Kvitová: Ameriku moc v oblibě nemám, snad to letos prolomím

23. 7. 2014, 22:50
Aktuality 19
Měsíc po triumfu ve Wimbledonu se Petra Kvitová znovu objeví na turnaji. Již dvojnásobná vítězka na trávě v All England Clubu je v plném tréninku a americkou sérii odstartuje začátkem srpna v Montrealu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Úplně nemám Ameriku v největší oblibě, nikdy se mi tam úplně nedařilo, ale doufám, že letos bych to mohla konečně prolomit. Těším se i netěším, bude to zase o tlaku, ale doufám, že se s tím vyrovnám lépe než minule," řekla Kvitová novinářům směrem k další části sezony po přijetí u prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě.

Po svém prvním vítězství ve Wimbledonu před třemi lety měla Kvitová v Americe slabší část roku, vyhrála jen dva zápasy a na US Open vypadla v 1. kole. O rok později ale ovládla turnaje v Montrealu a v New Havenu, kde byla loni ve finále.

Původně chtěla Kvitová začít americkou sérii už příští týden ve Stanfordu, ale z turnaje se odhlásila. "Pojedu na první turnaj v Montrealu," řekla. Poprvé jako dvojnásobná vítězka Wimbledonu se tedy v akci ukáže v týdnu od 4. srpna. Před grandslamovým US Open ještě bude hrát v Cincinnati a v New Havenu.

Kvitovou v minulosti trápilo v Americe kvůli vysoké vlhkosti vzduchu astma. "Doufám, že se to zlepšilo natolik, že mě to nemusí omezovat," přála si tenistka.

Po letošním Wimbledonu, v kterém ve finále porazila suverénně Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, plnila Kvitová sponzorské povinnosti a odpočívala. Pomalu začala s kondiční přípravou a od pondělí už si i s raketou zvyká na tvrdý povrch.

"Trénuju v Prostějově a zvykám si, protože na tvrdém povrchu to je trošku jiné než na trávě," řekla čtvrtá hráčka světa. "Odskok míčů je trošku vyšší, bude se hrát přeci jen víc výměn, proto hraju víc v pohybu a údery, které budu potřebovat."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud se Petře bude dařit zdravotně (mířím na astma) a pokud se s tím v hlavě dovede poprat, nebude mít špatné výsledky. Prostě jako u každé jiné hráčky. Já budu fandit jako vždy
Reagovat
George_Renel
je novým kondičním trenérem P.K. Více na iDnes.
Reagovat
George_Renel
Omlouvám se Branislav..
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/cztenis
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bigweb.cz/tenis
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bigweb.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/Teniscz
https://www.facebook.com/tenis.all.online
Reagovat
George_Renel
v 10:00 hod po zprávách živě, jako host Radiožurnálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude potom někde na netu záznam, protože v tu dobu budu ve vlaku a tam to asi nechytnu.. :)
Reagovat
Mayo
neprolomí...vyhrá Wimblas a na US vyhorí ako tradične
Reagovat
Oin
Co by za to většina světových tenistek dala...
Reagovat
slacker
vsechny svetovy uz wimblas davno maji
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já si nemyslím, že jsou její výsledky v Americe nějak zlé, letos si vylepšila rekord v Miami, podzim je od r.2012 taky mnohem jistější a jestli k prolomení potřebuje vyhrát US tak to se asi nekoná, ale čtvrtfinále bych jí přála. Větší bobky teďka leží v Austrálii.
Reagovat
tommr
USO je jedinej GS na kterým se Petra ještě nikdy nedostala do čtvrtfinále. To je pro hráčku jejího formátu velice špatná bilance, kterou je třeba zlomit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to maji s Agou bohuzel spolecne. Snad letos tam budou mit vetsi stesti nez doposud...
Reagovat
PetaM
A já myslel, že smůla byla prolomena v roce 2012 :D :D

No, ale asi Petra myslela US Open ... No, tak aspoň to Semíčko! Při dobrém losu do ČF teda :D
Reagovat
slacker
Jo taky nechapu to o tom prolamovani. Amerika je Amerika stat a kontinent. US Open je jen US Open, pripadne s privrenim oka New York. Wimbledon ani RG neni ani omylem Francie s Anglii :-))
Reagovat
tommr
nechytej za slovíčka. Každej kdo tenis aspoň trochu sleduje ví, že Petra mluví o USO kde se jí dlouhodobě nedaří ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist