Kristýna Plíšková v Limoges vyhrála turnaj ITF

20. 10. 2013, 18:04
Aktuality 11
ITF LIMOGES - Kristýna Plíšková se v letos chtěla prodrat do Top 100, sezona se jí ale příliš nepovedla. Částečně zachránit nezdařilý rok se jí povedlo tento týden ve francouzském Limoges, kde si připsala svůj celkově třetí titul z turnaje ITF.
Kristýna Plíšková

Cílem před letošní sezonou byl posun mezi sto nejlepších tenistek světa. Ale zatímco její sestře Karolíně se to především díky premiérovému triumfu na podniku WTA v Kuala Lumpur podařilo, Kristýna Plíšková se trápila. Nedařilo se jí ani na menších turnajích ITF, na nichž se dostala maximálně do čtvrtfinále. 

To překonala až tento týden v hale ve francouzském Limoges, kde přitom nebyla ani mezi nasazenými. Hned v úvodním kole však vyřadila turnajovou dvojku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou z Chorvatska a dostala se až do finále. To dnes proti Tamiře Paszekové nezačala nejlépe, vývoj ale otočila a zvítězila 3-6 6-3 6-2.

Jednadvacetiletá rodačka z Loun se svého třetího titulu z turnaje ITF raduje pouhý týden poté, co se svou sestrou vyhrály čtyřhru na klání WTA v Linci. První trofej levou rukou hrající Kristýna Plíšková získala v roce 2010 pár měsíců před svým triumfem ve wimbledonské juniorce, když nenašla přemožitelku na koberci v japonské Kurumě. Loni pak vyhrála ve francouzském Andreziuex. Všechny tři vítězství zaznamenala v hale.

V zítřejším vydání žebříčku WTA se Plíšková posune ze 155. příčky o zhruba 20 míst vzhůru.

V Limoges startovaly také vítězky letošního US Open ve čtyřhře Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Hradecká vypadla ve čtvrtfinále s nasazenou jedničkou Silvií Solerovou-Espinosaovou ze Španělska, Hlaváčková skončila překvapivě už v 1. kole na raketě 534. hráčky světa Němce Zanderové.

Sedmadvacetileté Hlaváčkové tak v závěru sezony nevyšel plánovaný návrat do Top 100 a tak se přihlásila ještě na dva turnaje ITF do Kanady. "Doufám, že si tam trochu spravím náladu," řekla s cílem vylepšit své současné 142. místo před novou sezonou. "V příštím roce bych se na žebříčku chtěla posunout výš, ale proč s tím nezačít už letos?"

- ITF LIMOGES -
(Francie, tv. povrch / hala, 50.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Krist. Plíšková (ČR) - Paszeková (Rak.) 3-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
andeloo
Hezký ůspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Tamiro..
Ale za tento turnaj si nasbírala pomalu víc výher než za celou sezonu a to se počítá!! Tak holka pokračuj v těchto výkonech a ono to půjde ne že ne!! :DD
Reagovat
gigin
Dobře, Plíščátko... miluji tě!! :)))
Reagovat
Fandina
Kristýně k titulu. A Tamira je dobrý skalp. Tak jen tak dál Kristýnko a držím palce. Pojď!
Reagovat
Frick
Každá má po jednom ITF 50, Karol má samozřejmě navíc cenný WTA titul z KL.

Jak je to s těma titulama našich tenistek?

WTA: Petra v Dubaji a Tokii, Lucka v Quebecu, Karolína v Kuala Lumpur
ITF: Lucka na spartě, Dvojčata každá po jednom ITF 50k, Katka 2x 25k ITF + 1x 10k ITF

Ještě něco nebo to je vše? Jen WTA + ITF, bez juniorek...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nějaký titul přidala Bára Krejčíková.. :-))
Reagovat
Frick
No ale Klárka udělala 3x SF + 1x F na WTA, taky pěkný. Další finále na WTA udělala tedy i Lucka Hr. ve Štrasburku a Andy v Gasteinu.

A hle. Renata Voráčová vyhrála v Casertě 25k ITF, Záhlavová v Grenoble 25k ITF, Allertová v Šarm aš-Šajch 10k ITF a i Mlaíkoví v Sarajevu, taky 10k ITF...
Reagovat
Fandina
Lucie Šafářová - Praha
Karolína Plíšková - Sanya
Bára Záhlavová Strýcová - Trnava
Kristýna Plíšková - Limoges
Renata Voráčková - Caserta
Sandra Záhlavová - Grenoble
Kateřina Siniaková - Frauenfeld, Westende, Budapešť
Barbora Krejčíková - Solin
Denisa Allertová - Šarm aš-Šajch
Teresa Malíková - Sarajevo
Diana Šumová - Ruse, Berlín
Barbora Štefková - Caslano
Reagovat
Frick
Až zajímavý, jak strašně nízko postavený hráčky dokážou vybojovat titul, byť z 10k-15k ITF...
Reagovat
tommr
vítězství nad nebezpečnou Paszekovou je velmi cenný. Škoda, že sezóna už pomalu končí. Kristýna už bude startovat jen na jednom turnaji v Barnstaple (ITF75) ...
Jinak body za titul z Limoges jsou velmi vítaný a Kristýna se díky jim posune někam ke 130.místu. A příští rok už snad příjde i ta první stovka ... :)
Reagovat
freeteepek
To je krásný místo (hlavně ta část Anglie, kde se Barnstaple nachází). Tam jsem to miloval. Když jsem tam byl naposled. Touhle dobou před patnácti lety...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist