Krejčíková prolétla se ztrátou čtyř gamů do čtvrtfinále

30. 3. 2017, 08:00
Aktuality 0
ITF MORNINGTON - Barbora Krejčíková na podniku ITF 25k v australském Morningtonu smetla dvakrát 6-2 domácí Sally Peersovou a bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále, v němž narazí na nasazenou jedničku Arantxu Rusovou z Nizozemska. Navíc už bez boje postoupila do finále čtyřhry.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková minulý týden na antukovém turnaji ITF 25k v Morningtonu vyhrála po sedmnácti měsících čtyři zápasy po sobě a poprvé od srpna 2015 si zahrála ve finále. Prohrála až v boji o svůj 10. titul.

Na stejném místě jednadvacetiletá Češka startuje i tento týden, kdy plní roli nasazené sedmičky, a zatím se jí znovu daří. Ve dvou zápasech ztratila dohromady pouze deset gamů a postoupila do čtvrtfinále.

Po němce Heisenové si ve druhém kole poradila s domácí pětadvacetiletou Sally Peersovou. Nad bývalou 140. hráčkou světa, která aktuálně nefiguruje ani v první tisícovce, vyhrála za 79 minut hry 6-2 6-2.

Jednadvacetiletá Češka do zápasu vstoupila ziskem sedmi fiftýnů v řadě, přesto brejk z úvodního gamu nepotvrdila. Od té chvíle však už o své podání nepřišla a vývoj měla plně pod kontrolou. 

V pátém letošním čtvrtfinále si 257. tenistka žebříčku WTA Krejčíková zahraje s nejvýše nasazenou Nizozemkou Arantxou Rusovou. Levou rukou hrající soupeřku, která bývala 61. hráčkou světa, v jediném vzájemném střetnutí před třemi lety na antuce v Praze porazila snadno 2-0 na sety.

Krejčíková se už může těšit na finále ve čtyřhře, ve které startuje s Izraelkou Julií Glushkovou. K dnešnímu semifinále nemusely vůbec nastupovat, neboť jejich soupeřky bez boje vzdaly.

• ITF 25k MORNINGTON •
Austrálie, antuka, 25.000 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (7-ČR) - Peersová (Austr.) 6-2 6-2
Rusová (1-Niz.) - Jovanovicová (Austr.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Glushková/Krejčíková (2-Izr./ČR) - Heisenová/Tjandramuliaová (Něm./Austr.) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist