Krejsová zvládla duel kvalifikantek. V Istanbulu je ve druhém kole

11. 4. 2017, 13:18
Aktuality 1
ITF ISTANBUL - Petra Krejsová navázala na turnaji ITF 60k v tureckém Istanbulu na tři výhry z kvalifikace. Šestadvacetiletá česká tenistka v prvním kole hlavní soutěže poprvé na třetí pokus přehrála Katarzynu Kawaovou. Polku v duelu kvalifikantek porazila 6-3 6-4 a ve druhém kole vyzve Mihaelu Buzarnescuovou.
Profily hráčů
Petra Krejsová

Petra Krejsová má v posledních týdnech vynikající formu. Česká tenistka už na začátku února vybojovala titul v hale v Glasgow a další přidala ve druhém březnovém týdnu v italském Solarinu. O týden později si ještě v italském městečku zahrála finále.

Na právě probíhající akci série ITF 60k v tureckém Istanbulu zvládla tříkolovou kvalifikaci, když nejprve smetla Azradeniz Comlekovou a poté v tie-breaku rozhodující sady udolala Jekatěrinu Kazionovovou a Ralucu Georgianu Serbanovou.

Po téměř třech letech se tak probojovala do hlavní soutěže takto vysoko dotovaného podniku ITF. Naposledy se jí to povedlo v říjnu 2014 v Tampicu.

V dnešním souboji kvalifikantek s Katarzynou Kawaovou začala fantasticky. Vyhrála první čtyři gamy a i když nedokázala úvodní set na první pokus dopodávat, ztracený servis si ihned vzala zpět.

Ve druhém dějství si šestadvacetiletá Češka dlouho držela náskok brejku. O podání celkem dvakrát přišla a opět nezvládla set doservírovat, nicméně její polská soupeřka nebyla schopna skóre srovnat, jelikož brejk ani jednou nepotvrdila.

Ve druhém kole se Krejsová utká s Mihaelou Buzarnescuovou. S Rumunkou, jež je v žebříčku téměř o 100 míst níže, se nikdy předtím nestřetla. Pokud zvítězí, čeká ji největší čtvrtfinále v kariéře.

• ITF 60k ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch, 60.000 dolarů
úterní výsledky (11. 4. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Krejsová (ČR) - Kawaová (Pol.) 6-3 6-4
Kozlovová (1-Ukr.) - Dorošinová (Rus.) 6-1 6-4
Šaripovová (2-Uzb.) - Ozgenová (Tur.) 6-4 6-2
Buzarnescuová (Rum.) - Šinikovová (3-Bulh.) 7-5 6-3
Cadantuová (Rum.) - Lykinová (7-Rus.) 5-7 7-6(3) 7-6(5)
Kudermetovová (8-Rus.) - Panovová (Rus.) 6-2 6-4
Frechová (Pol.) - Strachovová (Ukr.) 6-2 6-1
Monovová (Rus.) - Rainaová (Indie) 6-1 6-2
Terzijská (Bulh.) - Mituová (Rum.) 6-2 6-3
Eraydinová (Tur.) - Robsonová (Brit.) 6-4 4-6 7-6(8)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
se letos výsledkově i herně hodně zvedla. Sice nečekám, že by se mohla dostat do širší světový špičky, ale na třetí stovku určitě má a snad se tam probije už letos ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist