Kvitová a Benešová v curyšské kvalifikaci postupují

12. 10. 2008, 20:33
Aktuality 0
WTA CURYCH - České tenistky Petru Kvitovou a Ivetu Benešovou dělí jediné vítězství od postupu do hlavní soutěže slušně obsazeného turnaje ve švýcarském Curychu. Zatím žádná Češka v pavouku dvouhry není.
Petra Kvitová

Kvalifikace na turnaj v Curychu je tříkolová. Petra Kvitová včera v prvním zápase smetla Mathildu Johanssonovou a dnes si poradila i s Bulharkou Cvetanou Piroňkovovou. Soupeřce nabídla pouhé dva brjkboly, ta ovšem oba využila a osmnáctiletá Češka o vítězství musela bojovat ve třech setech. Sama na čtyři brejky potřebovala 13 příležitostí.

Kvitová čeká na postup do 2. kola turnaje WTA od konce července. Aby se vůbec do hlavní soutěže dostala, musí si v pondělí poradit ještě s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. Osmifinalistka letošního US Open nejdříve porazila Číňanku Zheng Jie a dnes znovu hladce vyhrála 6-3 6-0 nad Belgičankou Wickmayrovou.

Druhé želízko v ohni mají české tenistky v podobě Ivety Benešové, která dnes pomstila svou krajanku Hrdinovou, když porazila její přemožitelku z prvního kola kvalifikace, Tsiporu Obzilerovou z Izraele. V pondělí se utká se Švédkou Arvidssonovou.

Roli turnajové jedničky by měla v Curychu plnit Jelena Jankovičová, která během posledních tří týdnů získala tři tituly. Ztracenou formu se pokusí najít další Srbka Ana Ivanovičová, jež bude druhou nasazenou. Turnaj už před půl rokem přišel o obhájkyni titulu Justine Heninovou, která ukončila kariéru.

WTA CURYCH (Švýcarsko, hala, 600.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - kvalifikace, 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Piroňkovová (Bulh.) 6-2 3-6 6-3
Benešová (ČR) - Obzilerová (Izr.) 6-4 6-2
Sugijamaová (Jap.) - Rezaiová (Fr.) 6-3 6-2
Duševinová (Rus.) - Craybasová (USA) 6-2 6-2
Niculescuová (Rum.) - Woerleová (Něm.) 6-2 6-1
K. Bondarenková (Ukr.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist