Kubot překvapuje i ve Stuttgartu, vyřadil Kohlschreibera

16. 7. 2009, 18:48
Aktuality 2
ATP STUTTGART - Polský tenista Lukasz Kubot se na turnaji ve Stuttgartu postaral o překvapení, když v zápase druhého kola porazil pátého nasazeného Philippa Kohlschreibera 6-2 6-4. Dál naopak pokračuje turnajová dvojka Nikolaj Davyděnko.
Lukasz Kubot

O sedmadvacetiletém Polákovi Lukaszi Kubotovi se ještě donedávna mluvilo především v souvislosti s challengery a čtyřhrou. Letos však na sebe upozornil v Bělehradě, kde prohrál až ve finále s Djokovičem. Přestože neprošel ani kvalifikací a do hlavní soutěže se dostal až jako "šťastný poražený".

Ve Stuttgartu kvalifikaci zvládl a po výhře nad Španělem Andujarem ho dnes čekala domácí turnajová pětka Philipp Kohlschreiber. Německý tenista se v uplynulých týdnech prezentoval dobrou formou, dnes však nenašel recept především na skvělý servis soupeře a prohrál hladce 2-6 4-6.

Kubot po svém podání ztratil za celý zápas jen devět fiftýnů a zítra se o postup do semifinále porve s dalším domácím hráčem Nicolasem Kieferem. Ten dnes v sobouji dvou Němců přehrál Simona Greula.

Naopak nezaváhal druhý nasazený Nikolaj Davyděnko, který měl problémy už v úvodním kole. Michaela Berrera ale porazil za 65 minut dvakrát 6-3 a zůstává ve hře nejen o titul, ale také o návrat do první světové desítky. Z té po čtyřech letech vypadl na jaře, kdy kvůli zranění paty několik měsíců nehrál.

O semifinále si zahraje s Italem Fabiem Fogninim, kterému za stavu 6-4 4-1 vzdal Francouz Mathieu. Ten nedohrál ani první letošní vzájemný zápas na antuce v Madridu.

V závěrečném utkání dne došlo na další překvapení. Nejvýše nasazený Francouz Gilles Simon potvrdil neustávající pokles formy a domácímu Zverevovi podlehl až nečekaně snadno 4-6 2-6.

Nemalé starosti měl se svým úvodním zápasem na turnaji v Bastadu také první nasazený Fernando Verdasco. Daniela Koellerera udolal až po více než tříhodinové bitvě 6-7 6-2 7-5. Rakouský tenista na sebe upozornil nejen buldočím výkonem, ale především svým temperamentem. Takřka pravidelně se rozčiloval, dohadoval se s rozhodčími, což ho zřejmě v závěru utkání stálo drahocenné síly. Poslední game kvůli křečím pouze odstál.

- ATP STUTTGART (Německo, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Zverev (Něm.) - Simon (1-Fr.) 6-4 6-2
Davyděnko (2-Rus.) - Berrer (Něm.) 6-3 6-3
Kubot (Pol.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-2 6-4
Kiefer (Něm.) - Greul (Něm.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - Mathieu (Fr.) 6-4 4-1 skreč M.
Chardy (Fr.) - Vassallo Arguello (Arg.) 2-6 6-3 6-1

- ATP BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Verdasco (1-Šp.) - Köllerer (Rak.) 6-7(1) 6-2 7-5
Melzer (4-Rak.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-2 6-2
Almagro (5-Šp.) - Starace (It.) 2-6 6-1 6-1
Vinciguerra (Švéd.) - Caňas (Arg.) 6-7(5) 6-3 6-4
Monaco (Arg.) - Crivoi (Rum.) 6-0 7-6(1)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
A ten Simon tedy opravdu hraje nic moc a to spíš nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Kubot šokuje, zatiaľ len pozitívne ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist