Krotitelky sester Williamsových? Kouzelnice Bára a bomberka Lucie

8. 8. 2016, 09:32
Aktuality 15
Barbora Strýcová udělala z prstů srdce a točila se s úsměvem dokola. Její parťačka Lucie Šafářová mávala nadšeným fanouškům, i těm brazilským, co skandovali "Češi!" Česká dvojice se postarala na olympiádě v Riu o největší senzaci. Až dodatečně složený pár vyřadil v prvním kole trojnásobné olympijské vítězky sestry Serenu a Venus Williamsovy a uštědřil jim první deblovou prohru pod pěti kruhy.
Barbora Strýcová a Lucie Šafářová

"Tady je kouzelnice na síti," ukázala Šafářová na Strýcovou a ta hned na oplátku doplnila: "A tady je bomberka zezadu." Vzájemnými komplimenty vystihly obraz na kurtu - Šafářová skvěle prohazovala a Strýcová bodovala svými voleji.

"Bylo to úžasný. Měly jsme výbornou souhru proti nejlepšímu týmu světa," řekla Šafářová. "Neměly jsme co ztratit, tak se hraje jinak," uvedla Strýcová.

Svým výkonem strhly Strýcová s Šafářovou fanoušky v ochozech. Češi na tribunách, mezi nimi i další čeští olympionici, nezůstali osamoceni. K jejich skandování "Češi!" se přidali nečekaně i Brazilci. "Což bylo celkem vtipné. Podpora byla úžasná a hnala nás dopředu," řekla Šafářová. "Bylo to neuvěřitelné," dodala Strýcová.

Výkon českých tenistek trochu rozzuřil světovou jedničku Serenu Williamsovou, která se snažila hrát tvrději než jindy. U sítě pak Američance sršely jiskry z očí na českou stranu. "V jeden moment jsem zahrála rychlejší volej mezi nohama Venus, tak jsem si říkala: Teď si nasadím si helmu a je konec, protože to začne střílet. Jdou do toho obě, a když začnou zuřit, tak jsem se někdy bála," řekla Strýcová.

K úhoně ale nepřišla. Češky naopak dokázaly svým výkonem americký pár "smrtelně zranit". Šafářová několikrát prohodila na síti špatně přebíhající Serenu. "Nó," smály se shodně Šafářová a Strýcová počínání Američanky. "Když přebíhala, tak jim to Lucka výborně četla. Ona jí to vlastně hlásila dopředu," řekla Strýcová.

Strýcová zase vládla na síti, ke které se tlačila při každé příležitosti. Nedala soupeřkám klid, dokázala si vyčíhnout údery a zakončovat voleji. "Hrají singlovým stylem. Jak dávají přímky, tak se na voleje chodí jednodušeji," řekla.

Při druhém mečbolu netrefila Venus dobře return a míč se pomalu snášel za základní čáru. "Říkala jsem: Foukej, foukej, větříčku," hlásila Strýcová. Obě doufaly, že jim výhra nad favoritkami pomůže také ve dvouhře. "Snad se ta vítězná vlna povalí dál," přitakala Šafářová. Druhé kolo dvouhry je obě čeká v pondělí.

Šafářová a Strýcová spolu odehrály druhý zápas čtyřhry a připsaly si skalp sester Williamsových. Přitom se Strýcová do olympijského páru dostala až poté, co Karolína Plíšková vzdala Rio kvůli obavě z viru zika. "Možná se rodí zajímavý příběh. Doufáme, že napíšeme ještě další stránky," řekla Strýcová. Druhou kapitolou bude úterní duel s Kanaďankami Eugenií Bouchardovou a Gabrielou Dabrowskou.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
FulnekUltras
Pozor na rasismus... ;)
Reagovat
HECIS
ŠAFÁŘOVÁ A STRÝCOVÁ PORÁŽÍ V PRVNÍM KOLE OLYMPIÁDY BRATRY WILLIAMSOVY!!!! :D
Reagovat
Roger_Federer
A to ma byt vtipne?Tento radoby vtip tady cteme uz nekolik let.Dojdi z necim novym.
Reagovat
Pavlis
Nevím, zda to už někde zaznělo, ale ČT má na letošní olympiádu v Riu vysílací práva jen pro šíření skrze TV. Na internetu tak může být v přímém přenosu pouze to, co je ve stejnou chvíli i v TV. Důsledek toho, proč jsme včera neviděli na ČT celou Petru. Ale přepínat na hůře postavené hráčky v žebříčku, to stejně nepovažuji za rozumný krok. A jak je to se záznamy zápasů, těžko říct.
Reagovat
themimone
jak tomu mám rozumět? "Na internetu tak může být v přímém přenosu pouze to, co je ve stejnou chvíli i v TV." Na webu ČT máš asi 8 dalších streamů kde se vysílají jiné sporty a je jen na ČT které sporty si vyberou pro TV. Jediné omezení jsou kamery, ne všechny sporty nabízejí pro kvalifikace televizní záběry. To že ČT přepíná mezi zápasy není zas tak neobvyklou věcí, normální praktika i na západních sport. televizích
Reagovat
Pavlis
Dnes sem na ČT viděl upozornění přes celou obrazovku, kde to bylo zmíněné, ale tedy nevím, přesně, jak to mysleli.
Reagovat
themimone
http://www.ceskatelevize.cz/rio2016/sport/
pod videem si stačí vybrat stream, v časové ose je i zhruba plán vysílání
Reagovat
Jan
Udělaly jste mi radost, holky.
Reagovat
Krisboy
Těším se na záznam. Nebo aspoň highlights na YouTube.
Reagovat
PetaM
Právě opakovali zápas na ČT 2 :)
Reagovat
Krisboy
Já vím, jenže jsem v práci :(
Reagovat
PetaM
Jo tak. :) No, na stránkách ČT určitě bude záznam :) Sice na chvíli přerušen Rosolem, ale většina zápasu běžela na ČT :)
Reagovat
brixner
Hele, brácho, v práci se mrskaj slinty na TP?
Už jsi jako já...muhehehehe :-)))
Reagovat
Krisboy
No bodejť...v práci, doma, všude!
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist