Krejčíková v Bukurešti postoupila potřetí v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA

18. 7. 2019, 17:13
Aktuality 20
Barbora Krejčíková na antuce v Bukurešti vedla nad osmifinalistou letošního Roland Garros Aljonou Bolsovovou 6-0 a 3-2 ve chvíli, kdy jí soupeřka vzdala, a po dvou letech a potřetí v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O druhé semifinále si 23letá Češka zahraje Italkou Martinou Di Giuseppeovou.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková postoupila na antukovém turnaji v Bukurešti do čtvrtfinále. Španělka Aljona Bolsovová s ní prohrála první sadu za 20 minut 0-6, ve druhé si za stavu 2-3 při dobíhání míče zranila kotník a zápas vzdala.

Někdejší světová jednička ve čtyřhře získala úvodní sadu za 20 minut a i dál měla zápas pod kontrolou. Nastřílela 19 vítězných úderů a udělala jedinou nevynucenou chybu.

Třiadvacetiletá Krejčíková už letos na antuce získala čtyři tituly na turnajích nižší kategorie ITF, v rumunské metropoli si ale v úterý připsala první výhru v sezoně ve dvouhře na okruhu WTA. Dvojnásobná grandslamová šampionka v deblu nyní přidala i další postup, čtvrtfinále si naposledy zahrála v roku 2017 v Bastadu.

Její další soupeřkou bude italská kvalifikantka Martina Di Giuseppeová, které rovněž kvůli zraněnému kotníku při dobíhání na síť vzdala dobře rozehraný zápas třetí nasazená Ruska Veronika Kuděrmětovová za stavu 6-2 a 4-5.

Ve čtvrtfinále má český tenis dvojnásobné zastoupení, Kristýna Plíšková v něm nastoupí proti domácí tenistce Patricii Marii Tigové. Ta dokázala vyřadit nejvýše nasazenou Anastasiju Sevastovovou z Lotyšska.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Bolsovová (7-Šp.) 6-0 3-2 / skreč B.
Tigová (Rum.) - Sevastovová (1-Lot.) 6-2 7-5
Di Giuseppeová (It.) - Kuděrmětovová (3-Rus.) 2-6 5-4 / skreč K.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kr. Plíšková/Kužmová (4-ČR/SR) - Fichmanová/Stojanovičová (Kan./Srb.) 3-6 7-6(3) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
horska.kraslice
Kristýna přidala trochu tréninku čtyřhrou :-).
Reagovat
FulnekUltras
si Oracene a Serenka přednostní schvalovací právo naštěstí nevynutily...

https://www.youtube.com/watch?v=JDfXiEsFCGo
Reagovat
Fransoas
Tak se to velice zajímavě vyvíjí.Kéž by toho naše kočky využily.Přejme jim ať postoupí co nejdál - nejlépe do finále.
Reagovat
com
a ve finale budem prat Kristyne :)
Reagovat
Nenela
Ale běž
Reagovat
tommr
po Bolsový si zvrtla kotník i Kudermetová při dobíhání kratasu ...
Reagovat
Nola
terazky v Bukuresti kotniky patria iba jednej

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1151526019607814144
Reagovat
FulnekUltras
nádherná atmosféra
Reagovat
Nola
ano, ale musim sa ospravedlnit tommrovi, prispevok nemal patrit pod jeho koment
Reagovat
EllNino
a skreč ... takže za zápasů Plíšková - Sevastova a Krejčíková - Kudermetova sešlo ... momentálně mají obě naše hratelné kvalifikantky, ale to může být ošidné, bude to těžké
Reagovat
tommr
no jestli jim ani tohle nepomůže k semifinále tak pak už asi nic ... :)
Reagovat
Torn
Jak píše tommr, jestli ani tuhle situaci nechytnou za pačesy, tak ať se dámy jdou už lehce bodnout. :D
Reagovat
EllNino
prosím tě, děláš, jako by to byla nějaká obrovsá příležitost, budou další ... bude to samozřejmě dobře, když to dají, ale nedělal bych z toho větší zápasy, než jsou :)
Reagovat
FulnekUltras
Kraus přijde velmi pravděpodobně zkrátka - a tak se příležitosti ihned chopil podstatně koženější modrokřivák Dolejší (Hoření? ;-) No, hlavně se před videem nelekněte uřvané reklamy - a já osobně se budu těšit na rozhovor našeho zvířete ;-) s Karlem Šípem, případně Xaverem Veselým...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-cizine-se-kazdy-pta-co-v-tom-cesku-delame-ze-mame-tolik-holek-ve-svetove-spicce-rika-tenistka-strycova
Reagovat
tommr
a mají zatím na svý straně i štěstí. Hlavně Kristýna by mohla dojít daleko. Báře proti Kudermetový moc nevěřím ...
Reagovat
Torn
Tak pro obě hráčky je antuka možná přijatelnější než hard nebo tráva ne?
Reagovat
EllNino
No pro Báru asi jo, Týna celkem zvládá všechny povrchy, má úspěchy na každém povrchu, ale antuka poslední roky patří mezi její nejlepší ... dřív se jí vyhýbala a hrála lépe na trávě :)
Reagovat
Torn
Krejčíková letos na antuce docela válí, nejsou to zase tam úplně prťavé turnaje, takže si i něco vydělala, podobné úspěchy měla naposledy v roce 2013, co jsem koukal, ale úroveň turnajl trochu někde jinde, tak snad dojde daleko.

Týna mile překvapuje a Sevastova je ze hry. Sice její protivnice, má za sebou u kvaldu a nehraje úplně špatně, ale pokud bude Týna servírovat dobře, tak si myslím, že by jí dát mohla. Semifinále nebo finále není úplně nereálné.

Ta trochu doufám ve finále Krejčíková x Plíšková. :)
Reagovat
tommr
Tigová musela kvůli zápěstí skrečovat debla tak uvidíme jak na tom bude. K zápasu s Kristýnou by ani nemuselo dojít ...
Reagovat
Torn
Jako pro Týnu určitě super body navíc, ale já tyhle úlevy moc v tenise nemám rád nebo ve sportu obecně, protože se to pak často akorát vymstí :D....tak snad toho Týna využije.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist