Kvitová: Do příští sezony chci vstoupit s novým koučem

27. 9. 2016, 14:27
Aktuality 22
I bez trenéra se jí v posledních dnech daří, ale do konce roku by Petra Kvitová ráda našla nového trenéra. Dvojnásobná wimbledonská vítězka to řekla na turnaji v čínském Wuhanu, který předloni vyhrála a dnes tam postoupila do osmifinále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Musím si ohledně trenéra všechno pořádně rozmyslet a rozhodnout se, jak to bude v budoucnu fungovat. Ale ráda bych do příští sezony vstoupila s novým dobrým koučem," řekla Kvitová na tiskové konferenci po výhře v prvním kole.

Šestadvacetiletá Kvitová po Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou. Od dubna ji vedl František Čermák, který se ze sparingpartnera stal koučem. S ním se rozešla po US Open.

Minulý týden v Tokiu se vedle Kvitové objevil belgický trenér Wim Fissette. S bývalým koučem světových jedniček Kim Clijstersové a Viktorie Azarenkové byla týden na zkoušku a nyní je v Číně opět bez něj. "Vím, že je skvělý kouč, to je jasné. Uvidíme, jak se všechno vyvine," uvedla Kvitová.

David Kotyza? Náš společný čas vypršel
Ve Wuhanu dostala i otázku, zda nemyslela na návrat ke Kotyzovi, který letos nějaký čas vedl Caroline Wozniackou. "Abych byla upřímná, tak ne. Hledám někoho jiného než Davida," řekla bývalá světová dvojka a dodala: "Prožili jsme krásné časy, je skvělý trenér, ale náš společný čas vypršel."

Kvitová uvedla, že hledání kouče v jejím případě není úplně jednoduché. "Je to složitější. A nesmějte se," v legraci kárala novináře. "Někdy je pro mě důležitější jeho osobnost než tenisové kvality. Musí to být dobrý trenér, ale musíme si sednout v celém týmu. Není to jednoduché, ale doufejme, že takového najdu," řekla.

Pokud se Kvitové bude ve Wuhanu dařit a třeba zopakuje triumf z roku 2014, mohla by mít šanci bojovat o účast na osmičlenném Turnaji mistryň. Aktuálně je v pořadí sezony 21. a na poslední postupovou příčku ztrácí přes 1100 bodů.

"Tady v Asii se vždycky bojuje o Singapur," připomněla Kvitová dějiště turnaje, který se koná poslední říjnový týden. "Malá šance ještě je, ale přijde mi to nemožné. Teď na to nemyslím, chci hlavně hrát dobře. Po letošní sezoně jsem hlavně ráda, kde jsem a že mě tenis baví a mám motivaci, což mám."

pva, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
makro99
proč tam zas dávají tu fotku Rittnerový?
Reagovat
dadaft
Co prostě nějakou absolutní top superelite špičku???

Carlos Rodriguez?
------------------------------------------------
Reagovat
Dobry-den
Čím líp vypadá, tím hůř hraje, bohužel. Asi se měla dát na modelynk.
Reagovat
blixa
Dobry-večer
Reagovat
Dobry-den
Dobrou-noc
Reagovat
Frick
..erotyckej!
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne to napadlo. Je pravda, že minimálně na fotkách vypadá v poslední době výborně.
Reagovat
Nancy_z
Tak snad si Petra vybere dobře a bude to trenér, který jí posune a pomůže vyhrát ještě spoustu turnajů :-)
Reagovat
Jabadu
"Když myslíte, teda ... do počtu myslíte, teda ... tak jestli jako myslíte v zájmu celku snad ... tak já bych to teda do počtu ... kdyby to teda radši vzal někdo jinej."

"Nóóó ... to je slovo chlapa!"
:-)
Reagovat
Fandina
nebylo by špatné ještě o Singapur zabojovata chtělo by to teď Angel porazit. Držím palce pojď!!!
Reagovat
Frick
To by musela oba turnaje v Číně vyhrát!
Reagovat
Krisboy
No a? Tak je vyhraje, no!
Reagovat
lars
muze stacit vyhrat 1 turnaj a SF na druhym
Reagovat
tommr
bylo by to sice hezký, ale Petra ve skutečnosti bojuje o Zhuhai, protože ani účast na ET ještě nemá zdaleka jistou ...
Reagovat
Fandina
jj v článku se píše, že Petře Singapur připadá nemožný
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Petra v Číně předvedla stejný výsledek jako v roce 2014 (Výhra - Wuhan, F - Peking) tak by se na TM dostala a Petra bude hrát ještě v Lucemburku kde si ještě může něco případně nahrát. Nevím jestli by Petra do Zhuhai vůbec jela.
Reagovat
Jabadu
To je devět výher v řadě proti těm nejlepším.

Tak ... možný to jééééé! (?)
:-)
Reagovat
tommr
výsledky z Lucemburku se loni nepočítaly do kvalifikace o TM. Myslím si, že ani letos to nebude jiný ...
Reagovat
Fandina
To je fakt, ale vloni se v Luxembourgu hrálo finále v ten samý den, co začínal TM, v neděli. Letos je to psáno do soboty, finále v sobotu jako v Moskvě a to se vloni do TM započítávalo. A Singapur začíná v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Zhuhai je termínově lepší,hned před finále FED cupu,tak proč ne
Reagovat
Frick
Jsou volní, Petro :o)
Reagovat
lilly
To se snadno řekne kdo by jí chtě ale trénovat.
Nic proti Petře nemám ale ona má prostě svojí hlavu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist