Krejčíková se Siniakovou se s juniorkami rozloučily třetím grandslamovým titulem v řadě!

8. 9. 2013, 07:01
Aktuality 15
US OPEN - Naděje českého tenisu Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se s juniorskými turnaji rozloučily triumfem na třetím grandslamovém turnaje ve čtyřhře v řadě. US Open propluly bez ztráty setu a navázaly tak na letošní tituly z French Open a Wimbledonu.
K. Siniaková a B. Krejčíková (usopen.org)

Ty nejvyšší síle měly obě i ve dvouhře, Barbora Krejčíková ale vypadla už ve 3. kole a Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále. Zklamání si ale vynahradily ve čtyřhře, když v pěti zápasech neztratily ani set. Ve finále nejvýše nasazený český pár porazil 6-3 6-4 turnajové trojky Belindu Bencicovou ze Švýcarska se Španělkou Sarou Sorribesovou-Tormovou a vítězství oslavily slíbeným vítězným tanečkem.

Sedmnáctileté Češky letos vyhrály tři grandslamové turnaje v řadě. Nejprve triumfovaly na Roland Garros, následně ve Wimbledonu a nyní ovládly i US Open. Krejčíková byla navíc ve finále čtyřhry na Australian Open, Siniaková byla v Melbourne dokonce ve finále dvouhry. 

Krejčíková se Siniakovou se tak úspěšně rozloučily s juniorskými turnaji, neboť nyní se už plně chystají soustředit na náročný přechod na turnaje žen. Společně už jeden turnaj ITF vyhrály, Siniaková má i dva tituly ze dvouhry.

"Hrajeme strašně dlouho tenis, ale teď je ten nejdůležitější krok, teď to všechno začíná. Doufám, že jsme na to připravený nejlíp," řekla Radiožurnálu Siniaková, jež letos zaznamenala už několik zajímavýách výsledků na turnajích žen a ve světovém žebříčku jí patří 261. místo. O půl roku starší Krejčíková je na 372. příčce.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
sobotní výsledky juniorek (07. 09. 2013)

Čtyřhra - finále:
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Bencicová/Sorribesová-Tormová (3-Švýc./Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
ty skutečně hrají tennis? jim je skutečně 17? jak budou vypadat za 10 let? zlatá Serena...
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace holkám! :) Někdo si možná řekne, že juniorský debl nemá až takovou váhu, ale kdo v něm dokázal vyhrát 3 GS za sebou (navíc na třech různých površích)? Podle mě je tohle naprostý unikát... Takže ještě jednou: Vítej, grandslamový hattricku! :)

Sledovat livescore bývá někdy dost vyčerpávající. Holky po celou dobu vedly, ale ve druhém setu jsem začínal mít trošku obavy. Vedly 5:2 a najednou to bylo už jenom 5:4 a navíc stav 15-40 při podání českého páru. Takže soupeřky měly vlastně tři brejkboly, když se hraje systémem "No-Ad". Díky bohu získaly holky tři míčky v řadě a vítězství bylo na světě. :)

Věřím, že obě holky mají mezi ženy našlápnuto dobře. Jako fanoušek Katky samozřejmě držím palce hlavně jí, ale u Báry jsem taky přesvědčený, že na to má. Když spolu budou hrát debla i na ženských turnajích, tak to bude jedině dobře. :)

Jinak tady jsou fakt hezké fotky Katky z US Open... Moc jí to tam sluší. :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.639776732720598.1073741833.496895680342038&type=1
Reagovat
Fandina
Je to velký úspěch a velká naděje podle mě, že budou pokračovat. Někdy bych je také ráda viděla hrát. Katku jsem viděla hrát singla, ale Báru nikdy. Tak doufám, že brzy bude příležitost a budou k vidění, jak v singlech, tak v deblu. Držím palce oboum. A také obrovská gratulace za tři GS tituly!
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl Katku naživo v Praze, stejně jako ty. Potom jsem viděl pár jejích zápasů nedávno na turnaji ITF v Bad Saulgau, kde byl stream na stránkách turnaje... No a holky v deblu jsem viděl ve finále Wimbledonu, na to byl taky stream. :)
Reagovat
Fandina
Je to tak jak píšeš. Katku jsem viděla hrát naživo v Praze a i když prohrála, líbila se mi její hra a je mi sympatická. A jinak jsem jí neviděla, nebo jestli, tak jen letomo někde na streamu, ale Báru nikdy a hlavně se těším na debla, jak budou hrát. A jinak fandím oběma.
Reagovat
tommr
a ted už se těším na to jak si povedou mezi ženami. Doufám, že by z nich brzo mohly vyrůst následovnice Petry Kvitový nebo aspon Háček v deblu ... :)
Reagovat
slacker
Na nasledovnice Petry leda tak pozici české jednicky (az to Petra povesi na hrebik) ale jestli to bude stacit na pozice v TOP10 to zatím moc presvedcive nevidim. Ale v deblu se jim urcite bude darit
Reagovat
horska.kraslice
Siniakova je stejně stará (=mladá) jako Barty, která letos hrála finále o titul v ženské čtyřhře. Příští rok už budou ve stejné soutěži, takže budeme mít přímé porovnání.
Reagovat
Fandina
a jen tak dál!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
juniorky, ale na fotke vyzeraju ako veteranky :)
Reagovat
Fandina
kup si brýle
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně, není to zrovna nejkrásnější vítězná dvojice v historii, ale ony se ještě zakulatí. Nebo ať trochu zhubnou. No, hlavně, že jim to lítá.
Reagovat
dadaft
není to tak hrozné - já se nedávno nechal fotit na novou občanku, a to je teprv pohled - vypadám jak zombie. ))
Reagovat
nouma
Gratulace, víc psát není snad ani třeba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist