Kvarteto Italů má problém. ATP po nich chce stovky tisíc dolarů

8. 3. 2011, 15:33
Aktuality 1
Nepříjemnou dohru může mít pro čtyři italské tenisty jejich soudní spor s ATP, kterou napadli kvůli svým trestům za sázení na tenisové zápasy. Mužská tenisová asociace po nich chce zaplatit soudní výlohy, které vyčíslila na více než 480.000 dolarů.
Potito Starace v Neapoli vyhrál už 14 zápasů v řadě

Do problémů se původně pětice italských hráčů dostala v letech 2007 a 2008, kdy ATP odhalila, že sázeli na tenisové zápasy. Žádný z nich se sice nesnažil zbohatnout na své prohře a navíc sázeli za velmi malé částky, pravidla asociace však hovořila jasně, a tak Potito Starace, Daniele Bracciali, Alessio Di Mauro, Giorgio Galimberti a Federico Luzzi dostali tresty od jednoho do devíti měsíců a pokuty v řádech desítek tisíc dolarů.

Dále čtěte:

Po několika měsících potrestaní tenisté oznámili, že chtějí zažalovat ATP kvůli narušení soukromí, což později učinili. Federico Luzzi sice v říjnu roku 2008 zemřel, k žalobě se ale připojila jeho sestra. Ona i italští tenisté však u soudu prohráli, a jak píše SportsBusiness Journal, ATP po nich nyní požaduje za své soudní výlohy přes 480.000 dolarů, tedy 94.000 od každého.

Jak podle serveru ubitennis.com uvedla Luzziho matka, o požadavku ATP už vědí delší dobu. "Budu teď informovat svého právníka, že se ta zpráva objevila v amerických médiích," řekla Paola Cesaroniová.

Pokud stejný soudce, který zamítl žalobu potrestaných tenistů, rozhodne i nyní ve prospěch ATP, bude podle italských médií asociace strhávat hráčům částku z jejich turnajových prize money. To by nemusel být problém pro 47. hráče světa Staraceho, který si už letos vydělal přes 100 tisíc dolarů, pro Alessia Di Maura a Daniela Braccialiho by to ale mohlo znamenat konec kariéry.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale ak si daky challengrovy hrac, ktory je 500ty v rebricku poda na zapas Federer-Djokovic na GS napr. este za smiesnu sumu tak co tam chcu pokutovat a trestat? Je rozdiel predavat zapasy a je rozdiel ked daky neznamy tenista, ktory asi ani v zivote Rogera nestretne a nema mat skadial informacie, zakulisne tipy nic tak neviem fakt. A nehovorim o Staracem samozrejme ale davam priklad o dakom neznamoom hracovi 459 . v rankingu napr.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist