Kvitová dorazila Kasatkinovou kanárem a v Madridu dojde na český souboj o finále!

11. 5. 2018, 06:34
Aktuality 8
WTA MADRID - Petra Kvitová v nočním čtvrtfinále na antuce v Madridu porazila 6-4 6-0 jednadvacetiletou Rusku Darju Kasatkinovou a postoupila do semifinále. V něm změří síly v souboji dvou devět zápasů neporažených Češek s Karolínou Plíškovou, která vyřadila světovou jedničku Simonu Halepovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová v sobotu triumfovala na domácí antuce v Praze a hned v neděli úspěšně vstoupila do prestižního turnaje v Madridu, kde vítězí dál. 

V pátečním večerním čtvrtfinále, které skončilo necelou půl hodinu před půlnocí, porazila v prvním vzájemném střetnutí 6-4 6-0 jednadvacetiletou Rusku Darju Kasatkinovou a vyhrála tak už devátý zápas v řadě během deseti dnů.

Osmadvacetiletá Češka měla zápas se světovou patnáctkou pod kontrolou. Za stavu 5-3 sice první set nedopodávala, ale pak získala razantní hrou sedm her v řadě. Nastřílela 26 vítězných úderů, soupeřka jen šest, a zvítězila za hodinu a pět minut.

"Celý den jsem šetřila energii, takže jsem před zápasem měla obavy, že budu potřebovat více času dostat se do rytmu. Ale od začátku jsem byla dobře připravená a to pro mě bylo dobré znamení," komentovala Kvitová.

"Od začátku jsem hrála dobrý tenis. Dostávala jsem ji pod tlak a nenechala ji nadechnout, aby hrála to, co má ráda," doplnila rodačka z Fulneku, jež při vysokém počtu winnerů udělala 18 nevynucených chyb. 



Kvitová na čtyřech z deseti letošních turnajů postoupila minimálně do čtvrtfinále - v Petrohradu, Dauhá a Praze to nakonec dotáhla vždy až k titulu. V Madridu může navázat na své triumfy z let 2011 a 2015.

V sobotním semifinále se Kvitová utká od 20:00 SELČ s o dva roky mladší krajankou Karolínou Plíškovou, kterou v obou vzájemných duelech na okruhu porazila. Naposledy se střetly ale již před více než třemi lety.

Rovněž Plíšková má v zádech sérii devíti výher. Tu poslední si v pátek připsala proti světové jedničce a dvojnásobné šampionce Simoně Halepové.

"Vítězka může být jen jedna, takže pro jednu z nás série skončí. Ale se svými výkony na antuce jsem už teď spokojená, tady, v Praze a Fed Cupu. Užívám si to a zítra se v tom budu snažit pokračovat. Ale vím, jak těžké to bude," řekla světová desítka Kvitová, jež bude bojovat o 31. finále.

• WTA PREMIER MANDATORY MADRID •
Španělsko, antuka, 6.685.828 eur
čtvrteční výsledky (10. 05. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Halepová (1-Rum.) 6-4 6-3
Kvitová (10-ČR) - Kasatkinová (14-Rus.) 6-4 6-0
Garciaová (7-Fr.) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-2
Bertensová (Niz.) - Šarapovová (Rus.) 4-6 6-2 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Latisha Chan/Matteková-Sandsová (5-Tchaj-wan/USA) 6-4 1-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
je napsáno, že semifinále se hraje v sobotu, ale hraje se dneska.

A v odstavci pod úvodníkem je místo čtvrteční čtvrtfinále uvedeno páteční.

"V pátečním večerním čtvrtfinále, které skončilo necelou půl hodinu před půlnocí, porazila v prvním vzájemném střetnutí 6-4 6-0 jednadvacetiletou Rusku Darju Kasatkinovou a vyhrála tak už devátý zápas v řadě během deseti dnů."
Reagovat
smazaný uživatel
a překvapuje tě to vůbec? já vím, jsem kritik, ale tohle je v každém článku a chtělo by to se zamyslet nad těmi, kteří tu pracují...
Reagovat
Fandina
Já chápu, že může redaktor dělat chybu. Pokud nemají korektora, který každý článek před zveřejněním projde, tak je to hned.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, ale ne, když je v každém článku pomalu.
Reagovat
Krisboy
První vrchol tenisové sezóny je tu. Souboj Královen. Jak už bylo vícekrát řečeno - škoda, že to není ve finále...tak snad se dočkáme v Paříži :)
Reagovat
Mayo
Beast mode
Reagovat
Marduch
osobně raději Depeche mode
Reagovat
Semi
Obstarají předčasné finále. Škoda, že každá nebyla v jiné půlce pavouka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist