Kristýna Plíšková po téměř tříhodinovém boji vyřadila Görgesovou. Dál jde i Siniaková

21. 5. 2018, 15:44
Aktuality 11
WTA NORIMBERK - Kristýna Plíšková si v prvním kole turnaje WTA International v Norimberku po téměř tříhodinovém boji vyšlápla na domácí nasazenou dvojku Julii Görgesovou. Postup do druhého kola vybojovala také Kateřina Siniaková. Nasazená osmička po obratu porazila domácí kvalifikantku Annu Zajaovou.
© TK Sparta Praha

Kristýna Plíšková až na jednu výjimku zatím prožívá velmi úspěšné antukové jaro. Česká tenistka si v Charlestonu i v pražské Stromovce zahrála čtvrtfinále a na prestižním turnaji v Madridu prošla z kvalifikace až do osmifinále.

Na solidní výkony z předchozích turnajů úspěšně navázala v prvním kole akce WTA International v Norimberku. Na německé antuce po téměř tříhodinové bitvě a po setech 6-2 6-7(8) 7-6(5) vyřadila domácí nasazenou dvojku Julii Görgesovou.

Plíšková ve čtvrté hře zlikvidovala dva brejkboly a ve zbytku úvodní sady na kurtu dominovala. V dalších čtyřech gamech soupeřce povolila jen tři fiftýny a za půl hodiny šla do vedení 1-0 na sety.

Ve druhém dějství však náskok brejku promarnila a musela do tie-breaku. V něm si esem vypracovala první mečbol, nicméně domácí hráčka jej výborným podáním odvrátila a nakonec po dvojchybě Plíškové proměnila třetí setbol.

V rozhodující sadě nebyl k vidění jediný brejkbol a na řadu přišla další zkrácená hra. V té už Plíšková mečbol za stavu 6-5 využila a po velkém boji mohla slavit k neradosti domácích diváků postup.

O třetí letošní antukové čtvrtfinále si šestadvacetiletá rodačka z Loun zahraje s Larou Arruabarrenaovou. Se španělskou tenistkou jediný dosavadní vzájemný duel před pěti lety v hale v Paříži prohrála.

Kateřina Siniaková se v prvním kole nečekaně nadřela. Nasazená osmička musela otáčet vývoj utkání s domácí kvalifikantkou a až 247. hráčkou světa Annou Zajaovou. Němku nakonec porazila 2-6 6-4 6-1. Její další soupeřkou bude Veronica Cepedeová, nebo Kateryna Kozlovová.

Dvojnásobná obhájkyně titulu Kiki Bertensová v Norimberku vyhrála už 13. zápas v řadě, když do letošního ročníku vstoupila hladkou výhrou dvakrát 6-1 nad Srbkou Dejanou Radakovičovou. Ve druhém kole se třetí nasazená Nizozemka utká s vítězkou německou souboje mezi Barthelovou a Witthöftovou, jejichž večerní duel přerušil déšť.

• WTA INTERNATIONAL NORIMBERK •
Německo, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (21. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Görgesová (2-Něm.) 6-2 6-7(8) 7-6(5)
Siniaková (8-ČR) - Zajaová (Něm.) 2-6 6-4 6-1
Bertensová (3-Niz.) - Radanovičová (Srb.) 6-1 6-1
Stollarová (Maď.) - Shuai Zhang (4-Čína) 6-2 6-2
Larssonová (Švéd.) - Beguová (5-Rum.) 6-4 3-3 / skreč B.
Riskeová (USA) - Minellaová (Luc.) 6-1 7-6(2)
Podoroská (Arg.) - Kučová (SR) 6-2 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
se ty holky slušně k těm hostitelum. Nechovaj. Bych byl nas.ranej.

Vlastně Týna to vrátila Skopčákum (oklikou( za Prahu.
Reagovat
gigin
Marta Mrozinska včera rozhodovala ve Štrasburku zápas Hesse - Collins..
Reagovat
gigin
Jo Kozoroh už to dával vedle, sorka.
Reagovat
tommr
začátek zápasu mi bohužel utek takže nevím co tam Katka vyváděla, že přišla o první set. V závěru druhýho setu došlo za stavu 5:4 40:40 při podání soupeřky ke sporný situaci a Zaja vehementně protestovala a dokonce si vyžádala příchod supervisorky, ale nebylo jí to nic platný a Katka získala brejbol a následně po hezkým forhandu i druhej set. Ve třetím setu už soupeřka konečně odpadla ...
V příštím kole bude Katku každopádně čekat těžší soupeřka takže bude muset trochu přidat pokud chce pomýšlet na další postup ...
Reagovat
tommr
příjemně překvapila. Po neštastně ztraceným druhým setu jsem ve třetím čekal "obvyklej" průběh, ale Kristýna tentokrát příkladně bojovala a v závěru zápasu měla trochu štěstí pro změnu ona ... :)
Skalp Goergesový je velice cennej a to tím spíš, že se hrálo v pro Kristýnu "nepřátelským" prostředí. Snad na dnešní dobrej výkon naváže i v dalších zápasech ... :)
Reagovat
Krisboy
Dobře Týna!
Reagovat
com
Kristýna překvapila :) i když si to zase ve druhym setu pekne pokonila :D
Reagovat
tommr
na to je Kristýna specialistka ... :)
Reagovat
George_Renel
Kristýno, ale nechápu, proč tahat soupeřku závazná. ;-)
Reagovat
George_Renel
Melo být .... z bahna.... :-/
Reagovat
blixa
To jako byly místo tenisu zápasy v bahně ??? Sakra, a já o to přišel ! :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist