Kvalifikant Veselý v Hamburku neztratil set ani se Simonem. Ve druhém kole může vyzvat jedničku Medveděva

21. 9. 2020, 14:06
Aktuality 3
ATP HAMBURK - Jiří Veselý na antukovém turnaji ATP 500 v německém Hamburku v prvním kole hlavní soutěže bez ztráty setu vyřadil lucky losera a bývalou světovou šestku Gillese Simona a úspěšně navázal na zvládnutou dvoukolovou kvalifikaci. O první čtvrtfinále na hlavním okruhu od únorového triumfu v indickém Puné si zahraje s nasazenou jedničkou Daniilem Medveděvem, nebo Ugem Humbertem.
Profily hráčů
Jiří Veselý (© Prosperita Open)

Jiří Veselý v únoru vyhrál turnaj v indickém Puné a po Aucklandu 2015 získal druhý titul na okruhu ATP. Pak ho ale přibrzdila koronavirová pauze a po ní zatím marně hledá psychickou pohodu. Po restartu sezony se představil na třech akcích a připsal si jedinou výhru. V dalších třech duelech neuhrál ani set - v Praze na Štvanici prohrál s Aslanem Karacevem, na US Open nestačil na Corentina Mouteta a v Prostějově se nechal zaskočit Aleksandarem Vukičem.

Dvě výhry po sobě zaznamenal 72. hráč světa až v kvalifikaci právě probíhajícího antukového turnaje ATP 500 v Hamburku, když potvrdil roli favorita proti dvěma outsiderům Milanovi Weltemu a Lennymu Hampelovi, proti nimž ani jednou neztratil vlastní podání.

A na suverénně zvládnutou kvalifikaci zatím rodák z Příbrami úspěšně navazuje. V prvním kole hlavní soutěže za hodinu a tři čtvrtě přehrál 7-5 6-2 bývalou světovou šestku a lucky losera Gillese Simona.

Veselý sice úvodní sadu za stavu 5-4 nedoservíroval, nicméně se mu povedl rebrejk a na druhý pokus už to zvládl. Zatímco v úvodním dějství o své podání přišel dvakrát, ve druhém setu už nepředvedl jediné zaváhání a svému francouzskému soupeři, kterého ani jednou nepustil do vedení, sebral servis dvakrát.

Veselý bude o své první čtvrtfinále od únorového triumfu v Puné bojovat s nasazenou jedničkou a světovou pětkou Daniilem Medveděvem, nebo dalším francouzským tenistou Ugem Humbertem.

Kevin Anderson po zdravotní pauze stále nemůže najít formu. Dvojnásobný grandslamový finalista, který letos vyhrál jen čtyři zápasy, v prvním kole prohrál 4-6 6-0 4-6 s kvalifikantem Tommym Paulem a zaznamenal již čtvrtou porážku v řadě.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1.203.960 eur
pondělní výsledky (21. 9. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - Simon (Fr.) 7-5 6-2
Rubljov (5-Rus.) - Sandgren (USA) 6-3 6-3
P. Cuevas (Urug.) - Fritz (USA) 6-4 6-2
Paul (USA) - Anderson (JAR) 6-4 0-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Medvěd letos nevyhrál ani jeden turnaj. Nevím nevím, jestli finále USO bude J1rkovi jako motivace stačitsmilesmile
Reagovat
Mantra
je to pán,

má do středy volnej los smile
Reagovat
Krisboy
Aby do té doby zase nepřibral smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist