Kvalifikant Bellucci ve Gstaadu slaví premiérový triumf

2. 8. 2009, 16:36
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Brazilský tenista Thomaz Bellucci proměnil svou druhou finálovou účast v premiérový titul. Ten získal na antuce ve švýcarském Gstaadu, když v deštěm přerušeném utkání porazil Němce Andrease Becka 6-4 7-6. Cestou vyřadil tři nasazené soupeře: Kiefera, Andrejeva i Wawrinku.
Thomaz Bellucci

Jednadvacetiletý Brazilec Thomaz Bellucci si zahrál dosud jen jednou ve čtvrtfinále. Stalo se tak začátkem letošní sezony, kdy využil divoké karty od pořadatelů domácího podniku v Costa do Sauipe a nakonec prohrál až ve finále ve třech setech s Robredem.

Po necelém půl roce své maximum překonal. Na antuce ve švýcarském Gstaadu úspěšně zvládl kvalifikaci a nastartoval se k nečekanému tažení. Cestou do finále vyřadil tři nasazené soupeře: domácí jedničku Wawrinku, trojku Andrejeva a šestku Kiefera. S německým soupeřem však měl ve čtvrtfinále štěstí. Za stavu 0-1 na sety totiž Kiefer kvůli zranění kotníku vzdal.

Ve finále narazil na o dva roky staršího Andrease Becka z Německa. Ten si ve Švýcarsku vůbec poprvé zahrál semifinále, které včera proti Marcosi Danielovi zvládl, ale na dalšího Brazilce už ve finále nestačil.

Ač byl 51. hráč světa Beck v žebříčku o 68 míst výš než Bellucci, za celé utkání nedokázal prorazit soupeřův servis. Duel ve druhém setu na zhruba hodinu přerušil déšť, Brazilce však nezastavil a Bellucci mohl po výhře 6-4 7-6 začít slavit premiérové turnajové vítězství. Za to vyinkasuje 71.700 eur a do žebříčku získá 250 bodů.

Ani jeden z finalistů příští týden na jediném hraném turnaji ATP ve Washingtonu nestartuje.

Ve finále čtyřhry neuspěli lonští vítězové Levinský s Poláškem, kteří podlehli domácí dvojici Chiudinelli/Lammer. Česko-slovenská dvojice Levinský a Polášek nenavázala na titul z turnaje ve Stuttgartu, kde vyhráli před 14 dny.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (02. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Bellucci (Braz.) - Beck (Něm.) 6-4 7-6(2)

Čtyřhra - finále:
Chiudenelli/Lammer (Švýc.) - Levinský/Polášek (1-ČR/SR) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist