Kvitová dostala divokou kartu do Birminghamu

8. 6. 2017, 13:35
Aktuality 27
Petra Kvitová začne travnatou část sezony na turnaji WTA Premier v Birminghamu, od jehož pořadatelů obdržela divokou kartu do hlavní soutěže. V britské metropoli tak absolvuje svůj druhý turnaj po návratu na kurty a přípravu na oblíbený Wimbledon.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová se po prosincovém přepadení v jejím bytě v Prostějově, kdy jí neznámý pachatel pořezal levou ruku, na kurty vrátila dříve, než se očekávalo. Návrat dvojnásobné grandslamové šampionky proběhl na French Open.

První letošní zápas česká tenistka zvládla, když porazila Julii Boserupovou. Vítězství prožívala hodně emotivně. Na druhou výhru však nedosáhla a s pařížským grandslamem se rozloučila ve druhém kole, ve kterém ve dvou tie-breacích podlehla Bethanii Mattekové-Sandsové.

Nejdůležitější ale je, že ruka drží a Kvitová může znovu hrát. Svou oblíbenou část sezony na milované trávě zahájí na turnaji Aegon Classic v britském Birminghamu, jež je na programu od 19. do 25. června. Od pořadatelů akce WTA Premier obdržela divokou kartu do hlavní soutěže.

"V Birminghamu odehraju svůj první turnaj na trávě. Jsem nadšená, že jsem dostala divokou kartu a budu mít možnost se představit skvělému britskému publiku," řekla Kvitová.

"Přípravu na Wimbledon považuju za nesmírně důležitou. Jsem ráda, že ji absolvuju právě v Birminghamu, kde letos bude hrát většina tenisové špičky," dodala loňská osmifinalistka. V Birminghamu hrála ještě v roce 2008, kdy skončila hned v prvním kole.

Sedmadvacetiletá Češka má pravdu. Letošní ročník podniku v Birminghamu má totiž nejsilnější obsazení za celou svou dlouholetou historii.

Do města, které je mnohými považováno za druhé hlavní město Velké Británie, přijede totiž osm z deseti hráček aktuální Top 10. Z elitní desítky budou chybět pouze těhotná Serena Williamsová a ruská tenistka Světlana Kuzněcovová.

V Birminghamu mají v plánu se kromě Kvitové rozehrát také Angelique Kerberová, Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruzaová, Dominika Cibulková, domácí Johanna Kontaová, Agnieszka Radwaňská, Simona Halepová a Jelina Svitolinová.

Divokou kartu obdržely ještě Maria Šarapovová a Heather Watsonová. Z českých tenistek se představí také Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
PetaM
Tak doufám, že přijde i divoška do Eastbourne :)
Reagovat
FulnekUltras
to už všechny vypustěj ;)
Reagovat
janek_da
To si vybrala ten turnaj, jak iqe loni za ten výběr zkritizoval Karolinu?
Reagovat
lars
ne, uz tam hrala loni
Reagovat
tommr
a to souvisí s tím na co se ptal janekda jak? :)
Reagovat
lars
Letos si nevybrala si ten turnaj................
Kvitko na tomto turnaji hralo loni
Reagovat
EllNino
nerozumím
Reagovat
PetaM
To nikdo :D
Reagovat
lars
nevymyslej si
Reagovat
sprchon
Taky nerozumim.
Reagovat
lars
cemu ?
Reagovat
slacker
jak tvoje odpoved souvisi s otazkou od janek_da. taky to vunbec nechapu. nejaka chyba v matrixu
Reagovat
lars
Ne, Petra hrala v Birminghamu uz loni.
Co nechapes ?
Reagovat
slacker
"To si vybrala ten turnaj, jak iqe loni za ten výběr zkritizoval Karolinu?" Mas odpovedet ze ne ze je to JINY turnaj a ne mektat ze tam hrala loni
Reagovat
EllNino
to byl Nottingham International, Birmingham je Premier
Reagovat
janek_da
aha, dik.
Reagovat
Bob
Nikdy! Není důvod pro divokou kartu.. jo pardon, já myslel, že je to o Šarapce
Reagovat
tommr
účast Petry v Birminghamu znamená, že ruka drží což je velice dobrá zpráva. Jen mám trochu obavy, že si v takový těžký konkurenci moc přípravnejch zápasů nezahraje ...
Reagovat
Torn
Vzhledem k obsazení, bude asi o pro ostatní hráčky problém přežit třetí a další kola. Nicméně, Petra je i "chromá" furt perspektivnější než zbytek češek, výjimkou je leda tak Kája, které se na těch menších travnatých turnajích loni dařilo.
Reagovat
tommr
v Birminghamu žádný třetí kolo nebude, protože v pavouku bude jen 32 hráček. Vzhledem k silnýmu obsazení je možno čekat velice těžkou soupeřku už v prvním kole a brzký vypadnutí. Loni tam skončila Karolína už v prvním kole a Petra ve druhým (ale jen díky tomu, že do prvního dostala Lucku Šafářovou) ...
Reagovat
PetaM
Nebyla ve druhém kole zraněná?
Reagovat
tommr
to už si nevybavuju, ale vím, že v něm prohrála s Ostapenkovou ve třech setech ...
Reagovat
EllNino
jj byla
Reagovat
Torn
3. kolo nebo osmifinále, to je úplně jedno. Bylo jasné, co ím bylo myšleno, tak se laskavě neoháněj ocasem prašivé kočky. A Karolína ta vypadla v prvním kole, protože vyhrála turnaj předtím a hned musela hrát další turnaj. Ten zápas tehdy skoro odchodila.
Reagovat
FulnekUltras
pěší tenis je u ní norma
Reagovat
Dobry-den
To je super, ale hlavně, ať je na sebe de druhém největším pákistánském městě v Evropě opatrná!
Reagovat
letityfanousek
už má zkušenosti s grázly. A přitom stačí si je držet od sebe na vzdálenost napřažené paže, jak prosté
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist