Kudrjavcevová: Neposlouchejte chlapy. Umíme všechno

27. 6. 2008, 11:58
Rozhovory 0
Ruská tenistka Alla Kudrjavcevová se postarala o zřejmě největší senzaci letošního Wimbledonu, když vyřadila světovou trojku Marii Šarapovovou. Svou slavnější krajanku nepotěšila ani po zápase, když zkritizovala její oblečení a povyk, který se kolem něj jako obvykle strhl.
Alla Kudrjavcevová

Je to nejlepší den vašeho života?
Toho tenisového určitě.

Co jste od dnešního zápasu čekala?
Možná to bude znít troufale, ale čekala jsem, že vyhraju. Myslela jsem na vítězství, ne, že tam jen půjdu a nějak to odehraju. Během zápasu mi najednou všechno šlo, byla jsem na tom dobře a ona nehrála zrovna nejlíp, takže jsem si myslela na výhru.

Jak moc jste se poučila z loňského zápasu na French Open, kdy jste vedla 4-1 ve druhém setu? Pomohlo vám to dnes?
To určitě, když znáte soupeřku, když víte, jak hraje, tak víte, co čekat. Samozřejmě jsem viděla Marii hodněkrát v televizi, ale když stojíte na druhé straně kurtu, je to něco jiného. Určitě to pomohlo, ale řekla bych, že loňský zápas s Venus Williamsovou mi pomohl ještě víc.

V čem?
Byla jsem blízko vítězství a pak jsem začala hrát trochu moc pasivně. Dnes jsem si proto řekla, že tu chybu už nezopakuju a dál hrála svou hru.

Nebyla jste jen dva body od výhry nad Venus?
Ano.

Co se vám v té chvíli honilo hlavou?
No, ještě teď si na to dobře vzpomínám, protože až dodnes to byl největší zápas mé kariéry. Vedla jsem ve druhém setu a zahrála pár jednoduchých úderů. Chtěla jsem je jen udržovat ve hře a neriskovat, a najednou jsem začala prohrávat. Dokázala to vyrovnat, hrála dobře a já už neměla moc šancí. Měla jsem šanci zůstat v zápase, ale ne ho vyhrát. Takže dnes jsem hrála svou hru.

Šla jste do zápasu s tím, že už se to nesmí opakovat?
Prvních pár míčů jsem trefila špatně, zahrála jsem pár hrozných autů. Jen jsem si řekla, že to aspoň zkouším a že dřív nebo později mi to tam začne chodit. Naštěstí to začalo chodit brzo, za to jsem šťastná.

Vzhledem k vašim letošním výsledkům, jak jste si mohla věřit, že vyhrajete? Na moc turnajích jste neuspěla...
Děkuju. Je od vás hezké, že jste mi to připomněl. (smích)

Tak to ale je.
Neřekla jsem, že jsem si byla jistá, že vyhraju. Řekla jsem, že jsem věřila, že mám šanci vyhrát, jistá jsem si nebyla ani náhodou.

Existuje důvod, proč jste letos zatím nebyla příliš úspěšná?
Jistě, všechno má svůj důvod. Měla jsem nějaké problémy v osobním životě a se zraněními. Naštěstí už je všechno za mnou a doufám, že mě to ještě posílilo.

Jak je pro vás důležité, že jste porazila Šarapovovou?
Je to moc příjemné, porazit Marii.

Proč?
Proč? No, protože se mi nelíbí její oblečení. Můžu to říct takhle?

Jistě. Myslíte si, že se o jejím oblečení moc mluví?
Spíš se mi líbilo to, co měla na French Open. Ale jinak ano, je to pořád dokola to samé.

Co se vám na jejím oblečení nejvíc nelíbí?
Ale no tak, teď mě chcete zatáhnout do diskuse o módě, v tom nejsem moc dobrá. Nevím, jaké jsou trendy.

Nelíbí se vám jen to oblečení, nebo celý ten povyk kvůli módě?
Asi obojí. Ona experimentuje, to je určitě dobře, má k tomu odvahu. Někdy se to povede, někdy ne. Ale musím opakovat, je to jen můj názor. Třeba někomu připadá strašné moje oblečení.

Byla to dnes pro vás motivace?
Byla to jedna z motivací.

Kdy jste si řekla, že Maria není ve své kůži a je k poražení?
Myslíte ve které fázi zápasu?

Ano.
No, uvědomila jsem si to, když udělala třetí dvojchybu. Ani nevím, jaké bylo skóre, ale bylo to poprvé, kdy jsem jí vzala servis, protože udělala tři dvojchyby v jednom gamu. Snažila jsem se nemyslet na to, jaký je stav, protože bych začala být nervózní, ale to byl ten okamžik, kdy jsem zjistila, že nehraje tak, jako obvykle. Ke konci zápasu se ale zvedla a začala hrát dobře, agresivně, balóny jí začaly chodit do kurtu. Řekla bych, že jsem to v tu chvíli zvládla dobře. Věděla jsem, že se zvedne, nikdy se nevzdá jen tak.

Nejlepší hráčka světa tu byla dva body od porážky a vy jste vyřadila nasazenou trojku. Co to říká o ženském tenisu?
Myslím, že Ana (Ivanovičová) má těžký los, Dechyová je na trávě dobrá. Byla sice dva body od vyřazení, ale dostala se z toho a na konci už hrála dobře. Je to pro ni těžké, nikdy nebyla světovou jedničkou, a je jí teprve dvacet. A pak já... Ta výhra je pro mě moc cenná a Marii určitě hodně mrzí.

Vypovídá to něco o vyrovnanosti tenistek, když se něco takového může stát? Říká se, že ženský tenis je předvídatelný, ale výsledky posledních dvou dní se moc předvídat nedaly...
To chlapi, ti pořád říkají, že ženský tenis je předvídatelný. Pořád slyším, že ženy neumějí podávat, nechodí na síť, neumějí zahrát slice... Neposlouchejte je, tohle všechno umíme.

Jak dobře znáte Marii?
Osobně?

Ano.
Moc ji neznám. Jsem si jistá, že žádná z hráček ji moc dobře nezná, protože není zrovna upovídaná, ani moc nikam nechodí. Ale byly jsme ve fedcupovém týmu, když se hrálo finále. Já nehrála, ale byla jsem tam.

Nemyslíte si, že si vaše komentáře ke svému oblečení vezme osobně?
Nebojím se nastoupit proti třetí hráčce světa a nebojím se ani toho, že si na mě v šatně počká, řekne: "Hele, ty jsi říkala, že se ti nelíbí moje oblečení. To ses spletla." a já se budu muset omluvit. Je to jen můj názor.

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist