Kristýna Plíšková v Malajsii padla po boji s Dijasovou. Wozniacká senzačně končí

27. 2. 2013, 12:49
Aktuality 40
WTA KUALA LUMPUR - Kristýna Plíšková v Kuala Lumpuru na svou sestru Kristýnu postupem do 2. kola nenavázala. Dvacetiletá Češka v Malajsii prohrála třísetový souboj s Kazaškou Zarinou Dijasovou, která vyrůstá v Česku. Velkou favoritkou turnaje byla Caroline Wozniacká, světová desítka však neproměnila mečbol a senzačně vypadla už v 1. kole.
Kristýna Plíšková

Sestra Karolína se v úterý dočkala své první výhry po dlouhých 12 měsících a teprve potřetí v kariéře postoupila do 2. kola turnaje WTA, Kristýna Plíšková ale dnes v jejích stopách jít nedokázala. V zápase úvodního kola nestačila na Zarinu Dijasovou, které podlehla 7-6 1-6 5-7.

Osmá nasazená Plíšková vzala své soupeřce hned ve třetí hře podání, jenže od té chvíle už žádný z dalších pěti brejkbolů neproměnila. První set ještě dvacetiletá Češka dokázala vyhrát v tie-breaku, další dvě sady ale lépe sedly o rok mladší Kazašce, která si tak nakonec po 2 hodinách a 20 minutách připsala první výhru od podzimu 2011.

Plíšková dnes hrála s Dijasovou, která od svých čtyř let žije v Praze, na profi úrovni poprvé. Obě tenistky však spolu vyrůstaly ve stejném klubu I. ČLTK. Česká rodačka z Loun v Kuala Lumpuru obhajovala body za loňské 2. kolo, které je zároveň také jejím maximem. Zahrála si ho však na třech posledních grandslamech a v žebříčku je tak na 99. místě.

Dijasová si zatím během své krátké kariéry zahrála dvakrát ve čtvrtfinále; v sezoně 2009 na antuce v Praze po výhře nad Petrou Kvitovou a o rok později v moskevské hale po skalpu bývalé světové jedničky Jeleny Jankovičové.

V Malajsii, kde si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci, se aktuálně až 242. hráčka světa o vyrovnání svého maxima utká s šestnáctiletou Asleigh Bartyovou. Šestnáctiletá Australanka se dnes na sedmý pokus dočkala premiérové výhry na turnaji WTA, když porazila Jihoafričanku Chanel Simmondsovou.

Senzace na úkor jedničky Wozniacké
Jednoznačně největší favoritkou turnaje byla Caroline Wozniacká, ale podobně jako loni Polka Agnieszka Radwaňská pořadatelům příliš radosti neudělala. Zatímco Polka před rokem ze soutěže odstoupila před čtvrtfinálovým duelem, Dánská tenistka dnes nezvládla hned své úvodní vystoupení. 

Světová desítka přitom proti jednadvacetileté Číňance Qiang Wang nezačala vůbec špatně. I přes počáteční potíže na podání brzy vedla 6-2 a 3-1 a vypadalo to na očekávanou hladkou výhru favoritky. Jenže neznámá Číňanka se vzepřela, získala čtyři gamy v řadě a z ničeho nic se vrátila do hry. Dánská tenistka se sice z nečekané vzpoury vzpamatovala, vyhrála tři hry po sobě a za stavu 6-5 měla mečbol, od té chvíle ale převzala otěže utkání Asiatka. Ta ovládla tie-break i rozhodující set a po 2 hodinách a 17 minutách vyhrála 2-6 7-6 6-1.

"Snažila jsem se, ale chyběla mi energie," řekla Wozniacká, která se necítila dobře a na konci druhého setu si zavolala lékaře. 

Qiang Wang dokázala indispozice soupeřky využít. "Snažila jsem se ji proto co nejvíc rozběhat, což se vyplatilo. Je to můj životní výsledek," radovala se Číňanka.
Až 186. hráčka světa si tak při svém čtvrtém startu v hlavní soutěži turnaje WTA připsala premiérovou výhru a hned proti bývalé světové jedničce.

Po životním vítězství se Qiang Wang ve druhém kole utká s Rakušankou Patricií Mayrovou-Achleitnerovou.

Nejvýše nasazenou hráčkou tak zůstává dvojka Su-Wei Hsieh, která obhajuje loňský titul. Dnešní zápas favoritky z Tchaj-wanu proti Japonce Kurumi Naraové se dohrát nestihl.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
středeční výsledky (27. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Dijasová (Kaz.) - Kristýna Plíšková (8-ČR) 6-7(5) 6-1 7-5
Qiang Wang (Čína) - Wozniacká (1-Dán.) 2-6 7-6(1) 6-1
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Duševinová (Rus.) 2-6 6-3 7-6(6)
Daniiliduová (7-Řec.) - Bejgelzimerová (Ukr.) 2-6 6-4 6-3
Kumkhumová (Thaj.) - Rogowská (Austr.) 3-6 6-1 6-2
Amanmuradovová (Uzb.) - Kchaj-Čchen Čchang (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Moritaová (4-Jap.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-1 6-1
Bartyová (Austr.) - Simmondsová (JAR) 6-4 6-2
Tuan Jing-jing (Čína) - Sirotkinová (Rus.) 6-3 4-6 7-6(12)
Čang Šuaj (Čína) - Chuaová (Malaj.) 6-0 6-1
Luangmanová (Thaj.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6-3 6-7(1) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
dadaft
Venus i ve svém druhém zápase dokázala zaplnit tribuny v Santa Catarině do posledního místečka.
první set urvala 6:4, v druhém už teče 2:5 a nevypadá to, že by z toho dokázala vybruslit. Garbine dobře podává a vůbec je to hustá řežba.................
............ tož poume do třetího. ))
Reagovat
dadaft
Venus by měla trošku zabrat. Garbine ji začíná přehrávat ve všech směrech...
Reagovat
dadaft
i když výkon ve druhém a na začátku třetího od Venus nebyl dobrý, za stavu 1:3 už jsem to dvakrát neviděl, nakonec to uhrála zkušeností šampionky.
Reagovat
Fandina
Ano. Venus nakonec nenechala o svých kvalitách nikoho na pochybách a vzala to do svých rukou zcela vítězně.
Reagovat
smazaný uživatel
Plíščata, Donna Vekic, Olivia Rogowska... Holky by z fleku mohly dělat modelky. :)
http://www.wtatennis.com/photos/article/3090731/title/kuala-lumpur-gallery-the-player-party
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný, je je škoda, že je ta fotka tak mrňavá.. :-)
Reagovat
Fandina
Plíščata jsou podle mě prototypem fotomodelek i modelek podle mě tedy ano a to je znám z reálu, tam taky a navíc jsou to čáry ... úsměv
Reagovat
VlS
Pěkný holky. Caro měla asi den blbec, je mi jí trochu líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli někdo čeká na moje hodnocení zápasu, tak se nedočká. Zápas jsem neviděl, byl jsem zrovna na cestě. Přijel jsem v půl třetí, podívám se na výsledek a hned mám zkaženou náladu. :( Sledoval jsem akorát průběžný stav na mobilu, ale za stavu 1:1 ve 3. setu mi chcípla baterka. Když jsem viděl, že Caro vede 6:2 a 3:1, tak už jsem nepochyboval o vítězství. Jenže najednou tam naskočilo 3:3 a za chvíli dokonce 3:5. Potom Caro srovnala na 5:5 a říkal jsem si, že teď už je to v pohodě. Vedla 6:5 (o mečbolu jsem z mobilu nevěděl), potom 6:6 a nakonec koukám, že prohrála tie-break. Potom jsem viděl 1:1 ve 3. setu a pak se mi to vybilo...

Takže ani nevím, co k tomu napsat. Nevím, co se tam dělo, ale prohrát z mečbolu je rozhodně smůla. Soupeřka je neznámá, ale co jsem koukal, tak v kvalifikaci měla docela suverénní výsledky. Včera jsem tady psal, že první těžší zápas pro Caroline očekávám v semifinále proti Moritě. Příště už radši nebudu nic předjímat, protože to nikdy nevyjde... Asi každému se někdy stane, že prohraje s neznámou soupeřkou. Caroline se to bohužel stalo dneska. Možná v tom sehrálo roli i nějaké zranění, když píšete, že si vzala MTO a ve 3. setu už to nebylo ono. Při vší úctě k soupeřce, nějak nevěřím tomu, že by Caro prohrála jen tak 1:6 a nebojovala... Ale jak říkám, neviděl jsem to, takže nemůžu soudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Další trapná prohra. Místo turnajů by radši měla ojíždět Roryse. To jí jde určitě líp. Pokud se rychle neprobere, dopadne jako Vajdiška.
Reagovat
pepin
Je ale zajímavý, že se vypnula zrovna proti Petře.
Reagovat
Fandina
Broz ... Rorys hraje dobře, to je fakt, třeba je to tím, že ho Caro ojíždí. Jestli jí to jde dobře, to nemohu posoudit, ale objíždět Roryse na turnajích jí je vidět často. Nicméně, láska je láska a kdoví, jak by to bylo s Nicol, kdyby se nedala s Radkem dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Mekilroj jak kdy. Na golf koukám jen při několika nejdůležitějších turnajích (ostatní sledovat je totální ztráta času) a na domácím British open loni neprošel ani cutem (a nejenom tady). To je totéž jako prohra tenisty v prvním kole grandslamu. Legrační, je jednička a přitom má za rok tolik výpadků.
Reagovat
Fandina
Golf se hraje jiným stylem. Na začátku stojí všichni pak se to po dvou dnech zmenší na 72 a ti zase hrají každý s každým jakoby všichni v řadě a proti hřišti. Nejde o porážení druhých a cestu pavkoukem. Tak se hraje jen jamkovka a ta se hraje jednou dvakrát za rok. Jinak stojí všichni na startovní čáře vedle sebe a vyhraje ten, kdo dá nejméně ran. Potom je to pole pro jedničky širší. Jinak samozřejmě golf je lepší hrát než se na něj dívat. Ale zase když ho hraješ, tak pak se ti víc líbí se dívat jak to jde těm druhým. Ale když jsem si vzala tenisovou raketu, tak jsem se prostě do míčku strefila a nějak jsem hrála. Naučit se golfový úder, aby to bylo o něčem a letělo to kam člověk chce není nikomu dané, musí se to dlouho učit a je to trochu věda. A pak zase musíš dosáhnout určité úrovně, handicapu, aby tě pustili na hřiště vůbec hrát. I když teď jsou někde i veřejná, ale tady jich moc není. Ta pravá jsou jen pro ty, kdo alespoň něco zahrají.
Reagovat
pepin
Tak musím uznat, že máš přehled.
Reagovat
Fandina
Já hraju golf víc než tenis, častěji a taky někdy soutěžně. Tenis jenom rekreačně s rodinou a kámoškama a hlavně fandím.
Reagovat
gigin
tak to docela koukám. Jsi borka!!! Pojď, pojď, pojď... vážně ale.. smekám..
Reagovat
Fandina
gigin ... ale nééééééééé. Neměla jsem se tady tak rozpisovat, tady jde fakt spíš o to fandění a to mám tedy mooooooooooooc ráda. I v reálu. I teď když jsem byla v Ově na Fedu, tak jsem zas Petře dost nahlas fandila, až jsem se musela kontrolovat, abych nezafandila v nevhodnou chvíli, ale nakonec to bylo super, Petra otočila, vyhrála a všichni měli radost. Je to šikula.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) totiz :-( .. falesna skromnost.. :-) golf je krasna a klidna hra, moc ti zavidim, ze si ji muzes "dovolit", moje ruka ze zdravotnich duvodu kategoricky protestovala a ja ji s ohledem na tenis vyslysela. Po vzoru mnohych jsem se totiz (na odpalistich, greenech a taak ;-)) take chtela ujistit, ze my, raketisti, jsme obecne sikovni u vseho, do ceho se tluce.. :-)) A jsme moc sikovni, overeno, slecnou trenerkou potvrzeno, vsem doprano vsak neni a my se rozhodnout umime... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jiný hrací styl golfových turnajů nevysvětluje, proč golfisti ze špičky žebříku mají za rok na turnajích nesrovnatelně větší počet propadáků než tenisti ze špičky. Dřív hodně vyhrával Woods, ale pár let už je to loterie. Před začátkem každého turnaje má šanci na výhru dobrých 20-30 golfistů.
Reagovat
Fandina
Broz ... ten styl je rozdílný v tom, že golfista když zahraje blbě, tak to může druhý třetí čtvrtý den napravovat. Tenista prohraje a na turnaji končí. A samozřejmě, že zase záleží na individualitě, Rory je momentálně na tom líp než ostatní a Tiger hledá svoji formu před několika lety a ten byl samozřejmě fenomenální a všechny přehrával, ale že by vždycky každý prošel catem, to také neprošel.
Reagovat
Fandina
sojka ... tak samozřejmě, že hrát golf je super pohoda a proti tenisu i výhoda, že hraješ proti hřišti. To musíš přehrát, zahrát ho na co nejmenší počet ran, je to na tobě. V tenisu musíš porazit soupeře, tady ho nepotřebuješ. Golf hraju radši než tenis, asi taky kvůli tomu, že v tenise vždycky potřebuji s někým hrát a v golfu můžu jít sama. Na fandění je ale lepší tenis, obvzlášť když to můžeš sledovat ze všech konců světa na destičce na klíně a kdekoli.
Reagovat
Fandina
Broz ... a podle toho, že tenisti se vlastně vybíjejí, tak pak je užší špička, kdežto v golfu jich pořád zůstává ve hře stejně a pořád je šance na výhru pro víc lidí a pak rozhoduje jedna rána a vítěz musí být vždycky, ale ta další místa jsou třeba dělená a to mnohonásobně, proto je to takové široké a vyrovnané na rozdíl od tenistů. Ale ono u golfu je tento způsob hry možný, protože tam soupeříš s hřištěm a výsledky pak porovnáváš s ostatními. V tenisu soupeříš s druhým a toho porazíš a pak jdeš zase dál. Je to o něčem jiném.
Reagovat
tommr
ale z toho co jsem viděl naprosto zasloužený. Caro hrála zase tu svojí otřesnou pinkanou a kopce a Činanka v tom byla jasně lepší. Po druhým setu si navíc Caro vyžádala MTO a zbytek zápasu se na kurtu jen ploužila jako tělo bez duše ...
Reagovat
Bob
Pinky pinky.. nic nečekaného. Zrovna včera jsem si říkal, že ten zápas bude docela zajímavej. S pinky pinky prostě nemůže vyhrávat zápasay, když je na druhý straně někdo, kdo se umí strefit do kurtu.
Reagovat
tommr
přesně tak. Caro zase čekala na dárečky od soupeřky a když nepřicházely v obvyklým množství tak najednou nevěděla co s tím ... :)
Reagovat
Bob
Tak tohle nás dva zas tak trápit nemusí :)
Reagovat
smazaný uživatel
monty se nam ale do kuze zazral vsem, ze? :-)) Ja si na neho dokonce okamzite vzpomnela i po te hrozive havarce Lindsey, neuveritelne...
Reagovat
smazaný uživatel
No ja si dnes spis vzpomnel mezi tim 2. a 3. setem na Viktorku, ale ani Ti nevim proc...:)
A obecne po zapase..., na nejake rozbory to asi neni, snad jen, ze ta Karolina mi prijde praktictejsi nez Aga...:)
Reagovat
smazaný uživatel
U někoho opravdu nestojím o to, aby na mě myslel. Ovšem u tebe mi to vůbec nevadí a musím říct, žes mě příjemně překvapila. :) Jo, byl jsem hodně smutný z toho, co se stalo Lindsey. Už jsem tady o tom psal... Ještě několik dní potom jsem z toho byl hodně špatný, ale pak jsem začal věřit, že se všechno v dobré obrátí. Teď je Lindsey po úspěšné operaci, zotavuje se doma a její skvělá sestra Laura jí se vším pomáhá. :) Lindsey je odhodlaná vrátit se zpátky a já věřím, že se vrátí ještě silnější. V příští sezoně by měla všechno důležité stihnout... Jinak jsem viděl její rozhovor pro NBC a Lindsey říkala, že dostala spoustu hezkých vzkazů. Zmínila se o tweetu Mashy a taky říkala, že jí Roger Federer poslal květiny. Roger je prostě frajer! :)
Reagovat
tommr
já o tom ještě před turnajem diskutoval s montym a psal jsem mu, že Caro to na rozdíl od Agy nezabalí předčasně a půjde si pro titul. Trochu jsem jí přecenil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
diky moc za podrobnejsi zpravy o Lindsey, mam radost, ten pad jsem bohuzel videla. Rogerem jsi me take potesil - je hezke se navzajem prekvapovat.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Možná víš, že Lindsey je velkou fanynkou Rogera. :) S Mashou se taky zná, loni jí fandila na RG. Lindsey a Masha mají stejného sponzora Head (Lindsey lyže, Masha raketu) a taky se spolu vídají na různých předávání cen (např. ESPYS). :)
Reagovat
smazaný uživatel
vim.. :-)
Reagovat
pepin
Již to určitý období vypadalo, že to Caro s tím prohlášením o útok na přední pozice myslí vážně a začala na tom aspon pracovat, ale dnešní vystoupení ji asi navrátilo opět do reality. Je to smůla prohrát z mečbolu, ale je rozdíl jak a po čem prohrál třeba Tomáš a jak a po čem Caro. Prostě pinky pinky pink už mi to tam "spadlo".
Reagovat
Fandina
Opravte si prosím první větu v článku je tam dvakrát Kristýna svou sestru Kristýnu místo Karolínu nenavázala.
Reagovat
smazaný uživatel
Qiang Wang byla nad síly Caro.. :")
Reagovat
r176
nevite proc karolina plyskova hraje jen ctyrhru s kristynou a dvouhru nehraje?
Reagovat
rubens
Co na to rict. Samozrejme hraje. Dvouhru.
Reagovat
tommr
Karolína první kolo odehrála už v pondělí. V KL občas prší a tak se zápasy prvního kola protáhly na několik dní. Zítra bude Karolína hrát v osmifinále s Misaki Doi ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist