Krejčíková prohrála letos na antuce i potřetí, Siniaková ve Štrasburku porazila rozjetou Putincevovou

20. 5., 14:42
Aktuality 9
WTA ŠTRASBURK - Barbora Krejčíková (28) nezvládla ani svůj třetí letošní zápas na antukových dvorcích a stále čeká na první vítězství po dvouměsíční zdravotní pauze. Bývalá šampionka French Open přišla o svou neporazitelnost ve Štrasburku, když v prvním kole prohrála 2:6, 7:6, 4:6 s trápící se Ljudmilou Samsonovovou (25). Nasazenou jedničku Markétu Vondroušovou ve druhém kole doplnila alespoň Kateřina Siniaková (28) po výhře 6:0, 7:5 nad Julií Putincevovou (29).
Krejčíková pojede na French Open bez antukové výhry (© AFP)

Samsonovová – Krejčíková 6:2, 6:7, 6:4

Barbora Krejčíková se v půlce dubna vrátila po dvouměsíční zdravotní pauze zaviněné zraněním zad a těžkou chřipkou a všechny tři antukové turnaje zakončila po třísetovém nezdaru v úvodním zápase. Na French Open tak pojede bez jediné výhry na přípravných akcích, i když k postupu ve Štrasburku měla po hrozivé první půlce utkání nakonec blízko.

S Ljudmilou Samsonovovou prohrávala už 2:6, 2:5. Poté však Rusce poprvé v utkání sebrala servis, následně na vlastním podání odvrátila mečbol a v 10. hře využila totálního kolapsu soupeřky a skóre srovnala. Druhou sadu, která nabídla celkem 54 nevynucených chyb, nakonec urvala v tie-breaku poměrem 7:5.

Rozhodující set zahájila brejkem a náskok si až do stavu 3:2 držela. Samsonovovou ale vzápětí pustila zpět do zápasu a opět začala tahat za kratší konec. Tentokrát se jí srovnat na 5:5 nepodařilo, ačkoli měla několik gamebolů. V dramatickém 10. gamu se Ruska dostala k celkově třetímu mečbolu a ten už po autu z rakety Krejčíkové proměnila.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Krejčíková tak přišla o svou neporazitelnost na turnaji ve Štrasburku, který je nově podnikem kategorie WTA 500, a nepřipsala si svou první výhru od začátku února. Bez skreče naposledy zvítězila po cestě do čtvrtfinále na lednovém Australian Open.

Právě v tomto dějišti se definitivně zbavila nálepky deblové specialistky. Před třemi lety získala ve francouzské metropoli titul a o dva týdny později senzačně triumfovala na grandslamovém French Open.

Samsonovová vydřeným vítězstvím trochu vylepšila své letošní trápení. Ačkoli si v posledních měsících předchozí sezony zahrála dvě finále na prestižních tisícovkách, letos má mizernou bilanci 6:11 a na osmi turnajích ztroskotala hned na úvod. Ve druhém kole vyzve Leylah Fernandezovou.

 

Putincevová – Siniaková 0:6, 5:7

Kateřina Siniaková získala na začátku května na podniku 125k ve španělské Lleidě svůj 14. kariérní titul napříč všemi úrovněmi, ovšem na tisícovce v Římě vypadla už ve druhém kole a znovu potvrdila letošní trápení na nejvyšším okruhu.

Před cestou do Paříže si naplánovala ještě zastávku ve Štrasburku. Ve francouzské metropoli začala celkem překvapivým vítězstvím nad Julií Putincevovou, která v posledních měsících excelovala na akcích WTA 1000.

Rozjeté ruské rodačce reprezentující Kazachstán nadělila kanára a na výsledkovou tabuli ji pustila až po ztraceném servisu za stavu 6:0, 2:0. Od té doby ztratila kontrolu nad zápasem a musela pořádně zabrat, aby se vyhnula rozhodujícímu dějství. Za stavu 4:5 nedovolila soupeřce druhou sadu dopodávat a třemi vyhranými gamy v řadě více než hodinový set nakonec překlopila na svou stranu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Siniaková na francouzské pětistovce absolvuje svůj 12. letošní turnaj na hlavním okruhu a přes druhé kolo na této úrovni se zatím dokázala dostat pouze v půlce února v Dauhá, kde si vyšlápla na Coco Gauffovou.

O svou teprve druhou letošní vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšší tour a zároveň vyrovnání svého maxima ve štrasburském dějišti (čtvrtfinále 2020, jediný předchozí start) se popere s nasazenou trojkou Danielle Collinsovou. Američanka, jež ve vzájemné bilanci vede 2:1 a během letošní sezony ukončí kariéru, prožívá od půlky března nejlepší období zahrnující triumfy v Miami a Charlestonu.

Rodačka z Hradce Králové doplnila ve druhém kole Markétu Vondroušovou. Úřadující wimbledonská šampionka je nasazenou jedničkou a na úvod měla volno.


Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Blondie
:(
Reagovat
proch
Vypadá to, že Viktorii se potily příliš ruce a nemohla držet správně raketu.
Brendě zapomněli říct, že bude na FO horko, tak se tolik nepotila
(je to podobné jako hokej, taky držíš něco v ruce)
Reagovat
Blondie
:(
Reagovat
hanz
Krejča se v závěru vždycky složí, u ní už poměrně klasika... podobně jako s Kalinskou v Austrálii... vyrovnaná bitva a nedoservírováno.... u ní už bude problém v psychice... od tý doby, co pustila Kartuse, tak to s ní jde z kopce... za chvíle vypadne z padesátky...
Reagovat
PTP
A co dělá teď Kartus?
Reagovat
hanz
To netuším...
Reagovat
PTP
Ing. Aleš Kartus : SK Raketa Šlapanice - individuální tenisová škola.
Přijímáme nové adeptky na pohár Suzanne Lenglenové, ceny mírné, úspěch zaručen!
Reagovat
bardunek666
Bára bohužel zdravotně v rozkladu. V letošní sezóně už dvě pauzy a logicky chybí zápasová praxe. Čas a roky ubíhají a těžko říct, zda bude schopna ještě odehrát celou sezónu.
Katka potěšila nad tím protivným trpaslíkem, myslím, že Collins by jí na antuce mohla sedět víc než třeba Mertens a šance vidím.
Markéta začne proti Polce, což je lepší varianta než Slon, která tradičně na naše umí. :)
Karolínu jsem včera nekomentoval, ale po pauze se taky nedaly čekat zázraky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Katka proti Collins? To je zas los
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist