Krejčíková v Zhengzhou deklasovala Kasatkinovou, letos prošla do finále už počtvrté

14. 10. 2023, 16:13
Aktuality 18
Barbora Krejčíková (27) přetavila i svou čtvrtou letošní čtvrtfinálovou účast v postup do finále. Grandslamová šampionka zničila v souboji bývalých členek elitní desítky žebříčku 6:3, 6:0 Darju Kasatkinovou (26) a v neděli zabojuje o svůj třetí letošní a celkově osmý titul. V závěrečném kole změří síly s rozjetou domácí nadějí Qinwen Zheng (21).
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková nemá v aktuální sezoně stabilní formu. Předloňská šampionka French Open ovšem potvrdila letošní pravidlo také v Zhengzhou, kde i svou čtvrtou účast mezi nejlepší osmičkou v tomto roce přetavila v postup do finále. Do čínského města přitom nepřijela v nejlepším rozpoložení, na pěti z posledních šesti turnajů nedokázala porazit více než jednu soupeřku a ve čtyřech případech ztroskotala hned po úvodním zápase.

V Zhengzhou využila odstoupení výše postavených hráček a také velmi příznivého losu. Po volnu v prvním kole si poradila s finalistkou předchozího ročníku 2019 Petrou Martičovou, následně jí po prohraném úvodním setu vzdala Lesja Curenková a v semifinálovém souboji bývalých členek TOP 10 pořadí deklasovala za necelou hodinu a půl Darju Kasatkinovou, která v posledních dvou měsících s kolegyněmi z užší špičky jasně prohrává.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Skóre je sice jednoznačné, ale o úvodní set se aktérky tahaly 62 minut. Za to může hlavně maratonský druhý game, v němž Krejčíková nevyužila ani jednu ze šesti brejkbolových šancí. V následující hře zaváhala na servisu, ovšem po rebrejku už žádnou další ztrátu podání nepřipustila.

Druhá sada naopak trvala pouhých 25 minut. Češka v ní získala 12 ze 14 fiftýnů na vlastním servisu, Rusce třikrát sebrala podání a nadělila jí potupného kanára. Set bez ztráty gamu získala poprvé od konce dubna.

Krejčíková má ve finálových utkáních na nejvyšším okruhu solidní bilanci 7:4, navíc zvládla čtyři z posledních pěti. Konkrétně letos slavila triumf v únoru na WTA 1000 v Dubaji a před měsícem v kalifornském San Diegu, neuspěla naopak v červnu na trávě v Birminghamu.

I druhý ročník Zhengzhou Open může mít českou šampionku. Akce WTA se v tomto dějišti poprvé hrála v roce 2019 a tehdy Karolína Plíšková ve finále porazila Martičovou. Kvůli pandemii a případu Shuai Peng se v následujících třech letech turnaj neuskutečnil.

"Je skvělé tu vyhrát tři zápasy a být ve finále. V něm hraju s domácí nadějí. Těším se a věřím, že přijde hodně lidí. Myslím, že budou všichni podporovat ji. Budu se snažit co nejvíce bojovat a pokusím se zítra vyhrát," uvedla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru.

V neděli sehraje premiérový souboj s Qinwen Zheng. Ani domácí naděje neztratila po cestě do finále jediný set. Vítězka nedávných asijských her v semifinále smetla 6:2, 6:3 Jasmine Paoliniovou a bude usilovat o svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
https://www.tennisforum.com/attachments/babslander-gif.286185/

doufám že po zítřku už Zheng bude vědět kdo je Bára ... smile
Reagovat
JohnB
Hlavní je, že Zheng nezná tommra...
Reagovat
bardunek666
Opět se to sešlo a když to tam padá, je to koncert. Opravdu dobrý výkon. Ve finále sympatická Číňanka.. těžká soupeřka, ale rozhodně ne nehratelná. :)
Reagovat
NovacekTP
dobře to dopadlosmile
Reagovat
tommr
Bára mě dneška velmi potěšila a to jak výkonem tak výsledkem ... smile
Z jasný výhry nad Kasatkinou mám obzvláště velkou radost protože jí považuju za nejotravnější hráčku na okruhu ...
Bára se po dnešku v žebříčku posunula na 13.místo a v Race je dokonce na 11.místě. Znamená to mj. že bude nasazená na ET pokud tam bude hrát ...
Reagovat
JohnB
Já zase tebe považuju za nejotravnějšího uživatele TenisPortálu...
Reagovat
tommr
můžeš si mě dát do ignoru a máš po problému demente ...
Reagovat
JohnB
Podle mě není v pořádku, když tu jeden uživatel druhého vulgárně uraží. Ale je to jen můj názor a hádám, že zdejší admin ho sdílet nebude
Reagovat
turista
No ale aspoň ten zápas Kosatka dohrála až do hořkého konce což je lepší než to skrečovat. Curenko zabalila když poznala, že nemá naději vyhrát a možnému kanáru se tak vyhnula.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě vyCurenko...
Reagovat
Dobry-den
Bára vyhraje. MTO to jistí. smile
Reagovat
frenkie57
Qinwen Zheng. Jediná Číňanka,kterou bezpečně poznám. Ostatní mě beznadějně splývají v žlutočernou biomasu.smile
Reagovat
tommr
ono to platí nejspíš i naopak. Když se Zheng ptali po výhře ve Starých Splavech co říká na výhru Báry na FO tak vůbec nevěděla o kom je řeč ... smile
Reagovat
Kandinsky1
Tak to musí být pěkně blbá.
Reagovat
tommr
spíš trochu namyšlená ...
Reagovat
horska.kraslice
Já ještě poznám Wangovy: Xiyu je takový "basketbalový" typ (ne že by byla tak vysoká, ale je to prostě takový sportovní typ) a Xinyu je taková roztomilá holčička.
Reagovat
makro99
.. no s Marketou si je clovek nesplete :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist