Kristýna Plíšková: Věřím, že můj čas teprve přijde

27. 2. 2017, 11:25
Aktuality 8
Kristýna Plíšková stoupá žebříčkem, ale stále je ve stínu své úspěšnější sestry Karolíny, která momentálně na ženském tenisovém okruhu září. Kristýna však věří, že její úspěchy teprve přijdou. Rodačka z Loun se rozpovídala i o vztahu s Karolínou. Zároveň nevylučuje možnost, že by si v budoucnu se sestrou zahrála čtyřhru.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se snaží vystoupit ze stínu své sestry Karolíny, která je momentálně světovou trojkou a v posledních měsících zaznamenala obrovský progres. Méně úspěšnější Kristýně v tuhle chvíli patří 54. pozice v žebříčku WTA. Přesto věří, že nejlepší tenisové roky má stále před sebou.

"Současný ženský tenis je jiný než před deseti, patnácti lety, kdy Martina Hingisová hrála grandslamy už ve 14 či 15 letech. Teď potřebujete daleko více zkušeností. Podle mě nemá v současném tenise patnáctiletá holka šanci vyhrát grandslam. Proto věřím, že můj čas přijde, až mi bude 26 nebo 27," řekla čtyřiadvacetiletá Kristýna Plíšková v rozhovoru pro Khaleej Times.

Tenisovým vzorem rodačky z Loun byl tenisový bouřlivák a momentální Berdychův superkouč Goran Ivaniševič. "Měla jsem ho ráda, protože je také levák a má podobnou povahu," uvedla Kristýna Plíšková.

Přestože Kristýna je tou méně úspěšnější ze sesterského dua, lidé si ji stále pletou s Karolínou. "Děje se to téměř každý den. Máme sice jiné vlasy, ale pořád nás nerozeznají. Už jsme si na to zvykly. Někdo ke mně třeba přijde, že se mnou včera mluvil, a já toho člověka vůbec neznám, tak mu řeknu, že asi mluvil se ségrou. Většinou nás lépe rozeznají, když jsme spolu, ale jakmile natrefí jen na jednu z nás, tak si nejsou jistí."

Vítězka loňského ročníku turnaje WTA v Taškentu promluvila i o vztahu se sestrou. "S Karolínou máme opravdu silné pouto. Jsme dvojčata a náš vztah je určitě silnější než u sourozenců, kteří jsou od sebe pět nebo deset let. Máme mnoho společného."

Do budoucna nevylučuje ani možnost, že spolu budou hrát čtyřhru. Kdysi bývaly úspěšným párem. Na okruhu WTA Tour získaly tři tituly. "Věřím, že nás brzy uvidíte jako deblový pár, ale nevím kdy. Pro Karolínu je to teď těžké. Je třetí na světě v singlu a skloubit dvouhru a čtyřhru není jednoduché." řekla Kristýna Plíšková, jež si po boku sestry zahrála naposledy loni v červnu v Nottinghamu.

"Možná k tomu dojde na grandslamech. Myslím si, že Karolína nechce moc debla hrát. Soustředí se hlavně na dvouhru, ale možná by si na grandslamech ráda zahrála. Zatím jsme o tom nijak vážně nemluvily," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
Alexandria
Pekny rozhovor
Reagovat
Frick
https://youtu.be/nRJTEt_zkZM?t=10s
Reagovat
tommr
by byl určitě lepší řešení než současnej stav kdy Karolína hraje s Goergesovou a Kristýna s Golubicovou. A úplně by stačilo kdyby spolu hrály jen na GS ... :)
Reagovat
Fandina
Někde jsem četla, že Kája se teď bude zaměřovat na singla a že Goerges bude hrát s Ostapeko.
Reagovat
PetaM
Přesně tak, Kája debl odpískala ...
Reagovat
Fandina
Já to četla někdy po AO, že Julča bude hrát s Ostapenko, ale jestli napořád, to nevím, určitě tam bylo IW a Miami. Jestli GS to nevím, ale přiznám se, že by se mi myšlenka Kája Týna moc líbila a nejen na GS. Podle mě by měly šanci.
Reagovat
Torn
Ta pokud má Karolína ambici ses tát světovou jedničkou a vyhrát GS, tak bych ten debl třeba i nějako udobu nechal spát. Petra ho nehraje skoro vůbec. Jako hrát s Týnou může klidně začít po třícitce nebo ne? :)
Reagovat
tommr
je pravda, že pokud má Karolína v singlu ty nejvyšší ambice tak by jí pravidelný hraní debla mohlo spíš uškodit. Na GS by si ho ale s Kristýnou zahrát mohla, protože tam je mezi zápasama dost času na odpočinek. I Serena si občas na GS zahraje se sestrou ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist