Kubot v Petrohradu vyřadil nasazenou dvojku Istomina, Kližan nezaváhal

19. 9. 2012, 20:20
Aktuality 1
ATP PETROHRAD - Halový turnaj v Petrohradu je po prvním kole bez nasazené dvojky Denise Istomina, proti kterému se vytáhl Polák Lukasz Kubot. Roli turnajové trojky zvládl Martin Kližan, který tak pokračuje v solidních výsledcích.
Lukasz Kubot

Třicetiletý Lukasz Kubot se na úvod turnaje v Perohradu postavil nasazené dvojce Denisu Istominovi. Polský tenista sice prohrál první set, duel s Uzbekem však dokázal otočit a po dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 6-3 6-4.

Kubot si tak připsal celkově pátý skalp hráče Top 40 a se Španělem Gimenem-Traverem si zahraje o vyrovnání letošního maxima. Tím jsou celkem tři čtvrtfinále.

Ve velmi dobré formě se v posledních týdnech představuje Martin Kližan a v zajetých kolejích pokračuje i při svém debutu v Petrohradu. Třiadvacetiletý slovenský tenista v Rusku plní roli turnajové trojky a v prvním kole si poradil s domácím Michailem Jelginem, jemuž v žebříčku patří až 639. místo.

Kližan, který na letošním US Open překvapil postupem do osmifinále a o uplynulém víkendu v Davis Cupu vyhrál obě dvouhry proti Portugalcům, sice v zápase třikrát ztratil podání, sám ale proměnil 6 ze 13 brejkbolů a nakonec vyhrál 6-4 6-3. V dalším zápase se utká s Italem Simonem Bolellim.

Kvůli zranění ramena, kvůli kterému v pátek nedohrál barážový daviscupový duel v Brazílii, se krátce před svým vstupem do soutěže odhlásil domácí Igor Andrejev. Místo zkušeného Rusa dostal šanci další domácí hráč Ivan Nedelko, který chvíli dokázal potrápit Sergeje Stachovského. Nad ukrajinským favoritem vedl v první sadě 4-2, nakonec však padl po setech 6-7 2-6.

Zranění pravého kolena nedovolilo dohrát utkání Němci Philippu Petzschnerovi, na jehož úkor postoupil Litevec Ricardas Berankis. Kvůli nevolnostem a závratím vzdal závěr svého druhého utkání na okruhu ATP šestadvacetiletý Rus Andrej Kumancov.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 410.850 dolarů)
úterní výsledky (18. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kubot (Pol.) - Istomin (2-Uzb.) 4-6 6-3 6-4
Kližan (3-SR) - Jelgin (Rus.) 6-4 6-3
Fognini (4-It.) - Kamke (Něm.) 4-6 6-2 6-3
Zopp (8-Est.) - Kumancov (Rus.) 6-3 5-3 skreč K.
Bolelli (It.) - Zeballos (Arg.) 7-6(3) 7-5
Berankis (Lit.) - Petzschner (Něm.) 6-2 3-3 skreč P.
Stachovskij (Ukr.) - Nedělko (Rus.) 7-6(2) 6-2
Lorenzi (It.) - Bětov (Běl.) 1-6 6-2 6-2
Gabašvili (Rus.) - Fidirko (Běl.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kližan trochu nevýrazný, ale to sa dalo po náročnom Davis Cupe čakať. Prvý set mohol vyhrať oveľa lahšie ako 6-4, len zbytočne postrácal svoje podanie (2x). V druhom sa uvoľnil, no za stavu 5:2 a 40:0 na servise mal ten zápas ukončiť. Zachránil to okamžitým brejkom na zápas. :) Zajtra proti Bollelimu musí podať o 100% lepší výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist