Kvalifikantka Martincová v Taškentu po obratu vyřadila Beguovou, Allertová končí v prvním kole

23. 9. 2019, 08:32
Aktuality 76
WTA TAŠKENT - Kvalifikantka Tereza Martincová se v uzbeckém Taškentu po sedmi měsících dočkala vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA, když po obratu zdolala bývalou šampionku Irinu Beguovou. O první čtvrtfinále od července 2017 si zahraje s Katarinou Zavackou. Denisa Allertová naopak proti jiné bývalé rumunské vítězce neuspěla, hned v prvním kole skončila na raketě Sorany Cirsteaové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si v únoru v Petrohradu po úspěšné kvalifikaci zahrála druhé kolo, ale na další zvládnutý zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA čekala přes sedm měsíců.

V uzbeckém Taškentu, kde bez ztráty setu prošla dvoukolovým kvalifikačním sítem, dnes po obratu zdolala 6-7(4) 6-4 6-4 vítězku ročníku 2012 Irinu Beguovou a na rozdíl od předchozího týdne na úspěšnou kvalifikaci dokázala navázat.

Martincová v sedmé hře ukončila festival ztracených servisů, ale úvodní dějství ztratila v tie-breaku a o několik minut později prohrávala o set a brejk. Česká kvalifikantka si však dokázala s náskokem soupeřky poradit, Beguovou v koncovkách následujících dvou setů dokázala přetlačit a po téměř tříhodinovém boji slavila postup.

Martincová bude o své čtvrté čtvrtfinále na okruhu WTA a první od července 2017 bojovat proti 142. hráčce světa Katarině Zavacké, které vzdala nasazená čtyřka Jelena Ostapenková.

Denisa Allertová si potřetí v sezoně zahrála hlavní soutěž turnaje WTA, ale stejně jako na předchozích akcích US Open a v Soulu skončila hned v 1. kole bez zisku jediného setu.

V Taškentu šestadvacetiletá Češka, jež by měla brzy nastupovat pod novým příjmením Šátralová, nestačila na osmou nasazenou Soranu Cirsteaovou. V prvním vzájemném střetnutí s o tři roky starší Rumunkou, která si před 11 lety v Taškentu připsala jediný titul na okruhu WTA, prohrála 1-6 4-6, když ve druhém setu neudržela vedení 2-0.

Až v úterý v uzbecké metropoli odstartuje česká šampionka z roku 2016 Kristýna Plíšková, jež bude v 1. kole čelit Italce Jasmine Paoliniové.

Nasazená jednička Viktória Kužmová přesně po dvou měsících vyhrála zápas a přerušila sérii čtyř porážek. Slovenská tenistka si poradila 7-6(3) 6-3 s Američankou Francescou Di Lorenzovou. Její další soupeřkou bude Greet Minnenová. Vstup do turnaje zvládla i trojka Alison van Uytvancková. Zítra vykročí za obhajobou nasazená dvojka Margarita Gasparjanová.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (23. 09. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Beguová 6-7(4) 6-4 6-4
Cirsteaová (8-Rum.) - Allertová (ČR) 6-1 6-4
Kužmová (1-SR) - Di Lorenzová (USA) 7-6(3) 6-3
van Uytvancková (3-Belg.) - Samsonovová (Rus.) 6-0 6-1
Zavacká (Ukr.) - Ostapenková (4-Lot.) 6-3 5-4 / skreč
Kawaová (Pol.) - Ďjačenková (Rus.) 7-5 6-3
Minnenová (Belg.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-2
Koviničová (Č. Hora) - Šaripovová (Uzb.) 6-0 5-7 6-2
Kalinská (Rus.) - Dartová (Brit.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

76
Přidat komentář
George_Renel
V rankingu již Terka přeskočila i Šarapovovou. :-)
Reagovat
tommr
to už dneska není žádný měřítko ... :)
Reagovat
Jon61
Jistě, nelze žít z minulosti.
Reagovat
horska.kraslice
Ale zní to zajímavě :-)
Reagovat
Petur_Fisk
Gratulace Tereze, že to vybojovala.
Potřebuje taky trochu štěstíčka, věřit si a ono to půjde. Do první stovky patří.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Zápasy jako ten dnešní ji psychicky výrazně posouvají.
Reagovat
Fransoas
Bezvadné otočení pro Terezu.Obávanou Rumunku dokázala vyřadit.Gratulace a více herní pohody do dalších zápasů.
Reagovat
blixa
A to se tu po prvním setu nad ní lámala hůl .... ;-)
Reagovat
jirkaS
terce klobouček, že se nesesypala a dotáhla to
Reagovat
dadaft
i když Tereza za stavu 3:4 při rozhovoru s maminkou nevypadala zrovna pevná v kramflecích, nakonec se sesypala Begu, ne ona.

teď ji čeká ukrajinka Zavatská, které supertrapně skrečla Ostapenko za stavu 3:6 4:5, když přišla o servis......... opravdu takový problém dohrát jeden gem?
to by Terka mohla dát.
Reagovat
EllNino
Zavatska hraje taky velice slušně, další mladý ukrajinsky talent
Reagovat
dadaft
neříkám že ne, ale šance pro Terezu tady určitě je.
uvidíme, jak to bude vypadat na kurtu...
Reagovat
Petur_Fisk
Oni vůbec některé ty holky z "východu" mají někdy zvláštní "móresy" Penko není zdaleka jediná.
Reagovat
Petur_Fisk
Ony...:)
Reagovat
tommr
minulý týden udělala to samý Svitolina Marii Bouzkový ...
Reagovat
Petur_Fisk
Přesně na tohle jsem si taky vzpomněl.
Prostě některé nemají "koule" na to, aby prohrály s "jen tak někým". Tím nechci říct, že tam nějaké zranění není, ale takhle těsně před koncem to většinou není problém "doklepat". Když si vzpomenu třeba na Jabeur jak si ošklivě podvrtla kotník a přesto to dohrála a ještě vyhrála
Reagovat
Grape
Souhlas, akorát teda zrovna Penko momentálně prohrává fakt s kýmkoliv :-)
Reagovat
rybicka
No, vcelku nepředstavitelné, že je to vítězka French Open 2017. Dnes (za spoluúčasti odívání) mi přišla jako "děžurnaja" z nějakého sovětského hotelu.

A Kája, která konzistentně hraje i vyhrává, GS nula :-(
Reagovat
Petur_Fisk
Je to zajímavé, co se s těma holkama děje.
Ostapenko, Kasatkina, Muguruza, Mladenovič atd. atd.
Reagovat
EllNino
Genie jeden příklad za všechny
Reagovat
Petur_Fisk
No to je ještě jiná liga...:)
Tu jsem jako tenistku nebral nikdy vážně, to je něco jako Anna K.
Reagovat
blixa
No jo, ale Evžena má omluvu, je praštěná ! ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
"Careful with That Axe, Eugene"...:)
Reagovat
Jon61
Netušil jsem, že tu narazím na fandu Pink Floyd! Skupiny. na jejíž hudbě jsem dospíval. Na tenisovém portálu!
Reagovat
blixa
Fandů Pin Floyd nás tu bude víc ;-) Ummagummu miluju ! Ale jen po The Wall, tuhle Watersovu exhibici už nemusím ;-)
Reagovat
blixa
pardon, Pink Floyd, nedoklep :D
Reagovat
Jon61
Znám od Pink Floyd snad vše. Jako student jsem poslouchal na Vltavě v pátek večer a v sobotu ráno pořad Větrník, kde přehrávali v pořadu proti proudu desky od Pink Floyd (dokonce mi poslali tenkrát poslali diskografii!). Vydržel jsem do pozdních nočních hodin čekat na přenos koncertu z Benátek, kde se po dlouhé době členové Pink Floyd sešli. Waters byl dojatý, já též, brečel jsem jako želva a nestydím se zato.
Reagovat
blixa
Já měl tehdy i všechny desky vyjma Animals, kterou mi zabavili příslušníci VB při jednom z častých zátahů na černé pražské burze :D Jinak jsem měl celkem kliku a unikal jsem (tehdy jsem ještě i rychle běhal :D). Pak už jsem si ji, nějak z nasrání nikdy nekoupil ...
Reagovat
Jon61
Děkuji pane, že jsem jsem našel s přízněnou hudební duši. Od Pink Floyd mám doma slušnou sbírku. Jsem staromil, měl jsem rád i třeba maďarskou Omegu, příšerný jazyk, skvělá hudba. Maďarština je opravdu zvláštní jazyk, foneticky serelem je milování, nikoli jako fulgarismus v češtině.
Reagovat
blixa
Jo, Omegu jsem tehdy poslouchal taky :D Já jsem staromil i novomil, pořád hledám i nové věci, nechce se mi ustrnout, takže moje hudební rozpětí je fakt veliký, od rockové klasiky přes novou vlnu až po všechny "post" odrůdy, ambient, akustickou hudbu, všechny druhy jazzu, částečně i folkové věci, industriál a spousta dalšího. Jsou i věci co nemusím, klasický metal, hiphop, dechovka (česká) ale i tam se najdou zajímavé věci, byť to jsou věci většinou na pokraji toho žánru. Já mám vůbec hodně rád věci na pokraji žánrů ;-)
Reagovat
Jon61
Pokud máte tak velký rozptyl, říká vám něco jméno Klaus Schulze nebo Edgar Froese?
Reagovat
blixa
Jasně, Richard Wahnfried :D, kdysi moji milovaní Tangerine Dream ale samozřejmě i spousta další produkce, Edgar Froese - zakládají člen TD, ale ten už chudák umřel ...
Reagovat
Jon61
K neuvěření! Elektronickou hudbu jsem objevil především díky Tangerine Dream (název prý pochází od Beatles). Logos, White Eagle. Monolight jsou skvosty. Edgar Froese je po smrti, mám výběr jeho skladeb a už nž jejich název má něco do sebe: Drunken Mozart in the Desert. Zbožňuji však Pinnacles. Tangerine Draem pocházeli ze západního Berlína, v roce 1984 koncertovali v Polskualbum Poland). Poláci i Maďaři si mohli dopřát koncertů západních skupin.
Reagovat
jirkomar
Tak to je vidět i podle tvého nicku, že máš dobrej vkus. :-)
Reagovat
Jon61
Smysl pro humor mám, ale týká se ironická poznámka mne? Od svých asi 15 let mám naposloucháno opravdu hodně hudby. Soudobá mne moc nezajímá.
Hudbou Pink Floyd, Led Zeppelin, Genesis, Yes nelze pohrdat.
Reagovat
blixa
Přiznám se co se nicku Jon61 týče, tak jsem mimo :D Nesouvisí to nějak s Hrou o trůny ?
Reagovat
Jon61
Hra o trůny? Tak to jsem mimo zase já. :-) Mne nezajímají nějaké soutěže, jen historické dokumenty, sport, hudba.
Reagovat
blixa
Soutěže ? WTF ? :D :D To je takovej "kultovní" seriál HBO, žánr dejme tomu fantasy ;-)
Reagovat
blixa
A možná ještě proč jsem to vzpomenul, jeden z hlavních hrdinů seriálu se jmenuje Jon Snow ;-)
Reagovat
blixa
Dobrá, první tip nevyšel, tak že by Jon podle Jona Andersona (Yes) a 61 rok narození ?
Reagovat
Jon61
Rok narození sedí, Jon je zkratka mé přezdívky Jonatán, kterou mi před více jak třiceti lety dal kolega v práci. Pro přihlašováni nebylo volné, tak jsem zvolil Jon61.
Reagovat
blixa
Aha :D Mě ještě napadl Jon Bon Jovi :D To já jsem neodolal a dal si jako nick svého oblíbence ;-) Jonatán, to je zajímavá přezdívka. Neznám nikoho toho jména. Jediný Jonatán o kterém vím je pes paní Kadrnožkové :D
Reagovat
Jon61
Kolega o mně prohlásil, že jsem inteligentní zvíře a přezdívku mám podle toho psa. :-)
Ke zvířeti měl blíže spíše on, dokázal sníst na posezení plný 0,5 l kelímek (z povoskovaného papíru na pivo) a osm rohlíků, to byl opravdový Bravčový rytier (nosil plnovous).
Reagovat
George_Renel
Reagovat
Jon61
Asi budete mít pravdu, on si bývalý kolega Laďa (r.1958) autor mé přezdívky tu písničku od Olympicu prozpěvoval, ale tvrdil mně, že to mám podle psa z Macha a Šebestové. :-) Přezdívky si člověk nevybírá, sám jsem vymyslel snad pro všechny své kolegy. Laďu jsem přes třicet neviděl, přezdívka mi zůstala.
Reagovat
Petur_Fisk
A co třeba SSB s naprosto geniálním Skrzekem nebo Locomotiv GT...:)
Reagovat
blixa
Na SBB jsem tehdy docela ujížděl ! :D Lokomotivy už moc ne, já měl tehdy spíš jazzové období ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
No oni občas sklouzávali do blues např. I love You Frisco.
Reagovat
Jon61
Mně se líbí od Locomotiv GT mám rád dvojalbum Loksi.
Reagovat
Petur_Fisk
Postupem času poslouchám Live at Pompeii nejčastěji ze všech Floydů. Je to v podstatě o jakési ryzí (mladické) čisté energii bez vyumělkovanosti, která postupem času obzvlášť u Rogera přibývala a přibývala a přibývala...až už se to nedalo vydržet...:)
Reagovat
blixa
Já nejčastěji určitě první album ještě se Sidem, ale Live at Pompeii mám taky zatraceně vysoko ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
Vida, jak "nevinná" poznámka o Eugene a axe pěkně rozjela vlákno. Byla to taková vějička bez zmínky k čemu to patří, jestli se někdo chytne...:). Mám radost ze spřízněných duší. Kromě dechovky (až na výjimky) taky poslouchám všechno a žánry a šuflíky neřeším, datum nedatum, pedofil nepedofil..:).
Reagovat
blixa
Jojo :D Naštěstí nás zatím "tenisti" nehumlátíli :D Já radši píšu "českou dechovku", protože třeba balkánská je dost často skvělá ! ;-)
Reagovat
Petur_Fisk
Myslel jsem českou umca ...umca.... Balkánská je úžasná.
Reagovat
rybicka
A má právo být za praštění placená :-)
Reagovat
tommr
Tereze skvěle vyšel závěr třetího setu a konečně se prosadila i v MD WTA turnaje. Už bylo načase ...
Reagovat
rybicka
Tak nakonec po jedné prohře Češky s Rumunkou, druhá naopak. Terka to po boji, ve třech setech zvládla.
Reagovat
tommr
a zítra nás čeká další česko-rumunskej souboj. Doufám, že se Bára proti Halepce vytáhne ...
Reagovat
rybicka
Tak bylo by to pěkné, ale. Kačce dnes jsem nevěřila a nenadějně vidím i zítřek. Bojí se, že 3:2 pro Rumunky.
Reagovat
EllNino
3:2?? Snad 2:1 ne?
Reagovat
rybicka
... a pak že umím do pěti napočítat :-)). Samozřejmě má chyba.
Reagovat
Mantra
Zajímavé v tom Wuhanu se nikomu nechce hrát, asi- Keys se odhlásí, a Camilla co s ní měla hrát, vzdá, další skreče okolo, spousty odhlášení nebo vypuštění 1. kola
Reagovat
rybicka
Camilla střílela do autů a tak po prvním prohraném setu nahlásila zranění, ošetření při balení odmítla a fofrem utekla.
Reagovat
tommr
myslím si, že nejde o to, že by se někomu nechtělo hrát, ale spíš o to, že spousta hráček už má na konci sezóny nějaký zranění a nechtějí zbytečně riskovat. To je i případ Keysový ...
Reagovat
George_Renel
Rumunka dnes byla k poražení.
Reagovat
EllNino
bohužel, naše holky mají s Rumunkami dlouhodoě žalostnou bilanci ...

Sorana prohrává s kdekým, ale namazala si na chleba Katku Siniakovou i Dendu, dříve už i třeba Petru nebo Karolínu ...
Reagovat
Mantra
Irina za moment skončí s další cz nadějí, Martinovou.
Reagovat
jirkaS
jestliže Terka nebude porážet soupeřky
jako Begu, do Top100 se nikdy nepodívá
Reagovat
Mantra
Ale návrat Amandy A. vypadá dobře. To bych nečekal.
Reagovat
Mantra
2 set dramatizuje, uvidíme
Reagovat
rybicka
Ale třetí dala. Škoda, přála jem Samantě.
Reagovat
jirkaS
Amanda potenciál má
Reagovat
dadaft
fandím oběma, ale jsem rád, že je Amanda zpátky a vyhrála - ona je budoucnost a hraje skvělý tenis --- moc se mi třeba líbilo, jak v koncovce třetího setu za stavu 5:3 prohrávala 30:40 a brejk by Sam vrátil do hry.......... přesto se nebála a poslala tam luxusní bekhend po čáře, srovnala na shodu a pak už to dotáhla...
Reagovat
EllNino
se odhlásila z Wuhanu, podle očekávání ... :)

Maruška si zahraje s LL Tamarou Zidansek ze Slovinska ... těžká supeřka
Reagovat
dadaft
vlastní šance, i ty vyloženě nalité, Denisa zahazovala, ty soupeřčiny nedokázala ubojovat ............ jinak to dopadnout bohužel nemohlo :(
Reagovat
tommr
Denisa dneska vypadala dost odevzdaně. S jejím návratem mezi špičku už moc nepočítám ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist