Kristýna Plíšková v českém derby v Moskvě vyřadila Siniakovou

24. 7. 2018, 10:59
Aktuality 33
WTA MOSKVA - České derby v prvním kole turnaje WTA International v Moskvě vyhrála Kristýna Plíšková, která ve třech setech vyřadila nasazenou čtyřku Kateřinu Siniakovou a srovnala s ní vzájemnou bilanci. O čtvrtfinále si premiérově zahraje s domácí divokou kartou Anastasií Potapovovou.
Kristýna Plíšková

Premiérového ročníku antukového turnaje WTA v Moskvě se zúčastnily z českých tenistek pouze Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková. Los svedl české hráčky proti sobě hned v prvním kole. Po vítězství 6-4 3-6 6-4 se nakonec radovala šestadvacetiletá Plíšková, jež s o čtyři roky mladší Siniakovou srovnala vzájemnou bilanci.

Úvodní dějství rozhodl jediný brejk, který si po skončení pátého gamu připsala dnešní vítězka. Ve druhé sadě naopak bylo brejků hned pět. Siniaková prohrávala 2-3, ale nakonec čtyřmi gamy v řadě vývoj otočila a poslala utkání do rozhodujícího setu.

V něm měla celkem čtyřikrát možnost soupeřku brejknout, ani jeden brejkbol však nevyužila. V desáté hře sama čelila dvěma brejkbolům a svou krajanku napodobit nedokázala, když nenašla odpověď na v pořadí druhý mečbol Plíškové.

Plíšková dnešním vítězstvím přerušila sérii tří porážek a bude bojovat o své první čtvrtfinále od konce května. Její další soupeřkou bude domácí divoká karta Anastasia Potapovová, s níž se utká poprvé.

Siniaková v Moskvě obhajovala loňský triumf z Bastadu a v žebříčku WTA si pohorší zhruba o 15 míst a vypadne z první padesátky.

• WTA INTERNATIONAL MOSKVA •
Rusko, antuka, 750.000 dolarů
úterní výsledky (24. 7. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Siniaková (4-ČR) 6-4 3-6 6-4
Kasatkinová (2-Rus.) - Kalinská (Rus.) 6-1 6-1
Danilovičová (Srb.) - A. K. Schmiedlová (SR) 6-2 6-4
Kozlovová (Ukr.) - Trevisanová (It.) 6-3 6-4
Baraová (Rum.) - Alexandrovová (Rus.) 6-0 6-3
Rodinová (Rus.) - Badosaová (Šp.) 6-1 6-2
Vichljancevová (Rus.) - Chiesaová (It.) 6-4 6-0
Ivachněnková (Rus.) - Koviničová (Č. Hora) 6-2 7-5
Flinková (Rus.) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-2 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Frick
...v MOCKBĚ nemaj větráky.
Reagovat
Frick
Udělala strašnou kravinu s tou Olomoucí. Pokud si to zmapuju, tak v neděli byla v Londýně na candr bále, pak v pondělí odlet, v Praze asi nějaká TK, a pak zřejmě v ÚT přesun do Holomóca, kde byla min. do čtvrtka do večera, PÁ+SO možná relativně relax a v NE zase do Moskvy.

Troufám si říct, že potřebovala 3, 4, 5 dní nedělat "fakt, že nic" a díky Olomouci to nemohla. Díky Olomouci, která jí sportovně nic nedala, přičemž musela i vědět (zvlášť pokud se ta její účast "pekla" po RG, což asi možná i jo), že ve Wimblu můžou s Bárou v deblu dojít daleko a že o týden později obhajuje 280 bodů - čili i pokud by přišel v Olomouci úspěch, tak by zřejmě to náslědně vylučovalo schopnost uhrát v Moskvě dobrej výsledek, protože ty síly by fakt, že už nebyly.
Reagovat
FulnekUltras
Zdálky jsem nejdřív myslel, že se Monty konečně urval ze řetězu, ale zblízka je to jasný hudební skladatel Petr Karát. ;-)))

https://www.super.cz/579745-relax-podle-sexy-marie-sarapovove-partner-ji-zlibal-zadecek-pak-odhodila-vrsek-bikin.html
Reagovat
Dobry-den
Jsem v šoku.

Zřejmě rozhodla antuková specializace Kristýny.
Reagovat
Vaslab
Maky dneska trénovala na Štvanici na hardu. Momentálně je 1. náhradnice do hlavní soutěže ve Washingtonu, takže ji pravděpodobně uvidíme znovu v akci hned od příštího týdne :)
Reagovat
skott
Perfektní den pro domácí hráčky, i Varvarka to dokázala a připsala si první WTA výhru. Snad se konečně dokáže prosadit, je to takový zapomenutý talent ruského tenisu, vrstevnice Daši nebo Lízy Kuličkové. Bohužel vždy v jejich stínu a velká smolařka.
Reagovat
EllNino
no momentálně se jeví jako velká smolařka spíš Elizaveta ... není o ní ani vidu, ani slechu
Reagovat
skott
to je pravda, naposledy jsem jí viděl naživo loni na trávě a vypadala skvěle, ale krátce na to se úplně vypařila..
Reagovat
EllNino
no, letos ani jeden odehraný zápas :/ a to se o ní mluvilo jako o "nástupkyni" Máši, co se týče postavy, hlasového projevu a stylu hry ...
Reagovat
skott
tak to nevím, kdo o ní tak mluvil, to je dost povrchní přirovnání. jediná tenistka která mi Mášu připomíná je Nasťa Potapova, ale spíše celkovými vlastnostmi než vzhledově.
Reagovat
EllNino
Nevím, někde jsem s to četl, moc s tím nesouhlasím
Reagovat
skott
překvapilo mě jinak, že Valentini má zřejmě také ruské předky, se svým koučem mluví plynně rusky.
Reagovat
skott
Daše se před domácím publikem daří, po dnešku si zlepšila svoji bilanci na ruských WTA turnajích už na 21-7. S tím losem má opravdu velkou šanci si připsat svůj první domácí titul v singlu.
Reagovat
tommr
bude záležet na tom jak ten turnaj pojme Goergesová ...
Reagovat
skott
no doufám, že se do finále nedostane, ale i kdyby tak bych na klasické antuce věřil, že jí Daša zvládne.
Reagovat
tommr
Sevastova nebo Sasnovich by asi taky nebyly lehký soupeřky ...
Reagovat
skott
po tom jak Goerges zatočila s Viki Kužmovou, ten optimismus z případné výhry Daši trošku mírním..:) byla opravdu naprosto dominantní, že mi bylo Viki až líto, statistiky byli výmluvné 25 winnerů a jen 5 nevynucených chyb.
Reagovat
tommr
trochu překvapivá výhra Kristýny. Katka je ted ale totálně z formy a proti Češkám se jí navíc dlouhodobě nedaří ...
Kristýna má relativně dobrej los a měla by toho využít aspoň k účasti v semifinále. Potřebuje nutně nějaký body aby se udržela v první stovce ...
Katka neobhájila lonskej titul z Bastadu, příjde o 225 bodů a vypadne z první padesátky ...
Reagovat
EllNino
Koukám na Diatchenko, jak tam sedí na lavičce, v Číně větráky furt stejný :D :D ...
Reagovat
com
:D jo ono se ji to stalo v Cine.. tak proto jela Kristyna ted do Moskvy :D
Reagovat
skott
a viděl jsi to až do konce, kvůli čemu skrečla? Vypadalo to, že jí bylo špatně, ze začátku za ní byla několikrát fyzio, ale potom set otočila, bohužel konec jsem už neviděl. Vita prostě nemůže odehrát pár měsíců v kuse bez problémů..:(
Reagovat
EllNino
Odehrála bekhend po lajně hodně do autu a šla podat ruku, pak se rozbrečela a seděla na lavičce několik minut :/ ... úplně přesně nevím, co jí bylo, nebylo to z toho moc poznat
Reagovat
skott
ok, díky za info
Reagovat
horska.kraslice
Ruka ve větráku v tom náhodou nebyla? :))))
Reagovat
George_Renel
si dala dárek k svátku. .-)
Reagovat
EllNino
Ale aspoň týna konečně vyhrála tříšeťák, protože poslední dobou všechno prohrávala, doufám, že toho teda teď využije, i když už Potapova ve 2. kole bude oříšek a nevím, jestli bude řešitelný ....

Katka opět emoce na pochodu, podání ruky celkem ošklivé, ani se na Týnu nepodívala a čára z kurtu ...
Reagovat
Semi
...se divíš? Sinia si myslela, že Plíšu vyprovodí a místo toho musí balit hned na začátku...
Reagovat
horska.kraslice
Na debla se nepřihlásila, takže zbývají ty kufry.
Reagovat
com
v zaveru se Kristyna kupodivu neslozila a odvratila oba brejky.. a ted az do semifinale dost dobrej los, tak snad toho vyuzije :)
Reagovat
EllNino
Potapova bude hodně těžká soupeřka
Reagovat
tommr
a Martic ještě těžší ...
Reagovat
EllNino
Martic se odhlásila, stejně jako Begu, takže tam má ve čtvrtince samé kvalifikantky, Gramatikopulou, Flink, Ivakhnenko, a pak z formy Kovinic
Reagovat
tommr
já čekal spíš odhlášení Cornetový a Sevastovový ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist