Kristýnu Plíškovou dělí jedna výhra od hlavní soutěže Wimbledonu

15. 6. 2011, 14:50
Aktuality 7
Loni Kristýna Plíšková na londýnské trávě ve Wimbledonu kralovala juniorkám a letos může na stejném místě poprvé v kariéře okusit hlavní soutěž grandslamu. Devatenáctiletou českou naději po dnešní výhře nad krajankou Evou Birnerovou 6-3 6-2 dělí od postupu z kvalifikace jediná výhra.
Kristýna Plíšková

Aktuálně 229. hráčka světa Kristýna Plíšková dostala do kvalifikace divokou kartu a v prvním kole porazila Lauru Thorpeovou z Francie. Dnes si poradila i s další českou hráčkou v kvalifikaci Evou Birnerovou, jež proti devatenáctileté naději neuhrála ani set. V rozhodujícím třetím kole kvalifikace, která se již tradičně hraje na dvorcích v Roahemptonu, Plíškovou čeká Ruska Arina Rodionovová.

Kristýna Plíšková se před wimbledonskou kvalifikací rozehrávala na turnaji ITF s dotací sto tisíc dolarů v Nottinghamu a z kvalifikace došla do 2. kola. Před rokem ovládla levou rukou hrající tenistka juniorku ve Wimbledonu, čímž napodobila svoji sestru Karolínu, která ve stejném roce v lednu zvítězila na Australian Open. Karolína Plíšková letos kvalifikaci Wimbledonu nehrála.

Výsledky - kvalifikace na Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Birnerová (9-ČR) 6:3, 6:2.
 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Tsurenko/Garcia Vidagany
Lesya jsem dneska mel jako svuj hlavni objekt zajmu, jelikoz jsem tusil, ze by mohla mit problemy a nerad bych, aby vypadla aniz bych ji vubec videl.Nakonec opravdu velke starosti mela a ikdyz zapas nebyl nic moc, predvedla uzasny obrat.Hlavne proto, ze ve druhem setu se musela vyporadat i s natahnutym stehenim svalem, ktery si poranila, kdyz neprijemne uklouzla a chvili to vypadalo i na skrec.Doktorka pak u ni byla pri kazde vymene stran az do konce setu.Paradoxne to ale prave vic pomohlo Lesyi, ktera uz nemela s brejkem pozadu co ztratit a zacla hrat bezstarostne, zatimco Vidagany stale vic znervoznovala a treti set byla vyslovene krec z jeji strany - nebyla schopna dostat do hry ani druhy servis Tsurenko.
Voskoboeva/Piquion
Holky koncily ¨rozpink¨ ve chvili kdy stav mezi Tsurenko/Vidagany byl 6-5 ve druhem a nez skoncily tie-break Galina uz nicila Piquion 5-0..:-) Souperka opravdu nemela co nabidnout, vzdy od prvniho uderu Galiny pod obrovskym tlakem, nakonec to cele trvalo tak maximalne 40 minut.
Ivanova/Suarez Navarro
Kata predvedla snad jeste lepsi vykon nez vcera, dlouhe tvrde udery presne do rohu, vetsina chyb potom pramenila z Carly bekhendu, ktery je na trave proti podobnym souperkam neucinny.Mozna ale jeste vic chybi Carle fyzicka, nektere vymeny vzdala az moc rychle.
Diatchenko/Camerin
Trochu stastny postup Vity, snad vsechny hry, ktere jsem videl sly pres shodu.Vita si ale postup zaslouzila, protoze behem druheho setu byla brejk dole kvuli evidentni chybe lajnoveho, ktery prehlidl dobre 10 centrimetrovy out Camerin.Vita se znovu hodne rozcilovala a musela se ovladat, kdyz v te same hre jeste predtim dostala napomenuti za prekracovani limitu a pote zahlaseny footfault.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo by super, kdyby se dostala do hlavní soutěže, ale čeká ji těžká soupeřka, ale hratelená tak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1
Feed #1, frekvence 11142 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Feed #2, frekvence 11151 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat
Jersey
je to moc pěkná kunda, doufám jen že nedopadne jako vaidiška
Reagovat
smazaný uživatel
najprv sa tak vysoko musí dostať ale pochybujem o tom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist