Kristýna Plíšková vyhrála turnaj ITF v Nottinghamu

7. 6. 2014, 19:02
Aktuality 16
Kristýna Plíšková se tento týden podruhé v sezoně probojovala do finále travnatého turnaje kategorie ITF. Před měsícem v japonské Fukuoce finále prohrála, dnes však na turnaji v Nottinghamu na svém oblíbeném povrchu porazila 86. tenistku světa Zarinu Diyasovou z Kazachstánu 6-2 3-6 6-4 a připsala si druhý letošní titul.
Kristýna Plíšková

Kristýně Plíškové se v letošní sezoně poměrně daří, i když zatím spíše jen na turnajích kategorie ITF. Kristýna se pokoušela na začátku roku uspět na turnajích WTA, ale výraznější úspěchy si zatím nepřipsala.

V Aucklandu sice prošla z kvalifikace až do osmifinále, na Australian Open ale skončila už ve druhém kvalifikačním kole a do hlavní soutěže se nedostala ani na prestižních turnajích v Dauhá a v Dubaji. Začátkem března si připsala na halovém turnaji ITF v Prestonu svůj první letošní titul, úspěch v podobě semifinále zaznamenala také na turnaji ITF v Soulu.

Neoblíbené antuce se nynější 118. tenistka světa vyhnula velkým obloukem, startovala zatím jen na dvou antukových turnajích - na Sparta Prague Open prohrála v úvodním kole a na grandslamovém French Open vypadla již v prvním kole kvalifikace.

Nejoblíbenějším povrchem Plíškové je tráva, na které hrála ještě před turnajem v Praze, když startovala na turnaji ITF v japonské Fukuoce, kde prošla se ztrátou jediného setu až do finále. V něm ale nestačila na Britku Naomi Broadyovou, které podlehla ve třech setech.

Tento týden si však mladá česká naděje spravila chuť na trávě v Nottinghamu, kde postupně porazila čtyři soupeřky bez ztráty setu, díky čemuž si i na svém druhém turnaji na trávě zahrála o titul. Tentokrát to Plíškové vyšlo, ve finálovém souboji porazila momentálně 86. tenistku světa Zarinu Diyasovou z Kazachstánu ve třech setech 6-2 3-6 6-4 a získala druhý letošní vavřín z podniku kategorie ITF. Díky triumfu by se měla v novém vydání žebříčku WTA posunout do nejlepší stovky.

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
že to třeba není tak, že by vítězka tohoto turnaje dostala WC do Birminghamu...
Reagovat
Frick
Vzhledem k jejímu poměrně slušnýmu vytížení (letos celkem 42 zápasů), to je skutečně impozantní číslo. Třeba je nějak alergická na ten prach z antuky. :-D
Reagovat
Frick
až večer, první jsem si zjišťoval výsledky Kristýny a Jirky na Livesportu. Pak jsem si otevřel idnes, zda tam třeba nebudou něco psát a až v tuto chvíli jsem si uvědomil, že se vlastně hrálo nějaký finále RG. Jsem zkrátka vlastenec, no...
Reagovat
smazaný uživatel
"mladá česká naděje" :-)
Reagovat
travar
Bylo tu hodně škarohlídů a skeptiků, ale plíščata, hlavně Karolína, v poslední době dokazují, že ten potenciál tam opravdu je.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Karolíně a Kristýně přeju, aby se (minimálně) ve stovce zabydlela stejně pevně jako její dvojče.
Spíš narážím na publicistická klišé "mladá naděje". Podobně se psalo asi i před cca 4 lety, kdy dvojčata vyhrála juniorské grandslamy...
I když ve finále mladá je, nadějná asi taky :-)
Reagovat
travar
Tomu rozumím. Ale mám obavu, že novináři se v tomto jen tak nezmění. Mají své naučené a osvědčené postupy :)
Reagovat
Fandina
Krystýnce. Občas jsem na její hru koukla a moc se mi líbilo, jak hrála s přehledem a jak hrála hezky zápěstím. Gratulace veliká a moc přeji další úspěchy. Hezky se mi na její rozvážnou hru dívalo. Tíno ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Oprava ... Kristýnka ... sorry
Reagovat
tommr
škoda, že se to dnešní finále v Nottinghamu hrálo ve stínu atraktivnějšího finále FO. Kristýna v něm předvedla velmi dobrej výkon a houževnatou soupeřku dokázala přehrát nejen razancí ale překvapivě i ve výměnách. Titul si vybojovala zaslouženě ... :)
Titul z Nottinghamu pro Kristýnu znamená i 115 bodů a posun do první stovky žebříčku. Konečně tam budou obě sestry ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Tak to velmi potěšující zpráva, Kristýnka ve stovce, super.
Reagovat
horska.kraslice
to je velmi
Reagovat
Chrenda
Výborně a konečně. Sand jí to nakopne v dalším stíhání ségry, která by se měla posunout do první padesátky, takže cesta dvojčat je nadějná!!! Držím palce!! Ale tu antuku by neměla obcházet, pokud chce uspět, musí bodovat na všech površích, nelze hrát jen na trávě a udržet se top 100!!
Reagovat
tommr
v tom máš samozřejmě pravdu - antuce se Kristýna donekonečna vyhýbat nemůže a měla by se proto na ní víc zaměřit. Inspirací by jí mohla být sestra, která už letos na antuce uhrála několik slušnejch výsledků ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Konecne stovka! Hru na to ma uz davno.
Reagovat
travar
Kristýnka je travařská specialistka. Když může, hraje na trávě, nebo na jiném rychlém povrchu, kde to dobře lítá. Antuku nemá zapotřebí, fuj!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist