Kukuškin je poprvé ve finále. Južnyj odvrátil čtyři mečboly s Tursunovem

31. 10. 2010, 09:29
Aktuality 2
ATP PETROHRAD - Michaila Kukuškina v Petrohradu čeká debut ve finále turnaje ATP. Kazašského hráče čeká v boji o titul domácí nejvýše nasazený Michail Južnyj, který v tříhodinovém semifinále s krajanem Tursunovem odvrátil čtyři mečboly.
Michail Kukuškin

Michail Kukuškin před týdnem v Moskvě nedokázal obhájit své dosud jediné semifinále na okruhu ATP a v žebříčku klesl na 88. místo. Vše si však vynahradil da dalším klání v ruské hale v Petrohradu. Ruský rodák s kazašským pasem, na kterého mohou narazit čeští tenisté příští rok v 1. kole Davis Cupu, se dostal až do do svého premiérového finále a nehledě na nedělní výsledek se poprvé podívá do společnosti 70 elitních tenistů světa.

Dvaadvacetiletý Kazach na St. Petersburg Open vyřadil nasazené Chardyho i Tipsareviče a v semifinále si po setech 6-3 6-4 poradil s Iljou Marčenkem. Také ukajinský hráč usiloval o své první finále.

Kukuškinovi se povedl vstup do semifinálového duelu a v prvním setu vedl už 5-1. Druhou sadu rozhodl brejkem v devátém gamu, pak utkání při vlastním servisu dovedl k vítězství.

"Chtěl jsem jenom hrát co nejlépe. Byl jsem uvolněný a to mi pomohlo vyhrát," řekl Kukuškin.

Ve finále se utká s nejvýše nasazeným Michailem Južným. Ruský tenista porazil v duelu domácích hráčů 7-5 4-6 7-6 Dmitrije Tursunova. V rozhodujícím setu se musel dostat ze ztráty 2-4 a v tie-breaku pak odvrátil čtyři soupeřovy mečboly, než vyhrál 10-8.

Tursunov hrál ve svém prvním semifinále od loňského června. Po US Open až do letošního French Open totiž nehrál kvůli zranění kotníku.

Južnyj minulý týden v Moskvě kvůli nemoci neobhajoval titul z předchozího roku, kde v semifinále v jediném vzájemném střetnutí smetl svého příštího soupeře Kukuškina. 

Osmadvacetiletý moskevský rodák je stále ve hře o Turnaj mistrů. Pokud by v Petrohradu navázal na triumfy z let 2002 a 2004, přiblížil by se osmému Roddickovi na necelých tři sta bodů.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (1-Rus.) - Tursunov (Rus.) 7-5 4-6 7-6(8)
Kukuškin (Kaz.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
To mu štěstí nese to tričko loňského vítěze French Openu :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist