Krejčíková zvládla vstup do turnaje i v Istanbulu. Obrat v letošní premiéře na antuce dokonala kanárem

20. 4. 2021, 18:59
Aktuality 12
WTA ISTANBUL - Barbora Krejčíková i na 15. akci po loňském restartu sezony vyhrála svůj úvodní duel. Na podniku WTA 250 v Istanbulu ve svém prvním letošním zápase na antuce porazila 6-7 6-2 6-0 domácí Caglu Büyükakcayovou a postoupila do 2. kola, v němž ji čeká Rumunka Ana Bogdanová.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková se po půlroční pauze zaviněné pandemií koronaviru vrátila v životní formě. Před měsícem si v Duabji zahrála své největší finále a prodrala se do Top 40.

Především však předvádí stabilní výkony. Od loňského srpna, kdy se znovu začalo hrát, ještě na žádném z patnácti turnajů, z toho deseti v hlavní soutěži podniku WTA, neprohrála svůj zahajovací zápas. Naposledy dnes v Istanbulu, kde odehrála první letošní zápas na antuce, porazila 6-7 6-2 6-0 domácí Caglu Büyükakcayovou.

Krejčíková nezachytila proti bývalé 60. hráčce světa startující na divokou kartu úvod zápasu. Po ztrátě podání prohrávala 42. tenistka světa 1-4, ale dokázala srovnat a vynutit si tie-break. V něm odvrátila tři setboly aktuálně 177. ženy žebříčku Büyükakcayové a sama měla jednu možnost sadu ukončit, ale nakonec zkrácenou hru prohrála 8-10.

Ztráta maratonského osmdesátiminutového prvního setu Krejčíkovou nerozhodila. Pětadvacetiletá Češka v následujících dvou setech vzala o šest let starší soupeřce šestkrát podání, prohrála jen dva gamy a po dvou a půl hodinách slavila postup.

O postup do třetího letošního čtvrtfinále si Krejčíková zahraje s Anou Bogdanovou (h2h 0-1). Jediný vzájemný zápas s o tři roky starší Rumunkou loni v Dubaji ve dvou setech prohrála.

Už v pondělí postoupila do 2. kola také její tradiční deblová parťačka Kateřina Siniaková, kterou ve středu čeká duel s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

Suverénně zvládla svůj úvodní duel nejvýše nasazená Belgičanka Elise Mertensová. Finalistka ročníku 2017 smetla 6-2 6-0 španělskou kvalifikantku Laru Arruabarrenaovou a připsala si první letošní vítězství na antuce. Její další protivnicí bude Viktorija Golubicová.

Až po tříhodinovém boji uspěla třetí nasazená Věronika Kuděrmetovová. Ruská tenistka, jež před dvěma týdny v Charlestonu získala první titul na okruhu WTA, udolala 6-4 3-6 7-6 Američanku Bernardu Peraovou.

Ze hry venku je naopak druhá nasazená Chorvatka Petra Martičová. Světová jednadvacítka podlehla 5-7 2-6 Francouzce Fioně Ferrové a utrpěla čtvrtou porážku v řadě.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 235.238 dolarů
úterní výsledky (20. 04. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (5-ČR) - Büyükakcayová (Tur.) 6-7(8) 6-2 6-0
Mertensová (1-Belg.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-2 6-0
Ferrová (Fr.) - Martičová (2-Chorv.) 7-5 6-2
Kuděrmětovová (3-Rus.) - Peraová (USA) 6-4 3-6 7-6(4)
Kasatkinová (4-Rus.) - Mrdežová (Chorv.) 6-1 6-0
Potapovová (Rus.) - Pavljučenkovová (6-Rus.) 7-6(2) 6-7(8) 6-4
Zvonarevová (Rus.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-3
Kosťuková (Ukr.) - Rachimovová (Rus.) 6-4 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Haasová (Rak.) 6-4 6-3
Bogdanová (Rum.) - Hibinová (Jap.) 6-3 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Kozlovová (Ukr.) 6-4 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
lvicek
Gratuluju Bare, nakonec se rozjela pekne :). Tak si rikam, ze je asi jeden z jejich prvnich turnaju, kdy hraje jako nasazena?
Reagovat
vladka
gratuluju!!! Sice jsem v prvním setu zoufala a už nedoufala, ale JOsmile. Báru mám ráda
Reagovat
sojka1
a Baru nikdo nepochvali? Chvalim! :-) Obrat jsem sice nevidela, ale verila jsem v lepsi tenistku. A doporucovala sundat vesticku - ani nevim, jestli poslechla... :-))
Reagovat
FulnekUltras
myška nutně potřebuje aspoň 1 GS v singlu ;-)
Reagovat
tommr
dneska opravdu není za co chválit. Kdyby Bára první set příkladně neodflákla tak žádnej obrat vůbec nebyl potřeba ...
Reagovat
sojka1
nebud drson, dala i kanara a hlavne postoupila... :-)
Reagovat
Mr.Pink
jasne, ona jej zamerne odflakla, aby si mohla zahrat tri sety.
Reagovat
sojka1
byla nabalena, asi se potrebovala v tom chladu dostat na provozni teplotu, ale pak to prave chce zase vykompenzovat a neco ze sebe odlozit... :-)
Reagovat
Mr.Pink
v chladnejsim pocasi casto hraje nabalena, asi ji to vyhovuje a take tim predchazi i moznemu zraneni. take to tak delam :)
Reagovat
sojka1
chapu, znam, ale to vybalancovani si stejne hlidam a povazuju ho pro svalovou praci za dulezite... jsem ten typ, co se i na kole obleka na dlouhe sjezdy a taaak... :-))
Reagovat
tommr
asi to nebyl záměr, ale jen hrubé podcenění soupeřky ...
Reagovat
Mr.Pink
mesic nehrala, prvni zapas na antuce, takove prvni zapasy byvaji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist