Kvalifikací US Open neprošel jediný Čech

27. 8. 2011, 02:18
Aktuality 1
US OPEN kvalifikace - Kvalifikace na US Open se Čechům nevydařila. Z tri tenistů a petice tenistek se do hlavní soutěže nikdo nedostal. Nejblíže byli Andrea Hlaváčková a Kristýna Plíšková, v rozhodujícím kole ale padly ve třech setech.
Andrea Hlaváčková

v prvním kole uvízli Jan Mertl, Jan Hernych, Renata Voráčová a Karolína Plíšková. Ve druhém pak prohráli vítěz juniorky z roku 2006 Dušan Lojda, který před rokem kvalifikací prošel, a Eva Birnerová, jež na start na grandslamovém turnaji čeká už přes čtyři roky.

Do finálové části kvalifikace se tak dostaly dvě české zástupkyně, ale ani ony neuspěly.

Devatenáctiletá Kristýna Plíšková, vítězka loňské wimbledonské juniorky, ve třech setech podlehla šampionce Wimbledonu dívek z roku 2009 Thajce Noppawan Lertcheewakarnové. Plíšková tak v New Yorku nenaváže na letošní Wimbledon, kde si zahrála poprvé na grandslamovém turnaji žen.

Včera program na kurtech ve Flushing Meadows zkomplikoval déšť a Andrea Hlaváčková tak dnes musela odehrát dvě utkání. V tom prvním zdolala domácí Chichi Schollovou a v duelu s Ruskou Alexanderou Panovovou byla blízko postupu. Ve třetím setu vedla 5-3, v tie-breaku měla ještě mečbol, žádné výhody ale nevyužila a US Open tak zatím zůstane jediným grandslamem, na kterém si ve dvouhře ještě nezahrála.

"Musela jsem dnes kvůli zpoždění ze čtvrtka hrát dvě třísetové dvouhry po sobě. Ale na to se nevymlouvám. Soupeřka měla více štěstí," řekla spolupracovníkovi ČTK po zápase Hlaváčková, která se nyní soustředí na čtyřhru s Lucií Hradeckou. S tou už letos vyhrála French Open.

V hlavní soutěži US Open, která startuje v pondělí 29. srpna, se tak objeví tři tenisté Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Lukáš Rosol. Mezi ženami je největším želízkem v ohni Petra Kvitová, dále Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Petra Cetkovská, Lucie Hradecká, Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

- US OPEN kvalifikace -
(USA / New York, tv. povrch)
čtvrteční a páteční výsledky (25. - 26. 08. 2011)

Muži - 2. kolo:
Jones (Austr.) - Lojda (ČR) 6-2 7-6(4)

Ženy - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Fichmanová (Kan.) 6-2 6-1
Hlaváčková (6-ČR) - Schollová (USA) 7-6(6) 4-6 6-1
Domachowská (Pol.) - Birnerová (12-ČR) 6-4 6-2

Ženy - 3. kolo:
Lertcheewakarnová (Thaj.) - Kristýna Plíšková (ČR) 7-5 3-6 6-3
Panovová (Rus.) - Hlaváčková (ČR) 3-6 6-2 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Po dlouhe dobe dopadla kvalifikace, temer jak jsem si pral, ani nepamatuju, kdy tomu tak bylo naposledy.
Galina potvrdila svoje nasazeni i formu poslednich mesicu, Sasa Panova poprve po tolika neuspesich prosla do hlavni souteze grandslamu, Vita ukazuje, ze kvaldy ji uz zacinaji byt tesne a nejvetsi radost mi udelal postup Kati Bychkove.K tomu samozrejme take propluti Ulky a Laury (prvni ucast na GS bez wild card) nebo zavreni v poslednim kole Larcher De Britto od Karin Knapp.
Bohuzel, jedine co tak kazi radost, ze vsechny holky dostaly tezke souperky do 1.kola - Petkovic, Bartoli, Schiavone nebo sestrovrazedny duel Agnieszky s Ulkou:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist