Kvitová chce doléčit achilovku, z Dauhá se odhlásila

10. 2. 2012, 08:11
Aktuality 21
Petra Kvitová nebude startovat příští týden na turnaji v Dauhá v Kataru, místo zápasového zatížení dá přednost doléčení achilovky. Po semifinále na Australian Open vydřela o minulém víkendu dva body při postupu českého týmu do semifinále Fed Cupu v Německu, a proto si nyní v Prostějově dopřeje klidový režim.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Chci se dát pořádně dohromady a v klidu potrénovat na další turnaje, abych hrála lépe," řekla pro server iDnes,cz vítězka loňského Wimbledonu a Turnaje mistryň, která má problémy s achilovkou na pravé noze už od Vánoc. "Zpočátku jsem tam asi měla zánět a pořádně to nedoléčila," připustila jednadvacetiletá tenistka.

Zdravotní stav konzultovala dnes v Ostravě, kde budou od pátku hrát čeští tenisté v Davis Cupu s Itálií, s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem. "Mám za sebou hektický začátek roku a to zranění je potřeba doléčit," dodala Kvitová, jež po neúčasti v tomto týdnu na turnaji v Paříži, který loni vyhrála, klesne ve světovém žebříčku z druhého místa na třetí za Rusku Marii Šarapovovou.

Sezonu zahájila Kvitová triumfem s Tomášem Berdychem na Hopmanově poháru. Pak v Austrálii prošla v Sydney i na grandslamovém Australian Open do semifinále a po týmovém úspěchu ve Fed Cupu se v Londýně zúčastnila vyhlašování sportovních Oskarů. Na dalším turnaji by se měla představit v Dubaji od 20. února.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
vendulkabendulka
Ja osobme te "achilovce" moc neverim. Je mozne ze to v poradku nema, ale to bude spis zastupny problem. Petra fakt nutne potrebuje potrenovat, protoze letoz je zatim na kurtech dost ztracena. Tim ale chci rict, ze je to ve finale jedno.
Hlavne at se jakymkoliv zpusobem dostane do herni pohody, najde chut na tenis a ukaze to, co jsme od ni byli zvykli vidat v lonskem roce.
Hodne stesti, kocko. Moc se tesim na Dubaj.
Reagovat
rib
no, já zase achilovce věřím. A sice Petra nemá úplně svoji formu, na druhou stranu komentář "je dost ztracená" je podle mě dost přehnaně kritický. V Hopmanu hrála čím dál lípe, v Sydney i na AO semi - co bychom za to vloni dali a Fedcup bojovala s výborně hrajícími soupeřkami... Petro, hodně zdraví!
Reagovat
VlS
Vendulko Bendulko, a máš pro takový tvrzení nějakou indícii? Proč by si vymýšlela achilovku, to je jednodužší říct mám chřipku, nemyslíš?
Co takhle třeba začít propírat Šarapku a Julii, tam se můžeš dneska taky vyřádit, nebo ne?
Reagovat
freeteepek
Petra se potřebuje doléčit, to je jasný. Taky potřebuje potrénovat. A budeme doufat, že se za těch pár dní klidu uzdraví a že za těch pár dní tréninku nabere formu. Dobrovolně by se Petra z Doha určitě neodhlašovala. Za vítězství na tomhle turnaji dávají 900 bodů a její soupeřky jako Vika nebo Máša jí můžou tímpádem na žebříčku dost utéct. Ještě nedávno přitom byla za Karol na druhém místě o pouhých 115 bodů. Kde je dneska Karol a kde bude za 10 dní Petra...
Reagovat
VlS
Myslím, že Doha je 470 bodový turnaj, 900 je myslím Dubaj. Maša pokud jsem se díval správně není na seznamu hráček ani na jednom.
Reagovat
Heather_Fedex
tak samozrejme zdravi je dulezite ale zas na 2. strane zapasova praxe bude absentovat a pak se to odrazi i na rebricku a vykonech. ja vim, ze sme jenom na zacatku sezony ale predci jen, v minule sezone na tom byla petula urcite zdravotne lepe a podle mne i ve vetsi mentalni pohode.
Reagovat
VlS
Proboha lidi, vraťte se všichni na zem. Petra má letos zápasovou bilanci 13:2 , co byste chtěli? Jestli někdo čeká, že už bude jen a jen vyhrávat, tak by si měl vyjít v triku na procházku a zchladit si hlavu. Není stroj.
Reagovat
vendulkabendulka
VIS: Ja te uznavam jako cloveka ktery ma fakt prehled, ale tentokrat s tebou nesouhlasim. Podivej se na ty letosni zapasy, statistiky a vzpomen si. Kdyby to skore bylo treba 7:8, vubec nikdo by se nemohl divit. Petra vetsinou letosni zapasy vyhrala kvuli sve obrovske bojovnosti a neuveritelnemu talentu. Protoze ona kdyz hraje blbe, tak jeste porad to staci na souperky z Top10-50. Ale nalejme si cisteho vina, spoustu casu se na kurtu jenom motala, nestihaly nohy, vztekala se a mlatila raketou. To se s tim co predvadela loni neda srovnat.
Ja osobne citim, ze potrebuje nejaky "restart". V jejim pripade to muze byt klidne nejaka malickost, ktera ji nakopne a dostane do uzasne formy. A pak uz ji nikdo nezastavi.
Reagovat
VlS
Ale projdi si loňské statistiky. Copak Petra měla nějakou šňůru snadnejch vítězství? Podívej se, kolik měla i loni zápasů s odřenejma ušima. Já si naopak myslím, že letos vyhrává jistěji a snad i snadněji než loni. Opravdu jste si vytvořili mýtus a teď chcete, aby se podle něj chovala. vzpomeň si na Linec, první kolo s Mandy - příšernost. První zápas v Linci, na kterej se dalo dívat byl s Cibulí. Psal jsem k tomu, že hraje bez zájmu a vysloveně to fláká a to jste se do mě tedy pustili(možná ty ne, už to nevím a za hledání to nestojí).
Reagovat
vendulkabendulka
Clovece, nevim, ale nahlodavas me :) Mela jsem fakt za to, ze loni to byla vicemene prochazka ruzovou zahradou, ale kdyz se na to ted divam z pohledu statistik, bylo to (zejmena Linz) prakticky stejne jako ted. Mozna mas fakt pravdu a ja si z PK udelala nejakou neporazitelnou modlu. Jestli jsem se mylila, mea maxima culpa.
Reagovat
freeteepek
Podle mě, v mentální pohodě po Wimblu Petra moc nebyla. Ta série proher na skonku léta a začátku podzimu dost bolela. Psychicky je na tom Petra dneska líp. Ale je jasný, že by ráda získala zpátky formu z Wimblu nebo Istanbulu. Pokud jde o zranění, tak ta achilovka je jen malý bebí:-) Vloni na jaře bojovala s většíma zraněníma. A s jedním dokonce vyhrála Wimbledon. Samozřejmě, nic se nemá přehánět, nemoci se nemají přecházet a zranění se mají doléčovat. Co mě akorát zarazilo, že organizátoři v DOHA pustili do světa zprávu o "nespecifikovaném" zranění, což z Petry v očích veřejnosti trochu dělá simulantku.
Reagovat
VlS
Ty, to nebylo jen na konci roku, vzpomeň si na Loňskou Paříž, v 1. kole utekla Báře z Match ballu, ve Wimblu taky měla nějaký tříseťáky na začátku, s Pirožkou to byl taky boj a tak dál. Opravdu se nám usadilo v hlavách, jak to Peťa hladce válcovala a ona to nebyla až tak úplně pravda - ale tím vůbec nechci snižovat její úžasnej výkon, možná i naopak.
Jen se bráním podlehnout pocitu, že je to vlastně jasný a Petra musí.
Reagovat
smazaný uživatel
To se nedá nic dělat, zdraví máme všichni pouze jedno.
Reagovat
Jan
Fandím jí, ať se doléčí a je v pořádku. Zranění se nevyhne nikomu.
Reagovat
Pesek12
Při Fed Cupu jsem moc nevšimnul, že by byla Petra moc limitovaná v pohybu. Pokud to tak bylo, možná by spíše příště měla vynechat extraligu koncem loňského roku, aby si pořádně odpočinula. Na rozehrání AO by ji stačil Hopmann Cup. Připadá mi však, že se v poslední době až příliš často stěžuje na zdravotní problémy.I laik si všimne, že s její současnou formou to není moc slavné. Což je i pochopitelné a je důležité, že Petra v zápasech bojuje a vyhrává. Zda to bude stačit na hráčky z TOP10 nevím, ale snad se dá rychle dokupy.
Reagovat
Pesek12
A ještě by mohla omezit marketingové akce, možná ji rozptylují až moc. Když všude slyší řeči o nevyužité šanci být jedničkou, tak ji to asi moc štve. Asi to tak mělo být, její čas určitě přijde, ale musí si to ještě pořádně srovnat v hlavě.
Reagovat
Jiri
Naprosty souhlas. Ale taky spis nechapu proc hraje tolik zapasu? Ten marketing asi tolik neovlivni, ale turnaje ano. Hrat extraligu po tak narocne sezone, jsem doted nepochopil ??
Reagovat
smazaný uživatel
extraligu Petra a spol. zase neberou tak moc vážně, je to víceméně v rámci "zimní přípravy"
Reagovat
VlS
Tam je především důležitá otázka, co je příčinou zánětu (zánět je reakce na něco). Osobně jsem zánět achilovky měl a skončilo to rupturou - přetržením - žádná velká sranda. Petra je v péči odborníků, takže nemám moc obavu, že by jí zrovna tohle mohlo potkat.
Petra si určitě poradí se svým programem sama se svým týmem a asi nečeká, že dostane od nás radu, jak si sestavit kalendář turnajů. Tak rychlý a úspěšný uzdravení přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad vyjde aspon ten Dubaj, Petra teda v tom rozhovoru na Facebooku o ucasti v Dubaji nemluvila nijak rozhodne, pouzila slovo "snad". Jinak, co na to zebrickologove?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to bude vporadku. Urcite lepe vse poradne dolecit, nez skoncit tak, ze pul roku nehraje nebo rok, nebo vubec...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist