Kurnikovová se vrací do Wimbledonu. Zahraje si s Hingisovou

5. 5. 2010, 11:53
Aktuality 3
Anna Kurnikovová se po dlouhých letech objeví na grandslamovém turnaji. Někdejší tenisová hvězda se společně s Martinou Hingisovou představí ve čtyřhře veteránek na letošním Wimbledonu.
Profily hráčů
Anna Kurnikovová a Martina Hingisová

Soutěž, která má zpestřit grandslamový podnik hraný na trávě, tak získal zřejmě největší favoritky. Pár Kurnikovová/Hingisová totiž na přelomu století patřil mezi nejlepší na světě. V deblovém žebříčku se vyšplhal na první místo a obě hráčky své úspěchy korunovaly tituly na Australian Open v letech 1999 a 2002.

Devětadvacetiletá Hingisová vyhrála sama ve dvouhře pět grandslamových titulů, než v roce 2007 ukončila kariéru poté, co dostala dvouletý distanc za pozitivní test na kokain.

Švýcarka odmítla užívání drog, proti trestu, který vypršel loni v září, už se ale neodvolala.

O rok mladší Kurnikovová se na turnaji velké čtyřky dostala ve dvouhře nejdále v roce 1997, kdy právě ve Wimbledonu došla do semifinále. Zřejmě nejfotografovanější tenista světa neuspěla ani na žádném dalším turnaji WTA a kariéru tak ukončila bez jediného titulu.

"Jsem nadšená, že se vracím do Velké Británie, abych znovu hrála čtyřhru s Martinou," prohlásila Ruska, jejíž jméno z okruhu WTA zmizelo před sedmi lety. "Ten turnaj má v mém srdci zvláštní místo a bude pro mě velkou ctí, že na kurtech Wimbledonu budu znovu hrát," dodala bývalá světová osmička.

"Anna a já jsme zažily hodně úspěchů a těším se, že se ve Wimbledonu znovu spojíme," komentovala svůj návrat na slavné dvorce Hingisová. "Vyhrála jsem tam dvouhru v roce 1997 a čtyřhru v letech 1996 a 1998 (obě s Helenou Sukovou, pozn.) a těším se, že se vrátím na místo, se kterým mám spojené některé nejlepší vzpomínky své kariéry."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hvězda jak cyp ,ta se z Hingisovou nemůže rovnat ta možná tak zaujala leda svým xichtem ale tenisem rozhodně . Kurnikovová žádná tenistka nebyla to byla spíš modelka která zkoušela hrát tenis .
Reagovat
smazaný uživatel
Do čela deblového žebříčku se dostala díky hezkému xichtíku, co?:) Chlape, zamysli se občas, než něco napíšeš
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist