Kvalifikantka Martincová si v Québeku svou druhou výhru v hlavní soutěži nepřipsala

8. 9. 2014, 20:14
Aktuality 10
WTA QUÉBEC - Tereza Martincová si na halovém turnaji v Québeku svou druhou výhru na okruhu WTA nepřipsala. Devatenáctiletá Češka, jež se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, dnes uhrála s Američankou Shelby Rogersovou jen čtyři hry.
Tereza Martincová

Tereza Martincová získala letos v dubnu na turnaji ITF s dotací 10 tisíc dolarů v řeckém Heraklionu svůj dosud jediný titul mezi ženami. Před dvěma týdny si zahrála finále v rumunské Mamaie, v boji o svou dosud nejcennější trofej ale neuspěla a přesunula se do zámoří.

O uplynulém víkendu prošla kvalifikací halového turnajev kanadském Québeku, kde si dnes popáté v kariéře zahrála v hlavní soutěži podniku WTA.Na svou dosud jedinou výhrou z loňského Baku ale nenavázala.

Devatěnáctiletá Češka, které v žebříčku patří 284. místo, v duelu prvního kola nestačila na domácí nasazenou čtyřku Shelby Rogersovou. S o dva roky starší Američankou, jež je 79. hráčkou světa, v úvodu ztratila 9 z 10 gamů a i když v druhé sadě smazala manko brejku, prohrála hladce 1-6 3-6.

V úterý do turnaje WTA International s dotací 250.000 dolarů vstoupí další tři Češky. Lucie Hradecká vyzve šestou nasazenou Portugalku Larcher de Britovou, Andrea Hlaváčková bude proti Polce Piterové usilovat o první postup do 2. kola po sedmi měsících a osmnáctiletou Barboru Krejčíkovou, jež prošla kvalifikací, v debutu na turnaji WTA čeká souboj s Američankou Vickeryovou. Všechny tři Češky jsou přihlášeny i do čtyřhry.

Dva z posledních tří ročníků ve dvouhře vyhrály české tenistky. Před třemi lety se v Kanadě ze svého dosud jediného titulu radovala Barbora Záhlavová-Strýcová, loni triumfovala Lucie Šafářová.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (08. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rogersová (4-USA) - Martincová (ČR) 6-1 6-3
Mariaová (Něm.) - Tatishviliová (7-USA) 7-6(9) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
blixa
Plíšková hrála na tři vítězný ?! A pak že si holky svoje prize money nezaslouží ! :D
Reagovat
Frick
Bohužel, poslední rok se Tereza neustále potácí kolem pomezí 3. a 4. stovky...

Před rokem byla 313., dnes 284.

Oproti tomu:

Allertová 319. x 172.
Smitková 240. x 89.
Krejčíková 372. x 237.
Siniaková 261. x 124.

Žádný optimistický progres tam není. Ale tak třeba jednou se dostane do TOP 100...

Ale na 99% to žádná star už nebude.
Reagovat
tommr
tereza Martincová je momentálně na 277.místě a díky úspěšně zvládnutý kvalifikaci v Quebecu si do žebříčku připíše dalších 18 bodů a opět se trochu posune nahoru ...
Sice se ted zdá, že z ní žádná hvězda asi nevyroste, ale je jí teprve dvacet a tak bych jí ještě úplně neodepisoval. Třeba taková Denisa Allertová je o rok starší a zářit začala teprve letos ...
Reagovat
smazaný uživatel
téhle holce ani na tu stovku moc nevěřím.. a ani nefandím, není to můj šálek čaje :-)

Jinak Denisa asi teď nějakou dobu hrát nebude. Byla přihlášená na další pětadvacítku, ale odhlásila se. Chtěla by si zahrát buď v Linci nebo Lucemburku.
Reagovat
Patri.k
Jakto, že víš co by chtěla? :D Kde bereš informace? :D
Reagovat
smazaný uživatel
na internetu :-)
Reagovat
Patri.k
tak si je néééééééch
Reagovat
tommr
Linec se hraje až za 4 týdny a Lucemburk dokonce až za 5 týdnů. Není ta pauza zbytečně moc dlouhá? Vždyt už se blíží konec sezóny. Nebo má Denisa zase nějaký zdravotní potíže?
Reagovat
smazaný uživatel
na žádný turnaj v příštích 2 týdnech není přihlášená, třetí týden už začíná Linz.. nezapomeň, že bude muset hrát kvalifikaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Má spíš hubu plných keců na fb :-D Ale ne, fandím ji, snad se posune :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist