Kubot s Melem nezaváhali a zahrají si o první titul z Turnaje mistrů

18. 11. 2017, 14:18
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Lukasz Kubot a Marcelo Melo zakončí první společnou sezonu zápasem ve finále Turnaje mistrů, který ani jeden z nich ještě nikdy nevyhrál. Nejvýše nasazený polsko-brazilský pár v dnešním semifinále porazil překvapivé vítěze letošního Roland Garros Ryana Harrisona s Michaelem Venusem. Druhými finalisty se stali loňští šampioni Henri Kontinen a John Peers.
Lukasz Kubot a Marcelo Melo

Lukasz Kubot a Marcelo Melo v předchozích dvou sezonách zkusili celkem čtyři společné turnaje a dva z nich - oba ve Vídni - proměnili v triumf. Letos už pětatřicetiletý Polák a o rok mladší Brazilec vytvořili stabilní pár, který je nejúspěšnějším v roce 2017.

Kubot s Melem od ledna vyhráli šest turnajů včetně Wimbledonu a tří podniků Masters 100. Na sedmou a celkově jubilejní desátou trofej útočí tento týden na Turnaji mistrů, kde dnes vybojovali postup do finále. 

V prvním semifinálovém duelu Kubot a Melo porazili 6-1 6-4 Američana Ryana Harrisona s Michaelem Venusem. Oplatili jim tak porážku z letošního French Open, na kterém nakonec jejich přemožitelé slavili nečekaný a premiérový grandslamový triumf.

Polák Kubot je ve finále Turnaje mistrů poprvé v kariéře a útočit v něm bude na celkově 21. deblový titul. Brazilský tenista Melo, jenž může vyhrát 29. turnaj ve čtyřhře, si finále na Turnaji mistrů zahrál už předloni s Chorvatem Ivanem Dodigem, ale trofej nezískal.

Ve finále Kubot s Melem vyzvou loňské šampiony Henriho Kontinena a Johna Peerse, s nimiž prohrávají ve vzájemné bilanci 1-3. Sedmadvacetiletý Fin Kontinen a o dva roky starší Australan Peers mohou zakončit triumfem na Turnaji mistrů i druhou společnou sezonu poté, co v dnešním semifinále porazili 7-6(2) 6-2 Brita Jamieho Murrayho s Brazilcem Brunem Soaresem, se kterými si poradili už popáté v řadě.

• TURNAJ MISTRŮ 2017 •
Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 dolarů
sobotní výsledky (18. 11. 2017)
• Čtyřhra - semifinále •
Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) - Harrison/Venus (8-USA/N. Zél.) 6-1 6-4
Kontinen/Peers (2-Fin./Austr.) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) 7-6(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Tihle dva by toho ještě mohli hodně dokázat. Doufám, že příští rok spolu budou pokračovat. Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist