Krejčíková se Siniakovou měly namále, po obratu jsou v semifinále

6. 10. 2020, 19:34
Aktuality 10
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou po dvou letech v semifinále čtyřhry Roland Garros. Předloňské vítězky si v dnešním čtvrtfinále poradily s americkou dvojicí Sofia Keninová a Bethanie Matteková-Sandsová po skoro dvou hodinách 1-6 6-4 6-2. O finále se čtvrté nasazené Češky utkají s obhájkyněmi titulu Maďarkou Tímeou Babosovou a domácí Kristinou Mladenovicovou.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové nevyšel s Američankami první set, v kterém od stavu 1-1 ztratily pět her v řadě. Ve druhé sadě se postupně zlepšovaly. Kritický moment zvládly za stavu 4-4, kdy při podání Krejčíkové prohrávaly 0-40 a soupeřky měly pak ještě výhodu. "Už jsem byla hodně unavená, tak jsem si řekla, že zkusím dát pár dobrých servisů, zavřít oči a napálit to," popsala Krejčíková.

Po zisku gamu radostí zvedla ruce nad hlavu. "To jsem asi během setu nikdy neudělala, ale měla jsem radost. Kdybychom to ztratily, už by s námi byl asi konec," řekla Krejčková. Svým gestem předznamenala obrat v utkání.

Po pauze vzaly Češky čistou hrou servis Keninové, získaly druhou sadu 6-4 a ve třetí už byly jasně lepší. Siniaková se na sebe sice často zlobila, ale dařilo se jí na síti a Krejčíková hrála chytře a s citem. "Zničehonic jsme vyhrály druhý set a pak se nám hrálo líp. Je to super vybojované," uvedla Siniaková.

V letošním turnaji se českému páru podařilo podruhé otočit vývoj po prohrané první sadě. "Pořád se hecujeme, bojujeme a hledáme skulinku, jak vyhrát. Proto se štěstíčko nakonec přiklonilo víc k nám a vyhráváme," řekla Krejčíková a po zápřahu ve dvouhře a čtyřhře se těšila na den volna. "Potřebuju vypnout."

Až poté budou se Siniakovou dumat, jak přehrát Mladenovicovou a Babosovou. Předloni s nimi dvakrát prohrály, podruhé ve finále Turnaje mistryň. "Půjdeme do toho s tím, že na to máme," řekla Siniaková. "Vymyslíme co nejlepší taktiku, abychom je už konečně porazily," doplnila Krejčíková.

V semifinále grandslamu jsou po dvou letech. Naposledy došly mezi čtyři nejlepší páry cestou za triumfem ve Wimbledonu v roce 2018.

O finále se Krejčíková a Siniaková utkají s obhájkyněmi titulu a letošními dvojkami pavouku Maďarkou Tímeou Babosovou a domácí Kristinou Mladenovicovou.

• FRENCH OPEN 2020 •
Paříž, Francie, antuka, 38.000.000 eur
úterní výsledky (06. 10. 2020)
• Čtyřhra žen - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Keninová/Matteková-Sandsová (9-USA) 1-6 6-4 6-2
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Podoroská (Arg.) - Svitolinová (3-Ukr.) 6-2 6-4
• Dvouhra žen - osmifinále •
Collinsová (USA) - Džabúrová (30-Tun.) 6-4 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
ale jistě také potěší
Reagovat
Jan
I kdyby byla dvanáctá smile
Reagovat
Jan
Velká gratulace Katce i Báře. V prvním setu, kdy Bára kazila jeden míček za druhým to vypadalo na rychlé vyřazení. Ve druhém setu měly řadu brejkbolů, které se nepodařilo proměnit, ale v závěru setu uspěly, ve třetím se už brejkboly povedly a vyhrály s náskokem. Bára už nekazila a povedly se jí některé skvělé údery, stejně jako Katka měla pár dobrých zásahů na síti. Ale napínavé to bylo až do konce, mohlo se to zase zlomit. Kéž by je zítra napodobila Petra Kvitová. smilesmile
Reagovat
tommr
dneska to bylo těžce vybojovaný vítězství a ve druhým setu měly naše holky i trochu štěstí když byly krůček od vyřazení ...
V semifinále narazí na ještě těžší soupeřky. S trochou nadsázky se dá říct, že to bude předčasný finále, protože všechny zbývající páry ve druhý polovině pavouka jsou jasně slabší. Snad se našim konečně podaří na soupeřky něco vymyslet. Babis/Mladenovic jsou velice dobrý, ale nejsou neporazitelný ...
Reagovat
Jan
Jestli jsem se díval dobře, náš pár nad Babošovou, Mladenovičovou nikdy nevyhrál ? Budou muset zabrat.
Reagovat
Enterprise
Zkoukl jsem ze zájmu před pár dny jeden set Igy s Nicole proti vítězkám z US Open a úplně bych je nepodceňoval. Nicola je skvělá deblistka a Iga si to od základní čáry taky uhraje. Dneska Kikina s Timeou hráli dobře ne returnu, ale jinak na příjmu Kikina trénovala na mistrovství světa v počtu dvojchyb smile
Reagovat
Jan
Taky si říkám, že Iga jako dobrá singlistka musí zatápět soupeřkám i v deblu a může se i v deblu dostat do finále.
Reagovat
tommr
Swiateková bude určitě dobrá i v deblu, ale Melicharová je strašný kopyto ... smile
Reagovat
Jan
Ještě, že tam nemají Jonáše smile Zase, když vyhrála nějaké tituly s Peschkeovou, něco umět musí. smile
Reagovat
tommr
umí si dobře vybrat deblový partnerky ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist