Krejčíková se Siniakovou v Torontu získaly třetí společný titul

11. 8. 2019, 22:27
Aktuality 3
WTA TORONTO - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po dvou loňských grandslamových triumfech na Roland Garros a ve Wimbledonu vyhrály turnaj WTA Premier 5 v Torontu a získaly třetí společný titul. Ve finále české tenistky přehrály 7-5 6-0 třetí nasazené duo Grönefeldová/Schuursová.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková loni ovládly Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. Na třetí společný triumf však čekaly více než rok. 

První letošní finále v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells prohrály, tento týden na turnaji WTA Premier 5 v Torontu už však přemožitelky nenašly. Cestou za titulem jim stačilo vyhrát pouhé tři zápasy. 

Nejvýše nasazené Češky totiž měly v prvním kole volný los a ze druhého kola postoupily bez boje. Ve čtvrtfinále smetly duo Nadja Kičenoková a Abgail Spearsová, v semifinále otočila vývoj proti silné dvojici Viktoria Azarenková a Ashleigh Bartyová a v dnešním finále přehrály 7-5 6-0 německo-nizozemský pár Anna-Lena Grönefeldová a Demi Schuursová.

Turnajové trojky Grönefeldovou a Schuursovou připravily české hráčky v obou setech třikrát o podání. Zatímco ale úvodní sada byla přesto vyrovnaná, v druhé už české tenistky zůstaly při svém servisu pevné a vyhrály ji za 24 minut s nulou.


Třiadvacetiletá Siniaková v celkově 17. deblovém finále získala 6. titul, letos už triumfovala v Sydney se Srbkou Kruničovou. O půl roku mladší Krejčíková hrála finále pojedenácté a připsala si čtvrtý titul.

V příštím týdnu budou české tenistky startovat jako nasazené trojky v Cincinnati. Siniaková se představí i ve dvouhře, do které vstoupí duelem s Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Dvouhru v Torontu ovládla domácí Bianca Andreescuová, které ve finále vzdala Serena Williamsová.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.830.000 dolarů
nedělní výsledky (11. 08. 2019)
• Čtyřhra - finále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Grönefeldová/Schuursová (3-Něm./Niz.) 7-5 6-0
• Dvouhra - finále •
Andreescuová (Kan.) - S. Williamsová (8-USA) 3-1 / skreč W.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
tak teď vidím začátek druhého setu a úroveň hry je doslova otřesná...
:(((
Reagovat
tommr
jsem rád, že konečně získaly další titul. Zdá se, že dobrá forma přichází právě včas před posledním letošním GS ...
Reagovat
Fandina
holky. První set byl dost vyrovnaný, ale ve druhém setu byly naše holky jasně lepší. Takže gratulace veliká a když to takhle půjde dál, tak věřím, že letos ještě něco přidají. Dneska se mi hodně líbily. Pojďte!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist