Kvitová a Hradecká podtrhly svá trápení selháním na US Open. Šafářová jde dál

29. 8. 2011, 21:46
Aktuality 22
US OPEN ženy - Petra Kvitová svým fanouškům radost neudělala. Wimbledonská vítězka končí na následném grandslamovém turnaji US Open už v prvním kole a pouze tak potvrdila své trápení na zámořských betonech. Už poosmé v řadě vypadla hned na startu na Lucie Hradecká. Ve druhém kole je alespoň Lucie Šafářová.
Petra Kvitová

Petra Kvitová začátkem července korunovala skvělé výkony z první poloviny sezony senzačním titulem ve Wimbledonu, jenže stejně jako před rokem se po úspěšném vystoupení na londýnské trávě trápí. Sice se spekulovalo o jejím brzkém posunu i na druhé místo žebříčku WTA, česká tenistka ale v zámoří neobhájila ani minimum loňských bodů; poté, co v Torontu i Cincinnati vypadla ve 3. kole s Petkovicovou, selhala na US Open už ve svém úvodním zápase proti Alexandře Dulgheruové.

Jednadvacetiletá Kvitová se dnes nemohla trefit do kurtu, v duelu s o rok starší soupeřkou udělala 52 nevynucených chyb a trefila jen 20 'winnerů'.

Přesto měla světová sedmička šanci získat první sadu. Za stavu 6-5 si vypracovala tři setboly, ale všechny zahodila a o sadu přišla prohrou v tie-breaku 3-7. Na začátku druhého setu vedla stejně jako na úvod první sady 2-0, ale náskok opět neudržela a zápas ztratila.

Kvitová přitom na úvod čelila soupeřce, která po Wimbledonu kvůli zranění kolena nehrála a vrátila se až minulý týden drtivou porážkou se Schiavoneovou. Dulgheruovou navíc letos v Madridu hladce porazila.

1. den postoupila jen Šafářová
Lucie ŠafářováVe 3. kole se Kvitová teoreticky mohl utkat s Lucie Šafářovou, která naopak svůj první zápas zvládla. Zatímco v letech 2008 až 2010 v úvodním zápase na US Open pokaždé prohrála ve třech setech, dnes utkání otočila. Slovenku Magdalénu Rybárikovou zdolala 2-6 6-3 6-2.

Ve druhém kole se střetne s domácí nadějí Madison Keysovou. Teprve šestnáctiletá Američanka startující na divokou kartu si připsala výhru hned při premiéře na grandslamovém turnaji díky skalpu o 21 let starší krajanky Jill Craybasové.

Keysová už ve 14 letech vyhrála první zápas v hlavní soutěži turnaje WTA, když v roce 2009 na antuce v Ponte Vedra Beach porazila Kudrjavcevovou.

Už od triumfu ve čtyřhře na French Open po boku Hlaváčkové se trápí Lucie Hradecká. Šestadvacetiletá tenistka v New Yorku prohrála 3-6 0-6 s Ukrajnou Katerynou Bondarenkovou a na 8. turnaji v řadě končí v 1. kole. Začátkem loňské sezony Hradecká prohrála v úvodním zápase dokonce devětkrát po sobě.

To Klára Zakopalová prohrála i poosmé na grandslamovém US Open již v prvním kole. Letos českou hráčku nepustila do druhého kola domácí Irina Falconiová, které pražská rodačka podlehla 6-3 4-6 2-6. A to ve druhém setu ještě vedla 3-1.

Zakopalové se nedaří nejen v New Yorkuí, ale obecně v Severní Americe. Před US Open letos prohrála v 1. kole také v Torontu i v Cincinnati. "Až vyhraju jednou v Americe zápas, tak se půjdu opít," napsala po Torontu na svém Facebooku.

V úterý do posledního grandslamu sezony v New Yorku vstoupí ještě tři Češky - Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
pondělní výsledky (29. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (27-ČR) - Rybáriková (SR) 2:6, 6:3, 6:2, Dulgheruová (Rum.) - Kvitová (5-ČR) 7:6 (7:3), 6:3, K. Bondarenková (Ukr.) - Hradecká (ČR) 6:3, 6:0, Zvonarevová (2-Rus.) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 6:3, 6:0, Pcheng Šuaj (13-Čína) - Lepchenková (USA) 6:3, 6:4, Görgesová (19-Něm.) - Barroisová (Něm.) 6:3, 6:2, Keysová - Craybasová (obě USA) 6:2, 6:4, Pousová-Tiová (Šp.) - Doiová (Jap.) 6:2, 6:7 (12:14), 5:2 skreč, Niculescuová (Rum.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:3, 6:3, Robsonová (Brit.) - Moritaová (Jap.) 7:6 (7:5), 1:0 skreč., Pironkovová (Bulh.) - Razzanová (Fr.)6:2, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Chandler
Petru jsem viděl poprvé od finále Wimbledonu a chvílemi jsem jí nepoznával. Bylo mi z toho až fyzicky zle. Ten otrávený výraz mluvil za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Petru evidentně trápí to, že ji nefungujou údery, jak by si přála, těžko říct proč. Ale já bych to neviděla nijak tragicky, no co, aspoň si odpočine a s trenérama a psychologem to proberou a urovnají. Myslím, že je to jen chvilkové, Petra se z toho dostane, nemám o ni strach! Hlavně jí moc moc moc přeju, ať se připraví na Rusandy ( Fed Cup )a vyjde jí Turnaj Mistryň!!!!!!!!!!
Reagovat
skott
rozplyval jsem se nad zapasem Marii s Heather, ale Sasa Panova s Bartoli nejsou o nic horsi.Sasa se pri svem debutu v hlavni soutezi drzi statecne a kdyz svihne tim svym forhendovym kladivem, sazi senzacni winnery.Skoda, ze nevyzuziva sance, ktere ma:/
Reagovat
smazaný uživatel
JOO!!Maria nakonec tu Heather porazila, ale heather ukazala že má nato být hračkou TOP 50 i víc.Má určitě dobrý forhand a když zlepší servis a backhand muže být opravdu tou best obranařkou.
Reagovat
skott
neboli srovnani wimbledonskych finalistek v praxi a proc Petra narozdil od Marii tezko bude v nejblizsi dobe svetovou jednickou...
Reagovat
skott
Tak Heather mam te rad, ale uz nekousej, prosim.Stacilo, ze jsem kvuli tobe nevidel Verku..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Breakbally/Matchbally na 5:1 a za pár minút 3:4..Tenis je navrtkavejší šport na svete...Máriu mám celkom rád, ale pre nezainteresovaného diváka je nemožné nefandiť Watsonovej..Navyše, keď sa prezentuje tak sympaticky a bojovne..
Reagovat
skott
Jo, znova musim vicemene souhlasit.Ja osobne sleduju Heather temer stejne dlouho jako moji velkou oblibenkyni Lauru Robson a dlouho jsem ji nemel rad.Specialne tu juniorku US Open mela vyhrat tehdy Laura nebo Daria Gavrilova, ale shodou nahod spadla do klina Heather.To ji v mych ocich nepridalo, ani herne neni sice uplne muj typ, ale mel jsem moznost se presvedcit, ze je strasne v pohode holka a uz zhruba rok ji mam prakticky na stejne urovni s Laurou..;-)
Staistiky z dnesniho zapasu mluvi tentokrat jasnou reci, predevsim brejkoboly Heather s Marii a jejic nevynucene chyby, proc nakonec takove tesne skore.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H. prohrala celkem lechce 3:6 0:6, takže zatim dneska 50% uspěšnost.doufam že Klara i Radek vyhrají své zapasy...
Reagovat
skott
Tusil jsem, ze Heather bude velky orisek hned na zacatku (byvala vitezka juniorky v NY, od mala denodene se pripravujici na americkych hardech), ale ona je dneska doslova neprustrelna.Kdyz Maria nezakonci vyslovene do protipohybu nebo netrefi roh s presnosti na centimetr, Heather ji to vrati ne jednou, dvakrat, ale vzdy alespon trikrat a Maria udela nakonec temer vzdy chybu.Jsem zvedavy, jestli ted Maria potvrdi, ze je zdaleka nejlepsi hracka ve trisetacich letos 11-0, celkove 75% uspesnost v kariere..vsadil bych si, ze ano, ale i tak koboucek pred Heather, roste z ni dost mozna nejlepsi obranarka budoucnosti.Ohromny vykon, co predvadi!
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, parádny tenis...Jednoznačne Match of the day...Pre mňa Watson absolútne neznámou hráčkou a som príjemne šokovaný jej výkonom a stabilnými defenzívnymi údermi..V dlhších výmenách má dokonca navrch..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se vším co si napsal, řekl bych že ale ve 3 setu už to bude docela jednoznačný(pro Marii).Bezva zápas, obě se pozbuzují a je vidět že obě chtějí vyhrat, a i nato že je to 1 kolo tak slušně zaplněné tribuny... I LOVE YOU US OPEN :-)
Reagovat
skott
jj, nektere vymeny budou v highlightech nejen dnesniho dne, ale zrejme celeho US Open..
Reagovat
smazaný uživatel
Dulgheru je veľmi nepríjemný žreb na prvé kolo. Rumunka odohrala už niekoľko skvelých zápasov a dlhodobo bola členkou širšej svetovej špičky. To že nebola nasadená je len zhoda určitých okolností. No napriek tomu Kvitová ako grandslamová víťazka musí podobné hráčky porážať..Jej hra však pôsobí dosť nevyrovnane. Pravdepodobne ešte nie je úplne etablovaná v TOP 10. Jej skoré vypadnutie taktiež vrhá zlé svetlo na triumf vo Wimbledone...
Reagovat
skott
Dulgheru je podcenovana na betonech, a da se rict, ze nejen tam, ale i celkove.Do spicky patri, ostatne v clanku je zmineno, proc se propadla dolu.Ja mam porad v pameti jeji lonsky zapas s Verou prave na USO, kde ukazala, ze neni pouze antukarka, jak ji vsichni oznacujou.Pro me jedna z nejvetsich dricek soucasne WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo zklamání, pro mě velké. Je to neuvěřitelné, jaký je ta psychika prevít. Petra je evidentně úplně vykolejená z toho jak ji to tam nepadá. Přitom je těžké říct, kde je chyba, protože realizační tým kolem Petry letos zvolil před druhou polovinou sezony úplně jiný model než loni. A výsledek je stejný, neli horší. Ale někde ta chyby být musí a já jim všem a hlavně Petře přeju aby to co nejdřív zjistili. Protože je to fakt velká škoda takhle podělat krásně rozjetou sezonu.
Škoda, US Open bez Petry už pro mě nebude to pravé ořechové.
Tak snad alespoň Tomáš a Lucka to dotáhnou co nejdál.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mi to připomíná Berdycha 2010...nebyl to taky skvělej Wimbas a apak US first round?
Reagovat
smazaný uživatel
Až na ten titul co Béďa tenkrát nedal to sedí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to pripominat, taky mi neco rika, ze to bude podobne pokracovat
Reagovat
vendulkabendulka
Skoda, ale bohuzel za to co dneska predvedla si zvitezit nezaslouzila. Bude lip, je to bojovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to hlavně vypadalo, že nechce ani hrát, natož vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo tam nic, nohy nešly, co úder, to otázka kam to půjde..nevím co s ní dnes bylo, ale betony jí vůbec nevyšly..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist