Krejčíková začala sezonu výhrou v Hongkongu, Hradecká ztratila vedení 5-0

1. 1. 2020, 17:47
Aktuality 0
ITF HONGKONG - Tenisová sezona naplno odstartuje až o víkendu, nicméně někteří tenisté do ní vstupují na menších turnajích už nyní. Na akci ITF s dotací 25.000 dolarů v Hongkongu dnes úspěšně začala Barbora Krejčíková, naopak hned v prvním kole nešťastně vypadla Lucie Hradecká.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková loni vyhrála čtyři antukové turnaje ITF po sobě, ale také bojovala se zdravotními problémy. Kvůli nemoci se jí nepovedlo Roland Garros a měsíc nehrála, na konci srpna si pak v kvalifikaci US Open vážně poranila pravé chodidlo a byla ráda, že na závěr sezony stihla alespoň Turnaj mistryň ve čtyřhře.

Teprve druhý singlový zápas za poslední čtyři měsíce odehrála dnes na Nový rok na turnaji v ITF W25 v Hongkongu, kde po obratu zdolala 3-6 6-4 6-3 devatenáctiletou Rusku Sofju Lansereovou.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková si připsala teprve druhou výhru z posledních sedmi zápasů, v hlavní soutěži vyhrála poprvé od poloviny loňského července.
Ve druhém kole se třetí nasazená Češka utká s Japonkou Maiou Hontamaovou.


Aktuálně 302. hráčka světa Lucie Hradecká, jež před novou sezonou angažovala kondičního trenéra Davida Vydru, utrpěla už šestou porážku v řadě. V Hongkongu 34letá Češka podlehla 3-6 6-3 5-7 dvacetileté Japonce Meie Jamagučiové, přestože v rozhodujícím setu vedla 5-0.

Hladce ve dvou setech zvládly svůj vstup do turnaje dvě nejvýše nasazené hráčky - domácí Lin Zhu a Kazaška Zarina Dijasová.

• ITF W25 HONGKONG •
tv. povrch, 25.000 dolarů
středeční výsledky českých tenistek (01. 01. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (3-ČR) - Landereová (Rus.) 3-6 6-4 6-3
Jamagučiová (Jap.) - Hradecká (ČR) 6-3 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist