Krejčíková se Siniakovou si na Turnaji mistryň podruhé zahrají finále

17. 11. 2021, 00:53
Aktuality 7
TURNAJ MISTRYŇ - Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si podruhé v kariéře zahrají finále čtyřhry na Turnaji mistryň. V boji o něj nasazené jedničky v mexické Guadalajaře po obratu porazily americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová a Demi Schuursová 3-6 6-3 a 10-6. O titul se utkají s wimbledonskými vítězkami Su-Wei Hsieh a Elise Mertensovou, které smetly v sobotním zápase ve skupině.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou prošly bez porážky skupinou a neporazitelnost udržely i v semifinále proti americko-nizozemské dvojici Nicole Melicharová a Demi Schuursová, První vzájemný zápas vyhrály po obratu 3-6 6-3 a 10-6.

"Jsem nadšená, že jsme prošly dál. Je úžasné, že sem chodíte celý týden a dodáváte nám energii. Díky!" řekla po svém sedmém zápase během sedmi dní Krejčíková na kurtu k publiku, v němž nechyběly české vlajky.

Češkám se ale zpočátku na kurtu moc nedařilo. Letošní šampionky Roland Garros po ztrátě podání Siniakové prohrávaly 1-4. Dva brejkboly na 3-4 nevyužily, pak sice odvrátily při podání Melicharové tři setboly, ale při čtvrtém trefila Siniaková return do sítě.

"Ze začátku jsme moc chybovaly a musely jsme se zlepšit. Bojovaly jsme a začaly hrát agresivněji," řekla Siniaková, jak se nastartovaly k obratu. Na úvod druhého setu vzaly podání Melicharové na 2-0. Siniaková sice i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis na 4-3, ale pak poprvé prorazily podání Schuursové a Krejčíková sadu ukončila čistou hrou.

Super tie-break zvládly bravurně stejně jako v posledním utkání skupiny. Hrály důrazněji, rychle vedly 5-1 a druhý mečbol proměnila Siniaková vítězným volejem mezi soupeřky.

Olympijské vítězky z Tokia Krejčíková a Siniaková se ve středečním finále, které začne ve čtvrtek krátce po půlnoci českého času, střetnou s wimbledonskými vítězkami Su-Wei Hsieh a Elise Mertensovou, které smetly v sobotním zápase ve skupině.

Krejčíková se Siniakovou jsou při své třetí účasti na Masters v deblu v řadě ve finále stejně jako při jejich premiéře v roce 2018 a můžou se stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017. Siniaková navíc může ukončit rok jako světová jednička ve čtyřhře.

Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Belgičanka Mertensovou do finále postoupily po výhře 6-2 6-2 nad japonskou dvojicí Šuko Aojamaová a Ena Šibaharová.

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
úterní výsledky (16. 11. 2021)
• Dvouhra •
Muguruzaová (6-Šp.) - Badosaová (7-Šp.) 6-3 6-3
Kontaveitová (8-Est.) - Sakkariová (4-Řec.) 6-1 3-6 6-1
• Čtyřhra •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Melicharová/Schuursová (4-USA/Niz.) 3-6 6-3 10-6
Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) - Aojamaová/Šibaharaová (2-Jap.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
sysel
finale singla , obe hracky ze skupiny nasich tenistek (BK,KP)

finale debla , souperky ze skupiny nasich tenistek (BK,KS)

asi tak o sile hracek ve skupinach !!!
Reagovat
baba
zápas jsem viděla, Katka zářila, co si neuhrála, to nebylo. Bára opět naskočila do módu šedá myš vzadu, ty se snaž...Bára už opravdu potřebuje vypnout!!!Ten prohraný první set jde za ní ...
Reagovat
lvicek
No Katce se v prvnim setu taky moc nedarilo. A tech lobu k care, co jim obema uletelo do autu... To u takovych deblistek ani neni mozny - fakt ty mice musi byt nejake divne.
Reagovat
Fandina
To jsou zase kecy na konto Báry. Bára hrála svůj standard, Kačenka ze začátku dost chybovala a prohrála podání a bylo po setu. Naštěstí se holky zvedly a pak už byly o chlup lepší.
Reagovat
Nenela
Holky super, i kdyz uz to trochu drhne a podruhe musely otacet zapas z prohraneho setu.
Ve finale je cekaji Hsieh Mertens, ktere ve skupine porazily rozdilem tridy, snad se zadari i tentokrat, drzime palce!smile
Reagovat
Jan
Super. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist