Krejčíková v San Diegu vyhrála i třetí letošní semifinále. O titul si zahraje také v deblu se Siniakovou

16. 9. 2023, 06:43
Aktuality 35
WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) na turnaji WTA 500 v San Diegu zdolala 3:6, 7:5, 6:2 domácí Daniellu Collinsovou (29) a svou letošní bilanci v semifinálových zápasech vylepšila na 3:0. V celkově 11. finále si zahraje o 7. titul s další Američankou Sofií Keninovou (24), jež porazila krajanku Emmu Navarrovou (21) a do finále postoupila poprvé od French Open 2020.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková v únoru ovládla po skalpu všech hráček TOP 3 prestižní turnaj WTA 1000 v Dubaji, od té doby ale dosáhla na jediný výraznější výsledek (finále na trávě v Birminghamu) a na třech grandslamech vyhrála jediný ze čtyř zápasů.

Ve Wimbledonu si navíc poranila kotník a během následného US Open Series prohrála všech šest setů. Černou sérii čtyř porážek a více než dva měsíce dlouhé čekání na singlové vítězství ukončila až tento týden na akci WTA 500 v San Diegu.

Čtvrtá nasazená Češka si navíc poradila už se třemi soupeřkami a vylepšila letošní bilance v závěrečných kolech, když vyhrála také třetí čtvrtfinále i semifinále v roce 2023. Po Ukrajince Anhelině Kalininové a Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové postupně našla recept také na domácí Danielle Collinsovou.

Krejčíková v úvodu zápasu dvakrát přišla o podání a ztrátu už dohnat nedokázala. Také hned na začátku druhého setu zaváhala na servisu a prohrávala 3:6 a 0:1. Povedl se ji však rychlý rebrejk, další brejkboly odvrátila a vynutila si třetí dějství. V něm proměnila všechny tři šance na brejk a nakonec první vzájemný zápas s finalistkou loňského Australian Open vyhrála 3:6, 7:5, 6:2.

"Mám radost, že jsem se dokázala vrátit do zápasu, většinu času jsem tahala za kratší konec. Danielle hrála opravdu dobře, ale bojovala jsem o každý míč a nakonec jsem mohla slavit. Dneska rozhodla hlava," komentovala Krejčíková.

Sedmadvacetiletá rodačka z Ivančic tak postoupila potřetí v sezoně a pojedenácté v kariéře do finále turnaje WTA ve dvouhře. O 7. triumf se v sobotu utká s další Američankou Sofií Keninovou (24), kterou porazila před dvěma lety na antuce v Římě.

O titul také ve čtyřhře

Krejčíková navíc může v Kalifornii podruhé v kariéře získat dvě trofeje z jedné akce, což se jí poprvé povedlo na předloňském Roland Garros. Do finále čtyřhry postoupily s krajankou Kateřinou Siniakovou po semifinálové výhře 6:4, 7:5 nad japonsko-indonéskou dvojicí Miju Katóvá a Aldila Sutjiadiová a výrazně si upevnily pozici v boji o start na Turnaji mistryň.

České tenistky si zahrají o společný 15. titul včetně sedmi grandslamových triumfů s domácími Collinsovou a Coco Vandewegheovou, která hraje poslední turnaj kariéry. Američanky si v semifinále poradily 7:5, 4:6 a 10:7 s turnajovými dvojkami Japonkou Šuko Aojamaovou a Číňankou Zhaoyuan Yang.

Keninová – Navarrová 6:2, 5:7, 6:4

Čtyřiadvacetiletá Keninová v semifinále zdolala 6:2, 5:7, 6:4 o tři roky mladší krajanku Emmu Navarrovou (21), jež ve svém druhém a největším semifinále nedokázala navázat na premiérový skalp hráčky TOP 10 Marie Sakkariové, a poprvé od 'covidového' French Open 2020 postoupila do finále.

Keninová před čtyřmi lety jako dvacetiletá vyhrála tři turnaje a v roce 2020 se stala nečekanou vítězkou na Australian Open. Po finále na pařížské antuce se vyšplhala na post světové čtyřky, od té doby si ale i vinou zdravotních problémů zahrála teprve podruhé semifinále a v žebříčku figuruje na chvostu první světové stovky.

• WTA 500 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 780.637 dolarů
páteční výsledky (15. 09. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Krejčíková (4-ČR) - Collinsová (USA) 3:6, 7:5, 6:2
Keninová (USA) - Navarrová (USA) 6:2, 5:7, 6:4
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Katóvá/Sutjiadiová (Jap./Indon.) 6:4, 7:5

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Myslíte, že Bára i Petra ho budou chtít hrát?
Reagovat
Frick
resp. Elite Trophy
Reagovat
tommr
nevím jestli se jim bude chtít, ale pokud by z nějakýho důvodu nehrály tak by dostaly penalizační nulu ...
Reagovat
lvicek
A ET bude? smile A kde? :)
Reagovat
tommr
od 23.10 v Zhuhai (týden před TM) ...
Reagovat
com
tak to by tam Krejcikova stejne asi nejela, kdyz ma skoro jistej TM ve ctyrhre ne? smile
Reagovat
tommr
proč by tam nejela? Určitě zvládne obojí. Už se není na co šetřit ...
Reagovat
lvicek
ET v Zhuhai (Cina) a TM v Mexiku tyden po sobe bez zadne aklimatizace?
Reagovat
victim
Kiki Bertens sezóna 2019.28.9-31.10 16 zápasů,turnaje:Peking,Linec,Moskva,Wta Elite trphy,Turnaj Mistryň.Jde to.
Reagovat
EllNino
a taky se úplně utavila
Reagovat
victim
Ne že by to něco znamenalo,ale u mě si tím získala obrovský respekt.
Reagovat
lvicek
No nejak to jde, to je jasny, ale otazka je jak (a jestli to pak neodnese telo - uvedomujes si, ze tam je 11 hodin casovy posun? A ze by mohla jeden den hrat tam a druhy den(/noc) tam?) Ovsem tohle asi nechame na Bare a uvidime, jak se ona rozhodne.
Reagovat
victim
Jestli to rozpisy turnajů dovolí to samozřejmě nevím.Jestli by to zvládla to taky nevím.Jen jsem dal příklad z minula.Djokovič teď taky hrál na dvou kontinentech (6 hodin) během asi dvou dní.
Reagovat
victim
https://www.wtatennis.com/tournaments
Reagovat
victim
To bylo k otázkám kdy kde co.Nevím proč je to o deset míst posunutý.
Reagovat
lvicek
Pete je, myslim, nejaka nula celkem ukradena. Nevim, jak to bere Bara, te by to mozna vadilo vic.
Reagovat
lars
pochybuju o penalizační nule
Reagovat
Kandinsky1
Její SF bilance je fascinující.
Reagovat
EllNino
úplný opak Sakkari :))
Reagovat
Otmar
Mám takový dojem, že čím míň Barbora mluví, tím líp hraje. Úměra je to sice nepřímá, ale snad bude trvalé platná. Přál bych to hlavně jí, ale i nám fandům. Dnešní debl odtáhla ona, singl jsem neviděl. Přeju a doufám v úspěch v obou finále.smile
Reagovat
misa
Soňa Kenina pomalu zvedá hlavu.

Finále pětistovky je pro ni hodně cenná záležitost. Naposledy hrála finále na French Open 2020.

Po dlouhé cestě turnajem je už ale tak vyčerpaná a dobitá, že ve finále asi nebude klást odpor. Po výhře v semifinále dokonce odmítla dát rozhovor na kurtu. Kvůli bolesti v krku? Pak jí tam otec a pár dalších lidí objímalo smile
Reagovat
tommr
a Bára nebude unavená? Vždyt hraje na rozdíl od Keninové vedle singlu i debla ...
Reagovat
misa
Sofia nehrála kvůli zraněnému stehennímu svalu žádný turnaj mezi Wimbledonem a US Open. Její kondice tím musela výrazně utrpět. Pokud hráčka hraje vedle singlu na malém turnaji i debl, je to její věc.
Reagovat
misa
Pokud máš obavy o výsledek, můžu tě uklidnit. Kenin na Češky neumí, jediná výhra od roku 2018 přišla proti Kvitové v semifinále French Open 2020, jinak samý zmar.
Reagovat
tommr
směrodatné jsou jen výsledky z poslední doby. Od roku 2020 odehrála Kenin s Češkama jen tři zápasy s bilancí 1 výhra a 2 prohry a z toho se nedá nic vyvozovat ...
Reagovat
lvicek
Hlavne z toho, jak zahrala Kenin treba s Kvitovou fakt nelze vyvozovat, jak se ji bude darit proti Krejcikove :D.
Reagovat
tommr
s Krejčíkovou máme jedno přímé srovnání z roku 2021. V Římě tenkrát vyhrála Bára jasně 6:1 6:4. Jenže ani to se nedá brát moc vážně protože to už byla Kenin až po uši v těžký krizi ze který se začíná pomalu dostávat teprve v poslední době ...
Reagovat
misa
Správně, to se zrovna rozešla s otcem jako trenérem a nehrála pak vůbec dobře.
Reagovat
Kandinsky1
Už jem se lekl.
Reagovat
drabona
mě překvapila zlepšujícím se výkonem,po 1. setu jsem si myslel, že to bude malá hrůza, na štěstí se tak nestalo. podařila se dokonce i čtyřhra.Gratuluji.
Reagovat
Fransoas
Souhlasim s touto recenzí.Po prvním setu jsem si říkal,že to nebude mít úspěch na obrat.Američanka hrála více jak dobře.Domnívám se,že rozhodl druhý set,kdy se Báře podařilo srovnat a potom převzala iniciativu.Je tu velká šance získat další titul.
Reagovat
Sinuhet1
gratulace Bare, snad uz to dotahne smile
Reagovat
frenkie57
Takže ve finále Báru čeká Sofia Kenin, která ve svém SF nebyla buhvíjak přesvědčivá, potřebovala k vítězství všechny tři sety. Snažila se hrát agresivně, Navarro chvílemi dost nestíhala, ale do hry jí dost vracely UE Kenin, která jich vyrobila přes 40. Rozhodně je to pro Báru hratelná soupeřka.
Bára potěšila otočkou v zápase, průběžně se zlepsovala a potvrdila tak vzrůstající formu.
Bára spolu s Katkou vyhrály i SF a to znamená, že si dnes zahraje dvojité finále.
Reagovat
tommr
dvojité finále si letos zahrála už v Birminghamu kde ale nakonec získala jen deblovej titul. Ve finále singlu jí porazila Ostapenko. Kenin je ale podstatně slabší a tak doufám že tentokrát to vyjde i v singlu ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist