Kristýna Plíšková vydřela postup. Její sestra a Cetkovská v Birminghamu dohrály

10. 6. 2013, 17:57
Aktuality 44
Jediná z trojice českých tenistek si dnes v Birminghamu vybojovala postup do dalšího kola. Kristýna Plíšková nevzdala duel s Američankou Vandewegheovou ani za stavu 6-7 a 0-4 a ve třech setech vydřela výhru. Na tu nedosáhly její sestra Karolína ani Petra Cetkovská: Karolína Plíšková nestačila na Chorvatku Lučičovou a Cetkovská rovněž ve dvou setech prohrála s Francouzkou Johanssonovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková zahájila sezonu na trávě už před týdnem na turnaji ITF v Nottinghamu, kde ztratila dobře rozehraný zápas s Maďarkou Czinkovou. V Birminghamu si v úvodním zápase vedla přesně opačně: v souboji s Coco Vandewegheovou byla blízko porážce, kterou ale odvrátila a postoupila.

V úvodním setu utkání tenistek nacházejících se těsně za první stovkou světového žebříčku viděli diváci jen dva brejkboly, které obě tenistky odvrátily. Sadu tak musela rozhodnout až zkrácená hra, již Američanka získala poměrem 7-5.

Po ztrátě vyrovnaného setu vstoupila Kristýna Plíšková do dalšího dějství špatně, dvakrát přišla podání a za stavu 0-4 se zdálo, že se blíží její konec na turnaji. Ten ale česká tenistka nepřipustila. Jeden servis si ihned vzala zpět, za stavu 3-5 brejkla soupeřku znovu a následně srovnala. Znovu tak došlo na tie-break, a tentokrát ho lépe zvládla Plíšková, která proměnila svůj druhý setbol.

V rozhodující sadě si obě hráčky bezpečně držely svá podání až do stavu 5-4 pro českou tenistku. Ta nejprve při servisu Vandewegheové promarnila mečbol, aby vzápětí musela sama odvracet hrozbu brejku při vlastním servisu. To se jí povedlo, ale na další tie-break už tentokrát nedošlo. Za stavu 6-5 si totiž Kristýna Plíšková vypracovala další tři mečboly a napočtvrté už zápas ukončila.

O osmifinále si Kristýna Plíšková zahraje s pátou nasazenou Sabine Lisickou, která měla v úvodním kole volný los. V případě dalšího vítězství mohla česká tenistka narazit na svou sestru Karolínu Plíškovou, ta se ale už dnes s Birminghamem rozloučila. Nad její síly byla zkušená Mirjana Lučičová-Baroniová, jež svou letošní premiéru na trávě zvládla s přehledem: s čerstvou finalistkou z Nottinghamu ztratila za celý zápas jedinkrát podání a zvítězila 6-3 6-2.

Přes úvodní kolo nepřešla ani Petra Cetkovská, která si v Birminghamu zahrála po čtyřech letech. Aktuálně 175. hráčka světa nastoupila proti své kamarádce Mathilde Johanssonové, s níž ztratila předchozí tři duely. Tentokrát odehrála s Francouzkou vyrovnanou první sadu, v jejímž závěru nejprve neproměnila brejkbol a poté čistou hrou ztratila podání. Ve druhém setu pak držela s Johanssonovou krok jen do stavu 2-2; další čtyři hry získala její soupeřka, která tak vyhrála 7-5 6-2.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Vandewegheová (USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 7:5, Johanssonová (Fr.) - Cetkovská (ČR) 7:5, 6:2, Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:3, 6:2, Hamptonová (USA) - Hsieh Su-Wei (10-Tchaj-wan) 6:2, 6:3, Van Uytvancková (Belg.) - Moritaová (11-Jap.) 6:4, 6:0, Jovanovská (13-Srb.) - Bouchardová (Kan.) 5:7, 6:3, 6:2, Pironkovová (Bul.) - Davisová (USA) 6:2, 6:1, Tomljanovičová (Chorv.) - Oudinová (USA) 6:3, 6:1, Doloncová (Srb.) - Koehlerová (Portug.) 6:7 (8:10), 6:0, 6:3, Keysová (USA) - Curenková (Ukr.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), Riskeová (USA) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 6:2, Kudrjavcevová (Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:4, 7:6 (7:3).

Komentáře

44
Přidat komentář
dadaft
je největší sprinterka v dadaftových tenisových dějinách.
trvalo jí tři gemy než pronikla do hledáčku a jeden jediný zápas, aby se postavila po bok Hamptonové.
forhend.
forhend, který vyráží dech, hráčské myšlení, všechny typy úderů (až na lob - tady raději Tara volí prohoz), skvělý pohyb, timing a přístup (náběh) k úderům, dobrý servis...........
na bekhendové straně a v obraně je to zatím kapku slabší, obzvlášť returny z bekhendu musí jít výš.................
ale jinak prostě síla.
téhle hráčce budu fandit, i kdyby nikdy nevyhrála žádný turnaj.
ve skutečnosti se dá ovšem čekat (jestli se nic nepodělá, což se u žen někdy stává), že bude vyhrávat grandslamy.
jak jsem se teď dočetl, jako juniorce se jí věnoval samotný Nick B., a spolu s Larcher De Brito ji označil za to nejlepší z mladé generace.

tož vítej mezi dadaftovými mazlíčky Taro. )))))))))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
jo, a občas to bylo trochu tralala naivní, ale to se poddá. ))
Reagovat
dadaft
stejně je to sranda, mé dva nové objevy mají hodně anglicky znějící jména, Jamie Lee Hampton a Tara Moore, ale ani jedna z nich nezapře, že ji v žilách koluje i asijská krev. ))
Reagovat
ptpc
Super! Danielka postúpila do ďalšieho kola...
Reagovat
tommr
začala zápas proti Puchkovový ve velkým stylu - první set vyhrála 6:2 když otáčela z 1:2 pěti vyhranejma hrama v řadě. Snad jí to vydrží i ve zbytku zápasu a neudělá z toho zbytečný drama jako Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
dadaft
!!! fantastický forhend !!!
s okamžitou platností zařazena do hledáčku.
Reagovat
dadaft
tak to je fantazie, forhend Mladenovičové vypadá proti tomu od Moore jako dětsky neškodný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki pěkně otočila v tie-breaku a teď má ve 3. setu brejk. :) Je to zatím dost vyrovnané. Moore hraje dobře. Docela mě překvapila, vidím ji poprvé... Přesto doufám, že Kiki vyhraje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Kiki nakonec zvládla. :) Jednoznačně klíčový byl podle mě osmý gem 3. setu, kdy Kiki vedla 4:3 a při svém podání prohrávala 15-40. Oba brejkboly odvrátila skvělým servisem a potom zvýšila na 5:3. Při srovnání na 4:4 by to možná dopadlo jinak... Každopádně Kiki to na konci s velkým přehledem dopodávala. Je dobře, že ji nerozhodil ten neproměněný mečbol z předchozího gemu.
Reagovat
dadaft
jsem z Tary úplně mimo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=Bl2oy9HmXdU

Martina vs. Steffi...
...velke finale, nebot Martina sahala po rekordu Helen Wills Moody, se kterou je tel. rozhovor pred zapasem, nebot ceka nekde v Kalifornii jestli jeji rekord 8 vitezstvi bude prekonany.

Martina tehdy kralovala, 6 let za sebou neustale Wimbledon vyhravala, a vypadalo to, ze si Martina podruhe se Steffi poradi ve finale a urve historicky rekord > 9 vitezstvi Wimbl.. Martina urvala prvni set a ve druhem vedla 2:0...
...jenze pak zacla uradovat Steffi...a Martinu doslova smetla...nic Steffi nezastavilo...ani nesportovni cisteni bryli Martiny mezi vymenou, coz vyvolalo nelibost fans v hledisti...nebot Martina chtela nejak Steffi vyhodit z rytmu...

Zajimave je, ze kdyz uz konecne urvala Martina svuj prvni gem ve tretim sete a vypadalo to, ze se chytne a zapas zdramatizuje, zaclo prset:)...dest pomohl Steffi, ktera ji po prestavce doslovne dorazila...

A tak zacla ve Wimbledonu kralovat Steffi Graf:)
Reagovat
smazaný uživatel
Oni jsou na ty outfity a tak...

Outfit Helen Wills Moody :)
Treba by dnes mohla nejaka hracka zahrat v necem podobnem, takove retro Myslim, zeby to bylo celkem zajimave...:)

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_102-07878,_Helen_Wills_Moody.jpg
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
tommr
nesportovni cisteni bryli? Hrál si někdy s brýlema? Brýle se při vlhkým počasí nebo velkým pařáku velmi často zamlží takže přes ně není skoro vidět ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A koukl ses na to, nez jsi mi tak hezky napsal? :)
Podle mne, v tomto pripade neslo uplne o zamlzene bryle...Martina ji proste chtela rozhodit...
...nemyslim si, ze to delala uplne cilene, jako neco ve stylu "ty potvoro ted ti ukazu", ale takovy podvedomy reflex...potreba uklidnit sebe a toho druheho trochu nechat cekat...proste prerusit tu neprijemnou vlnu Steffi...
...ale ta stejne nebyla k zastaveni...rozhodne zajimavej moment zapasu...
Reagovat
tommr
no ve srovnání s manýrama dnešních hvězd mi čistění brýlí příjde jako úplná nicotnost a navíc se to dá docela dobře ospravedlnit. Pokud to někdo označuje jako nesportovní chování tak by mě zajímalo jak by se pak musely označit třeba ty nechutný rituály Nadala? :)
Jinak to co si napsal jsou tvoje dojmy jako pamětníka zápasu nebo cituješ nějakou dobovou reportáž? :)
Reagovat
dadaft
Lucka Šafářová to zvládla, ale opět se jí podařilo udělat z vyhraného zápasu drama.
Reagovat
tommr
přesně tak - ve druhým setu to chvílema vypadalo, že Lucka bud vůbec nechce vyhrát nebo si chce zahrát ještě třetí set. Třikrát vedla při podání soupeřky 40:15 a mohla odskočit na dva brejky a třikrát přitom udělala 4 nevynucený chyby za sebou. O tom, že nebyla schopná dopodávat na zápas ani nemluvě - to je u ní zcela běžný ... :)
Reagovat
gigin
Pěkný den přeju :))) To máš za tu Marfušu - omluvenka :))

http://www.q3.cz/images/51ai.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji, vše odpuštěno. Úsměv krásné Aničky vždy potěší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ann jones Centre Court
13:30 Dellacqua Casey (AUS) [139] = Hantuchova Daniela (SVK) [60]
15:00 Watson Heather (GBR) [54] > Czink Melinda (HUN) [126]
16:30 Riske Alison (USA) [167] = Paszek Tamira (AUT) [29]
18:00 Vekic Donna (CRO) [89] < Radwanska Urszula (POL) [38]

Court 1
12:00 Hlavackova Andrea (CZE) [93] > Puchkova Olga (RUS) [86]
13:30 Sanchez Maria (USA) [119] < Cepelova Jana (SVK) [62]
15:00 Dolonc Vesna (SRB) [98] = Barthel Mona (GER) [31]

Court 2
12:00 Moore Tara (GBR) [194] < Mladenovic Kristina (FRA) [39]
13:30 Nara Kurumi (JPN) [134] x Konta Johanna (GBR) [140] [neznam dobre]
15:00 Schiavone Francesca (ITA) [45] = Tatishvili Anna (GEO) [78]
16:30 Hampton Jamie (USA) [42] > Keys Madison (USA) [53]

Court 3
12:00 Putintseva Yulia (KAZ) [91] = Wickmayer Yanina (BEL) [43]
Reagovat
dadaft
zajímavé zápasy dnes také v Norimberku, nicméně už mám antuky dost, takže snad jen mrknu na kus Dinah Pfizenmaier.

a v Birminghamu kamery na centru a jedničce. (???)
Reagovat
smazaný uživatel
mely by byt na dvojce.
Reagovat
dadaft
dnešní streamy jsou vypsané na jedničku, no uvidíme, snad nebudu muset čučet na livescoring. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se podívám na Kiki a večer možná na Donnu a Ulu. Koukal jsem, že Sorana a Tsvetana hrajou nakonec až zítra... Jinak by měl být stream na ty zápasy, které jsou na www.livesport.cz/tenis označené televizí. Tzn. opravdu zápasy z centru a kurtu č. 2.
Reagovat
dadaft
a jó, teď už to je opravené i na LSHunteru, ráno tam byly psané zápasy z jedničky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak zítra v Birminghamu se hraje pro mě zatím největší tahák travnaté sezony.. Paszek vs. Riske.. Holky spolu hrály minulý týden a vyhrála Alison 4:6 7:5 a 2:0 skreč Tamira, i když Riske prohrávala 4:6 a 3:4 a Tamira měla dva gemboly na 3:5.. Tak doufám, že se Tamira znova na trávě probere a bude hrát, tak jak to umí.. Come on Tamiro!!! :D
Reagovat
Elrondin
Terce Smitkové věřím i v prvním kole proti Julii Cohen, Terce Martincové vystaví nejspíše stopku Cabeza Candela (ale rád se budu mýlit)
Reagovat
tommr
možná, že nám v nich rostou nový skvělý hráčky ... :)
Jinak mě zaujala zpráva o tom, že se kvalda musela dohrávat v hale. Víte o tom někdo něco bližšího? Je ta hala součástí tenisovýho areálu v Norimberku nebo je to jen nějaký provizorium? :)
Reagovat
Fandina
Já viděla stream s Terkou Smitkovou a to bylo venku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky koukal na Smitkovou a ta hrála normálně venku.. A vedle na kurtu se taky hrálo..
Reagovat
tommr
tak to je nějaký divný, protože v expres zprávách se jasně píše, že třetí kolo se hrálo v hale. Cituju:
"Dnes v rozhodujícím třetím kole, které pořadatelé kvůli dešti přesunuly do haly, porazily (Smitková a Martincová) ve dvou setech Švýcarku Michelovou, respektive Polku Kawaovou."
Reagovat
EllNino
Hrálo se normálně venku :D Koukal sem se a bylo slyšet i hlášení skore u Martincový a její závěrečný hlasitý výkřik "Jóóó pojď" :D
Reagovat
kohlik
Tak obě Terky se kvalifikovaly, jak Smítková tak i Martincová, to je paráda.
Reagovat
Fandina
Tak to je výborné. Terezu Smítkovou jsem občas zkoukla, nebylo to jednoduché, ale vyhrála. Tak držím palce a jen tak dál holky. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Elrondin
Připojuji se s gratulací, jen nevím, proč všichni neustále píšete Smítková, když správně je Smitková. A to už jí komolí jméno v expres zprávách nějaký ten pátek...
Reagovat
Fandina
Omluva, už si budu pamatovat, že se píše krátce Smitkova. V hráčkách, tady na TP to mají http://www.tenisportal.cz/hrac/smitkova/ a také všude jinde na stránkách WTA i Wikipedie viz odkaz.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tereza_Smitkov%C3%A1
Reagovat
Fandina
A dívám se, že na různých jiných serverech v tom také mají zmatek.
http://www.livescore.in/cz/tenis/
http://www.livesport.cz/zapas/6u2x6t5p/#prehled-zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Gisela Dulko má syna! :-)) Narodil se dnes v noci a jmenuje se Mateo Gago.. :-)) Gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem něco na Twitteru ve španělštině a zapomněl jsem si to přeložit. Ale tak nějak jsem to pochopil... Caro potom Gisele gratulovala. :) Já taky moc gratuluju a jsem zvědavý, jestli to bude tenista, fotbalista, nebo něco jiného. :)
Reagovat
Fandina
Gratulka k postupu a jen tak dál. Držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
škoda, že ten zápas nebyl aspon na streamu. Takovej obrat se u Kristýny tak často nevidí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Donna postupuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fajn. Donně to přeju, i když Camila se mi taky líbí... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist