svém největším čtvrtfinále 6:4, 0:6, 7:6 Řekyni Mariu Sakkariovou, potřetí v kariéře a poprvé na okruhu WTA vyhrála zápas, v němž dostala kanára, a na druhý pokus si připsala skalp členky TOP 10.

"Nejen dnešní zápas, ale i moje kariéra je hodně nahoru dolů. Takže stát tady teď s vědomím první výhry nad hráčkou TOP 10 je opravdu výjimečné. Po celou dobu mám kolem sebe spoustu skvělých lidí a moc jim děkuju, že mi pomohli dostat se až sem," řekla Navarrová.

Ve svém druhém a největším semifinále bude Navarrová usilovat o premiérové finále proti krajance Sofii Keninové (h2h 0:0). Ta přehrála 6:2, 6:3 Anastasiu Potapovovou a postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum. Na finále čtyřiadvacetiletá vítězka Australian Open 2020 čeká už od French Open 2020.

"Jsou tady skvělé hráčky a já se jen snažím dělat maximum a soustředit se sama na sebe. Odvedla jsem dobrou práci," řekla Keninová po čtvrtfinálové výhře.

• WTA 500 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 09. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krejčíková (4-ČR) - Haddadová Maiaová (7-Braz.) 6:4, 6:3
Collinsová (USA) - Garciaová (2-Fr.) 6:2, 6:3
Navarrová (USA) - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 0:6, 7:6 (7:4)
Keninová (USA) - Potapovová (Rus.) 6:2, 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
ve třetím setu už měla Bára jasně navrch. Collins už bud neměla síly nebo byla opravdu zdravotně indisponovaná. V každém případě je ale postup do finále cenný a v ani v něm nebude Bára bez šance ...
Dnešní výhra mj. taky znamená že se Bára zase vrátí do top-10 ...
Reagovat
turista
Bára zlomila nepříjemnou soupeřku. Bylo by dobře to zopakovat ve finále a získat titul. Vypadá to, že se konečně zlepšuje.
Reagovat
frenkie57
Takže ve finále Báru čeká Sofia Kenin, která ve svém SF nebyla buhvíjak přesvědčivá, potřebovala k vítězství všechny tři sety. Snažila se hrát agresivně, Navarro chvílemi dost nestíhala, ale do hry jí dost vracely UE Kenin, která jich vyrobila přes 40. Rozhodně je to pro Báru hratelná soupeřka.
Bára potěšila otočkou v zápase, průběžně se zlepsovala a potvrdila tak vzrůstající formu.
Reagovat
Mony
No jo, zase jí to švihá naší Barunce..je to prostě naše Švihadlosmile
Reagovat
tommr
5:2 ve třetím by už Bára měla dotáhnout. Obzvláště když Collins vypadá dost rezignovaně ...
Reagovat
tommr
Collins si zase bere MTO. V zápase s Ostapenko jí to pomohlo a třetí set vyhrála ...
Reagovat
Mony
Ajaj..toho 3.gammu je škoda.. Bára ale formu znovu nabírá, docela ji teď favorizuji.
Reagovat
tommr
Bára pořád hraje nic moc ale Collins se naštěstí ve druhém setu hodně zhoršila ...
Reagovat
Svatopluk
Naprosto skvělé poslední dva míčky ve 2.setu od Báry.
Reagovat
Blondie
Jsem jediná, komu přijde Collins s těmi svými grimasami a výlevy úplně odporná?
Reagovat
Mony
Asi jo
Reagovat
farr
Ne určitě ne. Hrozný chování smile...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky mám na ty její ksichty a gesta alergii.
Reagovat
misa
ne
Reagovat
lvicek
Ted Bara asi dlouho sledovala, jestli prijde omluva (aspon mi to tak prislo ;)). Ale ze zaberu jsme to nevideli. Bohuzel Collins zas break.
Reagovat
lvicek
Ovsem odpoved od Bary dost dobra! Tak kdyby se ji to chvili drzelo...
Reagovat
Svatopluk
Collins je typ co by si ještě zařval comeon
Reagovat
tommr
Bára zatím hraje tužku. Špatnej servis, špatnej return, ve výměnách na Collinsovou nestačí a že by něco vymyslela taky nehrozí ... smile
Reagovat
Svatopluk
Barbora nehraje úplně blbě, jen si to zbytečně podělala hned na začátku čtyřmi dvojchybami. Collinsová hraje dobře. Ale teď se začne chovat jako dobytek
Reagovat
lvicek
Ty trenky, co ma Collins, jsou vazne divny.
Reagovat
Sinuhet1
i kdyby Bara prohrala, chtel jsem se podivat jak na tom je, hraje lip nez kdyz jsem ji videl posledne jeste nekde na trave
Reagovat
lvicek
Tak Barca uz ma sichtu hnedka od zacatku.
Reagovat
lvicek
Hmm, dve dvojchyby, to neni nic moc :/.
Reagovat
Sinuhet1
nic jednoducheho to nebude, Collins hraje dobre....
Reagovat
Sinuhet1
ale Bara zatim celkem taky
Reagovat
Sinuhet1
az na to podani smile
Reagovat
com
Krejcikova je s San Diegu v big4 se samyma Americankama smilesmile
Reagovat
com
ale dlouho se tam asi neohreje, kdyz uz prohrava 2:0 smilesmile
Reagovat
turista
Dobře!
Reagovat
tommr
zajímavá statistika:

Krejcikova's record at WTA level in semifinals..... 10 wins, 1 loss.
Danielle Collins record at WTA level in semifinals..... 3 wins, 9 losses.

doufám že tenhle trend se potvrdí i v dnešním zápase ...
Reagovat
bardunek666
Super, konečně prolomila sérii proher. Collins bude nepříjemná, ale pokud ji porazí, tak odměnou jí bude velice hratelná soupeřka ve finále. Škoda, že nehraje pak i v Mexiku :/

Co mě ale trochu mrzí je, že až do Pekingu nevidím nikde prohlášenou Lindu Noskovou. Mohla využít slabě obsažených turnajů
Reagovat
tommr
turnaj v San Diegu se zatím vyvíjí pro naše hráčky ideálně ...
Bára Krejčíková má velkou šanci na zisk titulu. Collins, Kenin i Navarro jsou určitě k poražení ...
Dobrá zpráva je i to že předčasně vypadly všechny konkurentky našich holek v boji o TM (Jabeur, Bencic, Ostapenko, BHM, Sakkari) ...
Reagovat
zfloyd
ta musí být z Češek hotová ,vždy ji nějaká vyřadí
smilesmile
Reagovat
aligo
Letos ji porazily jen Kreča a Mucha, každá jendou... tak nevím no smile
Reagovat
tommr
nevím jak si na to přišel? Ve skutečnosti je to právě naopak a BHM má většinou v utkáních s Češkami navrch. Letos jí porazily jen Krejčíková a Muchová zatímco Bouzková, Martincová a Siniaková s ní prohrály, Bouzková dokonce dvakrát ...
Reagovat
misa
Sofia asi Krejčíkovou nebo Collins neporazí, ale semifinále by ještě vyhrát mohla.
Reagovat
EllNino
je prostě kvalitní tenistka, krize může přijít na každého, ale její herní top je strašně vysoko, troufnu si říct, že i výš než Markétin a Muščin, protože to, co dokázala hrát například letos v Dubaji nebo loni v Ostravě či předtím na RG, na to nemají ani jedna z nich (byť je to opravdu subjektivní pocit a není mezi nimi moc velký rozdíl, ale i ten počet titulů vyznívá pro Báru, která umí poměrně dobře hrát i finále s bilancí 6:4) ... v zóně hraje s dobrou kombinací rizika a obrany a její herní inteligence je jedna z nejlepších na okruhu ... to je asi jasné, dost lidí si odradila svým přístupem, ale teď hodnotím čistě herní stránku

Věřím, že se tu popere o titul, i když už jsou v pavouku jen samé Američanky
Reagovat
EllNino
Bohužel všechny tři spojuje jeden společný jmenovatel - chatrná tělesná schránka (a to ještě Bára asi jednooká mezi dvěma slepými)
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Ronnyx
Souhlasím s tebou neboť Bára když má svůj den tak dokáže porazit kohokoliv což si zatím u Markéty nemyslím.
Reagovat
Newcombe
Je to herně kvalitní hráčka, to jo, ale taky je aspoň pro mne jedna z nejméně sympatických hráček. Ve 4hře je vynikající, ale to beru jako druhořadou soutěž, něco jako cirkusovou atrakci (dobře placenou). Tenis je pro mne hlavně singl, tam se ukážou opravdové schopnosti a vlastnosti, jak herně vyzrát nad soupeřem nebo jak podvádět v mezích zákona, právě v tom ona vyniká a to mne teda vadí.
Reagovat
misa
Když má někdo v semifinále Sakkari a ve finále Pavljučenkovou, tak může vyhrát i grandslam. Výrazně jí pomohl los. Takové štěstí třeba Muška letos v Paříži neměla.
Reagovat
lvicek
Oni ji je ale do SF a F nedali, ty dve se tam musely probojovat pres, ktere tam podle tebe mely byt...
Reagovat
Nenela
POrazila po ceste treba Gauff a jine. Rozhodne to extra lehky los nebyl. NAvic Pavljucenkova byla v te dobe ve sve vrcholne forme
Reagovat
EllNino
V Dubaji porazila 1, 2, 3, v Ostrave Swiatek, los je jedna vec, vyuziti druha :)
Reagovat
Nola
porazila dve finalistky FO, porazila hracku, ktora vyradila obhajkynu titulu, to je malo? ak prestanes zavidiet inym hrackam uspechy, tak sa zadari mozno aj tvojej preferovanej hracke....
Reagovat
misa
Nolka, život takhle nefunguje... A pokud vím, tak cestou do finále vyřadila jen jednu dřívější finalistku FO. Aspoň ve světě, kde čas běží lineárně dopředu, to tak je.
Reagovat
Nola
vyradila Cori a Sloane..... alebo ti vynechava pamat, alebo sledujes tenis - ten zensky iba odkedy si sa zamiloval do Bouzkovej smile
Reagovat
misa
Jsi zábavná :) Gauff hrála finále až v roce 2022, proto jsem psal tu poznámku o čase, abych tě nepřímo upozornil na chybu, ale bylo to zbytečné...

Na TP jsem se zaregistroval v roce 2012.
Reagovat
bardunek666
Taktéž porazila Svitolinu, toho času hračku top 10
Reagovat
smazaný uživatel
vyradila Cori a Sloane..... alebo ti vynechava pamat, alebo sledujes tenis - ten zensky iba odkedy si sa zamiloval do Bouzkovej smile
Reagovat
Sinuhet1
To je peknej nesmysl, jak pise ellnino napriklad v dubaji porazila svetovou 1,2, 3
Reagovat
Sinuhet1
Krejcikova - Collins to by mohl byt zajimavy zapas smile
Reagovat
Sinuhet1
kdyz Bara Colinns porazi, dostane se v zebricku do desitky
Reagovat
frenkie57
Bylo by ideální, aby Bára San Diego vyhrála, protože v říjnu ji čekají obhajoby Tallinu a Ostravy, cca 750 bodů.
Reagovat
tommr
"Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat," přiznala dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros ...

Tohle mě docela děsí. To opravdu Bára nikdy neviděla Collinsovou hrát? Jestli půjde do zápasu nepřipravená tak taky může schytat pořádnej výprask ...
Reagovat
lvicek
Hrat ji asi videla, ale mluvi o tom, ze sama s ni nidky aktivne nehrala. No, ale to se asi deje casteji na okruhu, ze holky potkaji pro ne neznamou oponentku, ne? Predpokladam, ze si pusti nejake zaznamy a podivaji se na to, co hraje a jestli na ni neco plati.
Reagovat
tommr
může se samozřejmě stát že narazí na nějakou neznámou hráčku ale to Collinsová rozhodně není. Je to GS finalistka a jedna z nejkontroverznějších hráček na okruhu. Každej kdo jen trochu sleduje ženskej tenis jí musí znát ...
Reagovat
lvicek
Vsak ja nerikam, ze ji nezna a ona to asi taky nerika, resp. rika v tom citatu, ze s ni nikdy sama nehrala - tzn. zapas ani trenink. Predpokladam, ze o ni vi, ale hrat s nekym na zivo je urcite jine nez koukat na zapas s nekym jinym. Takze se na zacatku obe dve budou muset navzajem otukat.
Reagovat
tommr
pokud má Bára ty nejvyšší ambice tak nemůže chodit do důležitých zápasů s tím že si bude muset nejdřív protihráčku "oťukat". Soupeřku by měla mít naopak předem dokonale přečtenou a měla by mít na ní připravenou vhodnou taktiku. K tomu ale musí mít pořádnýho trenéra a nejsem si jistej jestli ten mladíček co ho momentálně zaměstnává je na tohle ten pravej ...
Reagovat
Haitik
Ty jo, jak je Danielle kontroverzní? :-o Je super :D :-)
Reagovat
Sinuhet1
To by me taky zajimalo smile
Reagovat
tommr
pro její příznivce je super (já jí mimochodem taky fandím pokud nehraje s našima) ale její odpůrci jí berou jako na kurtu všeho schopnou, často na hraně fair play ...
Reagovat
tommr
https://www.tennisforum.com/threads/look-out-the-4-rudest-players-on-tour-are-on-court-together-today.1407900/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist