Kvalifikant Kukuškin se v Barlettě raduje z titulu

30. 3. 2008, 16:54
Aktuality 0
Rakušan Daniel Koellerer, třetí nasazený Brazilec Marcos Daniel, Španěl Daniel Gimeno-Traver, Nicolas Devilder z Francie a dnes turnajová šestka Boris Pašanski. Ani jeden z vyjmenovaných tenistů nedokázal v uplynulém týdnu porazit až 182. hráče světa, Rusa Mikhaila Kukuškina. Ruský úspěšný kvalifikant tak poprvé vyhrál takto kvalitní challenger, celkově třetí.
Profily hráčů
Kvalifikant Kukuškin se v Barlettě raduje z titulu

Mikhail Kukuškin se na italské antuce v Barlettě musel probojovat kvalifikací. Tu úspěšně zvládl a mohl tak začít svou spanilou jízdu turnajem. Ani v jednom zápase nebyl papírovým favoritem, přesto pokaždé vyhrál a postoupil až do dnešního finále.

V něm narazil na Borise Pašanského ze Srbska, s nímž jediný vzájemný duel prohrál. Ani bývalé světové pětapadesátky se však dvacetiletý Rus nezalekl. Kukuškin vyhrál 6-3 6-4 a srovnal stav vzájemné bilance na 1-1.

Poprvé se dočkal titulu z challengeru, který byl dotován částkou 50.000 dolarů. Minulý rok ještě triumfoval na dvou slabších challengerech - v ruském Saransku, jenž byl dotován 25.000 dolary a uzbekistánském Samarkandu, kde se hrálo o 35.000 dolarů. Všechny tituly získal na antukovém povrchu.

Challenger Barletta - finálový výsledek:

Dvouhra - finále:
Kukuškin (kv.-Rus) - Pašanski (6-Srb) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist