Kristína Kučová v Gdyni přežila čtyři mečboly a po čtyřhodinovém maratónu je po pěti letech v semifinále

23. 7. 2021, 22:38
Aktuality 1
WTA GDYNĚ - Kristína Kučová na antuce v polské Gdyni udolala po odvrácení čtyř mečbolů a takřka čtyřhodinové bitvě (nejdelší v sezoně) 6-7 7-6 7-6 Gruzínku Jekatěrinu Gorgodzeovou a potřetí v kariéře a poprvé po pěti letech postoupila do semifinále turnaje WTA. O premiérové finále se 31letá Slovenka utká s Němkou Korpatschovou.
Kristína Kučová (© AFP)

Kristína Kučová tento týden poprvé od října 2018 vyhrála na turnaji WTA alespoň dva zápasy po sobě a zároveň ukončila stejně dlouhé čekání na čtvrtfinále.

V něm dnes odehrála velkou bitvu s Gruzínkou Jekatěrinou Gorgodzeovou, s níž odehrála nejdelší zápas sezony. Jednatřicetiletá Slovenka zvítězila až po 3 hodinách a 54 minutách boje a třech tie-breacích - 6-7 7-6 7-6.

Kučová ve druhém setu přišla třikrát o výhodu brejku a za stavu 5-6 musela odvracet tři mečboly. Pokaždé byla úspěšná, stejně jako počtvrté ve zkrácené hře. V rozhodujícím dějství neudržela vedení 4-2 a za stavu 5-6 Gorgodzeová podávala na vítězství, slovenská tenistka ale soupeřku k dalšímu mečbolu nepustila a po velkém maratónu mohla slavit. 



Do semifinále turnaje WTA se dostala potřetí v kariéře - na antuce v Bukurešti 2014 ani na tvrdém povrchu v Montréalu 2016 v něm neuhrála jediný set. 

Kučová svůj největší úspěch slavila loni v září na 'menším' turnaji WTA 125k v Praze, kde po koronavirové pauze v náhradě za kvalifikaci US Open startovalo v hlavní soutěži 128 tenistek a hrálo se o prémie z výjimečné dotace přes 3 miliony dolarů. 

O první finále na hlavním okruhu WTA si Kučová zahraje s Němkou Tamarou Korpatschovou (h2h 1-0), kterou v jediném vzájemném duelu předloni v kvalifikaci French Open porazila.

162. tenistka světa Korpatschová v úvodním čtvrtfinále porazila 7-5 6-3 Maďarku Anu Bondarovou a do semifinále postoupila podruhé v kariéře. Také 26letá Němka bude hrát o své premiérové finále.

37letá deblistka Renata Voráčová čekání na první finále od léta 2019, kdy naposledy vyhrála víc jak dva zápasy po sobě, neukončila. S Japonkou Mijou Katóovou ve Gdyni podlehly 4-6 6-7 kazašsko-běloruské dvojici Danilinová/Marozavaová.

• WTA 250 GDYNĚ •
Polsko, antuka, 235.238 dolarů
páteční výsledky (23. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Zanevská (Belg.) - Parrizasová (9-Šp.) 6-3 6-2
Kučová (SR) - Gorgodzeová (Gruz.) 6-7(4) 7-6(7) 7-6(3)
Korpatschová (Něm.) - Bondarová (Maď.) 7-5 6-3
Kawaová (Pol.) - Kozlovová (Ukr.) 7-5 *3-3 / přerušeno kvůli tmě
• Čtyřhra - semifinále •
Danilinová/Marozavaová (3-Kaz./Běl.) - Voráčová/Katová (1-ČR/Jap.) 6-4 7-6(1)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak ještě jeden krůčeksmile
Pome!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist