Kvitová i Šafářová jdou dál. Plíšková, Hradecká a Hájek nenasazené soupeře neskolili

29. 8. 2012, 21:33
Aktuality 74
US OPEN - Obě nasazené Češky Petra Kvitová a Lucie Šafářová potvrdily role favoritek a na US Open postoupily do 3. kola. Dohrálo naopak trio Kristýna Plíšková, Lucie Hradecká a Jan Hájek, kteří měli šanci proti nenasazeným soupeřům, ani jeden jim však nevzal jediný set.
Petra Kvitová

Petra Kvitová je rozjetá z předchozích turnajů a na vítězné vlně se veze i v New Yorku. Podobně jako v prvním kole proti Hercogové se pomaleji rozjížděla i dnes, ani s Francouzkou Alizé Cornetovou ale neztratila set a vyhrála 6-4 6-3.

Dvaadvacetiletá Češka sice přišla v sedmém gamu jako první o své podání, pak ale získala šest z následných sedmi her a dostala se do vedení 6-4 a 4-1. Kvitová hrála tradičně aktivně a zaznamenala hned 29 nevynucených chyb oproti 21 winnerům,  o vypracovaný náskok už ovšem nepřišla a po 78 minutách postoupila do dalších bojů. 

Světová pětka, jež na US Open ještě nikdy nebyla ve čtvrtfinále, se ve 3. kole utká o vyrovnání svého místního maxima ze sezony 2009 s Pauline Parmentierovou. O čtyři roky starší Francouzku, jež dnes překvapila výhrou nad Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, porazila 2-0 na sety v roce 2007 v Bratislavě i před třemi lety v Indian Wells.

Ještě dříve než Kvitová byla ve 3. kole Lucie Šafářová, která tak zopakovala loňské snažení a již vyrovnala své nejlepší newyorské vystoupení. Patnáctá nasazená hráčka dnes zdolala Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou 6-3 4-6 6-2.

Šafářové se v prvním setu podařilo jako první z aktérek udržet servis, díky čemuž se dostala do vedení 3-1. Za stavu 5-2 pak podávala na vítězství, ale ještě neuspěla a úvodní sadu ukončila na returnu.

Česká tenistka však nezachytila nástup do druhého setu, v němž prohrávala už 1-5. Pak sice snížila na rozdíl jediného gamu, ale Wozniaková si vynutila rozhodující set.

Ten se zlomil v šestém gamu, kdy Šafářová díky brejku odskočila na 4-2. V osmé hře pak při soupeřčině podání proměnila druhý mečbol a může se těšit na zápas s turnajovou devatenáctkou Naděždou Petrovovou. Tuto ruskou tenistku dokázala porazit jen v jednom z dosavadních pěti vzájemných utkání, v roce 2010 na antuce v Madridu.

Ve 3. kole ženské dvouhry může mít český tenis maximálně trojí zastoupení, pokud by Andrea Hlaváčková ve čtvrtek zvládla souboj s Kazaškou Voskobojevovou. Další Češky už totiž dohrály.

Lucie Hradecká v New Yorku nenavázala na svou premiérovou výhru na US Open. Sedmadvacetiletá Češka v zápase 2. kola prohrála 2-6 4-6 s domácí 256. hráčkou světa Mallory Burdetteovou, jež díky divoké kartě startuje na svém prvním grandslamovém turnaji.

Hradecká proti jednadvacetileté Burdetteové, které patří ve světovém žebříčku až 252. příčka, v prvním setu udělala čtyři dvojchyby a jedenáct nevynucených chyb. Navíc se nebyla schopná prosadit na returnu, při soupeřčině podání neuhrála ani fiftýn.

O osudu druhé sady rozhodl brejk Američanky hned v prvním gamu. V dalším průběhu se sice Hradecká dvakrát dostala postupně k třem brejkbolům, ale ani jednu šanci nevyužila a sadu prohrála 4-6. Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry tak ve dvouhře ani tentokrát nepostoupila do třetího kola grandslamu, na nichž pravidelně startuje od roku 2009.

Burdetteová, jež byla až do letošní sezony prakticky neznámou hráčkou a na okruhu WTA si poprvé zahrála až v červenci ve Stanfordu, by v dalším zápase mohla vyzvat favorizovanou Rusku Marii Šarapovovou.

Po výhře nad turnajovou osmnáctkou Němkou Görgesovou se zápas s papírově mnohem slabší Mandy Minellaovou nevydařil Kristýně Plíškové. Lucemburská tenistka, která je ve světovém žebříčku na 79. místě, vedla v úvodní sadě už 4-2. Česká kvalifikantka srovnala krok, ale pak prohrála servis a set ztratila v poměru 4-6.

V druhé sadě už Plíšková vedla 4-1, ale koncovku znovu nezvládla. Prohrála čtyři gamy za sebou, takže Lucemburčanka za stavu 5:4 podávala na vítězství. Plíšková měla výhodu tří brejkbolů v řadě, ale ani jeden neproměnila a naopak soupeřka při třetím mečbolu zápas ukončila.

Dvacetiletá rodačka z Loun tak na druhém grandslamu v řadě postoupila z kvalifikace až do 2. kola hlavní soutěže, své nové maximum ale vytvořit nedokázala.

Hned v prvním kole se se závěrečným grandslamem roku rozloučil Jan Hájek. Český tenista si po více než roce zahrál v hlavní soutěži grandslamového turnaje, na US Open se ale dlouho neohřál. V duelu s domácím Brianem Bakerem neproměnil žádný ze sedmi brejkbolů a prohrál 3-6 4-6 2-6.

Sedmadvacetiletý Baker startuje na US Open poprvé po sedmi letech. V sezoně 2005 v prvním kole porazil tehdejší světovou osmičku Gastona Gaudia, od té doby ale laboroval s vážnými zdravotními problémy na na okruh ATP se vrátil až letos v květnu. Na antuce v Nice se hned dokázal dostat z kvalifikace až do finále, ve Wimbledonu pak oslnil postupem do osmifinále. Přitom ještě před rokem se věnoval především koučingu mladých tenistů.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (29. 08. 2012)

MUŽI:
Dvouhra - 1. kolo:
Baker (USA) - Hájek (ČR) 6-3 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - Brown/Kas (Něm.) 6-3 6-3
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Norman/Waske (Belg./Něm.) 6-3 3-6 7-6(5) 

ŽENY:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-3
Šafářová (15-ČR) - Wozniaková (Kan.) 6-3 4-6 6-2
Burdetteová (USA) - Hradecká (ČR) 6-2 6-4
Minellaová (Luc.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Czinková/Szavayová (Maď.) 6-2 6-4
Záhlavová-Strýcová/Benešová (10-ČR) - Bertensová/Rusová (Niz.) 6-3 6-3

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Matkowski (4-ČR/Pol.) - Su-wej Hsieh/Qureshi (Tchaj-wan/Pák.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už dlouho čtu různé diskuze a příspěvky a napadlo mě, že existují skupiny fandů Noleho - GGG, Rogera - tam je jich více a Rafy také. Proto by si myslím, že by si Petřiny fanoušci zasloužili také nějaké své kategorie.

Skupiny:
1. FFK - fanatic fans Kvitisté - pro ty ještě zavilejší fandy - FFKK - fanatic fans Kvítečkové z Kvítečkova.
2. FPK - fans Petry Kvitové
3. FPt - fanda Petry tommr

Rozlišovací znamení:

1. skupina FFK - Tady je to docela lehké. Již při prvním setkání s nimi nás upoutají růžové brýle, sedící jim na nose a které jim leckdy zastiňují výhled na realitu. Přes tyto brýle také nejsou schopni vidět soupeřku. Dále si všimneme velmi vnímavého radárku, umístěného na hlavě, díky němuž okamžitě zacílí jakoukoliv zmínku o Petře, podrobí jí důkladné analýze a v případě potřeby - která je dle nich téměř vždy nutná - ihned vysunou své kulomety a zahájí palebnou sílu ve jménu obrany Petry. Dalším doplňkovým znamením je, že při Petřině úspěchu ji hned vidí v nebeských výšinách a staví si vzdušné zámky.

2. skupina FPK - jsou to "normální" fanoušci Petry, kteří jí mají rádi, fandí jí a přejí úspěchy. Když se jí daří, jsou rádi, když ne, nedělají z toho vědu. Jsou však oproti první skupině, alespoň v rámci možností, schopni vidět a hodnotit Petřiny výkony objektivně a nechybí jim ani schopnost vnímání soupeřky a okolních vlivů.

3. skupina FP-t - tuto skupinu obývá oblíbený diskutér toho, kterému říkají Potkal vlka v zimě - prostě Jack:))

Prosím jednotlivé fanoušky, aby se zařadili dle svého uvážení.
A lidi, berte to s humorem a nadsázkou!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ráda žádné dělení a skupiny, a škatulky, s dovolením se nikam nezařadím, fandím dobrýmu tenisu a všem, kteří to berou vážně a na kurtu odevzdávají všechno, což ne vždy je pravidlem, jednotlivý sympatie k hráči/hráčce, pak z toho jen vyplynou..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že můžou býti i nezařazení fanoušci, psal jsem, že je to na každém.:))
A ty jsi přece takový "solitér".:-)

Také fandím především tenisu, to asi víš. Ale tak jsem se zamyslel a toto vyplodil...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
tommr
to se ti Oskare docela povedlo ... :)
Já jsem si až do dneška myslel, že patřím do tý druhý skupiny, ale nejspíš máš pravdu a opravdu patřím do nějaký zvláštní kategorie. Jak jinak si totiž vysvětlit, že na mě FFK téměř pokaždý reagujou jak smyslů zbavený i když o Petře nepíšu nic špatnýho. Názornej příklad je vidět třeba o něco níž na zcela neadekvátní reakci ludolfa na mojí nevinnou poznámku o tom, že Petra má letos na GS velký štěstí na los ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věděl jsem, že to pochopíš a nebudeš se zlobit.:)
Jsi taková celkem výrazná osoba na TP a osobitý fanda Petry, tak si myslím, že si tu zvláštní kategorii zasloužíš.
A kdo chce, tak tě pochopí.:)

Také jsem si právě včera při čtení příspěvků všiml, že se snažíš o určité otupení hran příspěvků a i pro jistotu píšeš, že to není nic proti Petře, aby zase radárky nezačaly zaostřovat.:)
Reagovat
gigin
Dobré !! Petra by si to určitě zasloužila !! Jen si mne tím dělením fans v rámci jednoho gangu trochu rozhodil. Budu muset dělat novou strukturu v našem GGG !! Přiděláváš mi práce, cype !! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Cype, vždyť jste v té tlupě GGG snad jenom čtyři, ne? To si s tím ty i tvá zástupkyně Sonja lehce poradíte.:-))
Reagovat
gigin
Tento týden je předsedkyní Sonja, tak ať si s tím zaradí :DD Musím ještě vyzpovídat Nolu, jak to teda má, počítáme s ní do významné funkce. Nolo, ozvi se !!! :)))
Reagovat
tommr
jj po špatnejch zkušenostech z minula jsem to tam pro jistotu napsal, ale je to stejně marný - at napíšu cokoli a sanžím se to vysvětlit jakoli tak FFK si mě nakonec stejně najdou - oni ty moje příspěvky snad ani nečtou do konce a spouští palbu už když vidí můj nick ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi na ně působíš jako červená na býka.....
Vidí tommr a už pálí.:))
Reagovat
gigin
Děláš to dobře !! Jak se o tobě nemluví, jsi "mrtvý muž" !! Dokonce sojka po tobě pojmenovala vrásku, všiml sis ?? Prej když se ráno probudí, koukne do zrcadla a nevidí vrásku "tommerku", tak je to v cajku !! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To máte putovní předsednictví? Jsi nějak velkorysý.:))

Já krom toho, že jsem FF, tak jsem tu zahlédl jeden spolek, do kterého bych se i rád přidal, neboť se jedná o mého oblíbeného hráče. Bude to ale patrně spolek značně chaotický, rozlítaný, uštěkaný a dokonce jim prý zdrhl pokladník.... Takže se zatím o členství neucházím.:-))
Reagovat
tommr
to jsem si opravdu nevšim - během USO toho moc nestíhám. Kde že se to objevilo? Musím si to ověřit jestli si ze mě náhodou jen neutahuješ ... :)
Reagovat
gigin
Oskar: Víš jak je to s babama, no :DDD Jinak ten spolek, o který projevuješ zájem. To je pecka !! Oni prej komunikujou nějak na dálku. Nějaká telepatie nebo co. Je to banda šarlatánů !!
tommr: Tentokrát nekecám. Musel bych to dohledat, fakt to tu sojka psala !! Samozřejme to myslela v dobrém. Je to ale už dýl .. Jestli budu mít chvilku, dohledám ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře, že mě varuješ teda!! Když jsou to šarlatáni, zůstanu se svým fanděním raději sám.
Co by také mohl čekat člověk od zvířecího osazenstva jako je sojka, která stále poletuje nebo psa, co raději slídí po piškotech.:DD
Ale tito mi přijde celkem solidní.:)
Reagovat
Fandina
Tak přece je normální, že když se ti něco nelíbí, tak se ozveš, ne. Kdyby tommr nic nepsal, tak by nemohlo dojít k tomu, že na někoho působí jako červený hadr. To je logické ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A ty se divíš, že tommr s těma jeho věčnejma kritikama na ostatní působí jako rudý hadr na býka?
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka pohledu na věc. Každý máme nějaký styl projevu. Já, ty a tommr zase ten svůj.
Když napíše něco, s čím nesouhlasím nebo se na to dívám jinak, napíši mu to a je to. To samé napíše on nebo někdo jiný mně, když s něčím nesouhlasí.
Když od něho čtu příspěvek, tak vím, jakou formou bude zpracován a nepřekvapí mě to. A v mnoha věcech s ním i souhlasím.
Zařadil jsi se už do nějaké skupinky? Možná jsem měl vytvořit nějakou speciální pro básníky.:))
Reagovat
Fandina
tak to je hezké. Ta odpověď queshovi. Tak se nediv, že když tommr něco napíše a druhý s tím nesouhlasí, napíše mu to. Dělám to já, děláš to ty a dělá to tak každý ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě mrzí, že ten zápas nebyl nikde k vidění. Původně jsem více přál Kristýně, ale přiznám se, že mi postup Mandy vůbec nevadí.

Kristýna řekla o Mandy: "Ona je taková trochu dřevěná. Bude to těžké, ale měla bych vyhrát." (zdroj: sport.cz)

No nevím, asi by neškodil větší respekt vůči soupeřce. Já vím, že to Kristýna třeba nemyslela zle, ale stejně... Já viděl hrát Mandy letos v Bad Gasteinu a líbila se mi. Rozhodně mi nepřišlo, že je "dřevěná". A ještě k tomu se na ni moc hezky kouká. :)

http://marrymemandyminella.tumblr.com/page/2
Reagovat
tommr
já věděl, že se ta poznámka Kristýně vrátí jako bumerang už když jsem to poprvý čet. Minella je opravdu trochu dřevěná, ale to se o Kristýně dá říct taky. A navíc se takový věci nikdy neříkají před zápasem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. :) Ale já bych to napsal, i kdyby Kristýna vyhrála. Jako všichni někdy řekneme nějakou blbost, ale stávat by se to nemělo... Já bych nikdy o žádné tenistce neřekl, že je dřevěná. Zaprvé ty holky něčeho dosáhly a zadruhé jsem gentleman. :)
Reagovat
ludolf
píšu to sem, protože to je po dlouhé době. Ta tvoje "fakta" jsou poněkud "přizpůsobená".

1. Demagogie (pravda vzbuzující nesprávný dojem): Je pravda, že Petra na GS (AO/RG/W) vypadla z první hráčkou Top20, na kterou narazila - to by mohlo vzbuzovat dojem, že nemá na Top20. Když to ale zformulujeme, že vypadla "v SF/SF/QF" nebo "s pozdější finalistkou/vítězkou/vítězkou" nebo "s hráčkou Top4" (Williams byla tehdy č. 6, ale kvůli tomu, že delší dobu nehrála), tak to zní zcela jinak (a objektivněji). Ty si prostě vybíráš, co zní nejhůř.
Reagovat
ludolf
2. Obsese rankingem: Tváříš se, jako by hráčka č. 20 byla o třídu lepší než hráčka č. 21. Přitom na téhleté úrovni to v době turnaje a vzhledem k povrchu může být naopak. Uvědom si taky, že s hráčkami Top20 se může setkataž od osmifinále, kam jich ale dojde jen 1/3 (průměr prvních 3 GS letos). Konkrétně pro Petru v osmi- a čtvrtfinále:

AO: Místo Pavlyuchenkové [15] hrála s Ivanovic [21], místo se Stosur [6] hrála s Errani. Nemyslím, že by si moc pomohla (Errani tehdy byla nenasazená, ale letos ukazuje, že patří do Top10).

RG: Místo Schiavone [15] hrála s Lepchenko, místo s Li [7] hrála se Swhvedovou. Lepchenko je momentálně 22, Shvedova 34. Tady je nutno uznat, že Shvedova je "lepší" než Li, ale takové výhody se stávají každé hráčce.

W: Místo Místo Cibulkové [13] hrála se Schiavone [24]. To taky nebyla velká výhra. A mluvit o "velkým štěstí na los" když dostala v čtvrtfinále Serenu může jen hodně alternativně inteligentní člověk.
Reagovat
ludolf
3. Selektivní vnímání: Občasné štěstí na předčasné vypadnutí "silné" soupeřky mají všechny hráčky. Ty si ale vybíráš jen Petru a mluvíš "o velkým štěstí". To ale není štěstí (natož velké), ale standard. Když se podívám na tvé kritérium (kdy hrály na GS s Top20) u největších konkurentek:

Azarenka: QF (do té doby ale neměla nasazenou soupeřku) / 8f (a vypadla) / 8f (ne QF). To vychází o něco hůř.

Radwanska: SF/-/QF. Má větší štěstí.

Sharapova: 8f (ne QF) / SF / QF (a vypadla). Zase o něco málo hůř.

S. Williams: -/-/QF. Ta by podle tebe měla asi obrovské štěstí.
Reagovat
ludolf
"dojde jen 1/3" se týkalo hráček 9-16 (tj. soupeřky pro Top8).
Reagovat
Bob
s tím "lehkým losem" nebo "štěstím na los" jsem nesouhlasil už od té doby, co to tu napsal jeden a ostatní to jenom opakovali. bohužel to nikdo nedokázal pochopit. To, že TOP hráčky, co měla Petra v pavouku vypadly dříve a Petra hrála s jejími soupeřkami, byl jejich problém, nikoliv Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci se vměšovat, ale tommr si vybírá Petru a mluví o ni asi proto, že se o ní zajímá, ne?
Myslím, že je to u každého podobné, ty takovéto výčty také děláš patrně pouze u Petry.:)
Reagovat
ludolf
Nevím, zda to bylo na mne - já jsem dělal výčty i pro ostatní hráčky. Samozřejmě chápu, že každý si vybírá, o koho se zajímá - jenomže dokud si nevyhodnotí ostatní, nemůže z toho dělat dalekosáhlé závěry.

Nevím, zda tvůj příspěvek výše byl reakcí (i) na mne. Já jsem to nepsal jako obhajobu Petry (přestože je má oblíbená hráčka) - svého času jsem se zastal i Wozniacké (kterou vůbec nemusím). Já jsem alergický na manipulace s fakty a "znásilňování" statistik. U tommra si cením mj. jeho informací o žebříčku, ale analýza statistických dat mu podle mne nejde a jeho závěry bývají nepodložené.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ten příspěvek nahoře nebyl vůbec reakce na tebe!:)
Já už si delší dobu některé fandy Petry osobně označuji jako Kvitisty nebo FFK, takže jsem to jen hodil do příspěvku, takové odlehčení......

V tom druhém příspěvku jsem reagoval na to, že jsi psal, že si tommr vybírá jen Petru a píše o ní. Tak jsem psal, že je to proto, že se o ní zajímá. Ale kdyby psal o jiné hráčce, třeba Máše, myslím, že by to bylo podobné.

Ale to je vaše diskuze, já tvé příspěvky chápu. Vím, jak je myslíš.

Já třeba frázi "štěstí na los", beru jako to, že je na začátku nějaké rozlosování, které se zdá býti nepříjemné. Ale v průběhu turnaje dojde k různým skutečnostem a ten los se z nepříznivého změní v příznivý. Ten dotyčný měl štěstí na los, protože zrovna v jeho části došlo k těm výpadkům. Prostě se to tak používá, ale Petře zásluhy nikdo neubírá a vypadnutí soupeřek nesnižuje kvality jejích úspěchů! A je jasné, že tak to mají na přeskáčku všichni hráči a hráčky, nemusí si podle mě nic vyčítat.
A tommr také psal, že to není nic proti Petře, že štěstí k tomu patří. Takže jsem si prostě myslel, že si je těch skutečností vědom.:)
Reagovat
tommr
už mě opravdu nebaví reagovat na ty snůšky polopravd nebo vyloženejch lží, který FFK jako si ty neustále plodí na "obranu" Petry a to i v případech kdy Petru nikdo neosočuje a není k tomu tudíž žádnej důvod. Nebo si opravdu myslíš, že moje konstatování "Petra má ale letos na GS velký štěstí na los a vypadá to, že ani v dalších dvou kolech na žádnou těžkou soupeřku nenarazí - postupně už totiž z její osminky vypadly Wickmayerová, Hantuchová, Pavlychenková a Petkovičová" je nějakej útok na Petru a vyžaduje takovou nesmyslnou reakci?

Na rozdíl od jinejch FFK si ale aspon trochu pobavil originální nadávkou. Jako "alternativně inteligentního člověka" mě ještě nikdo z ostatních FFK neoznačil. Kam se na tebe hrabe VlS a jemu podobný ... :)
Reagovat
Fandina
Nechci se do toho míchat, ale píšeš tady o snůšce polopravd a lží, tak by mě zajímalo co konkrétně máš na mysli. Děkuji za odpověď.
Reagovat
smazaný uživatel
ohromně bych si přál kdyby na sebe narazily určitě by to byl velmi hezký zápas ...:)
Reagovat
Frick
Škoda, nejde, nejde, nejde. Byla celkem velkou favoritkou s kurzem 1,40! Proti tý Tatashvili aby asi taky hrát šlo, ne? A 8F proti Aze by určitě byla zajímavá zkušenost, no ni? BTW: Stačilo by 8F konenečně na TOP 100.

Nějak člověk jakoby člověk stále více a více ztrácel naději, že ty holky budou jednou dobrý. Ten jejich věk se stává čím dál víc přiliš vysokym na to, aby se ja nějak omlouval. Takže tak TOP 30-50, vic ne a na skutečnej talent po Petře si budem muset počkat? A je tam někdo vůbec u nějakejch holčin kolem 15-17 let?
Reagovat
rubens
Myslím, že Plíškovky se tady nedávno řešily. Z zůzných náznaků je vidět, co dokážou. Strategie jejich vedení mi ale trochu připomíná vrabce v hrsti. Což dokážu pochopit, ale chtělo by to víc odvahy. Co potřebují, je setkávat se více s těžkou konkurencí. Sama Kristina někde řekla, že už ji ten dětský tenis nebaví. Nu, správný přístup, třeba si prosadí svou. :)
Reagovat
Elrondin
Nadějných holek je tam plno, po očku sleduji hlavně výsledky Terezy Smitkové (ročník 94), ta by podle mě mohla být do 2 let ve stovce
Reagovat
smazaný uživatel
se vším souhlasím, jen opravím jednu prkotinu. Kristýně na postup do stovky stačilo vyhrát tenhle zápas.
Reagovat
dadaft
Maria Sharapova rozhodně může vyhrát US Open.
Reagovat
dadaft
aha. to sem zrovna nepatří. jen se zrovna na ni dívám. jako celou letošní sezónu nemá problém. problémy mají soupeřky. sem tam nějaká UE, ale nic vážného. hraje dobře. naprosto jasná favoritka.
***
pokud jde o Petru, Sam a Na, tak dnes výkony, které by na vítězství v turnaji nestačily. jenže koho bude příští týden zajímat, co bylo ve druhém kole?
Petra po dlouhé výměně byla zadýchaná, ale ne zdevastovaná.
celkově tak nějak střídavě oblačno.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jí někdo vyřadí Serenu, tak má šanci :-)) Ale je ještě brzo.. Ale, když bude hrát každý zápas ted, jak hrála v prvním setu, kde hrála naprosto fámozně, tak má docela velkou šanci to tady vyhrát :-))
Reagovat
pepin
S tou sarapkou s Tebou souhlasím jen v něčem, ale jak se dozví, že na ni jde Serena, tak to neunese již v pokoji psychicky. Doufám, že to ale nebude potřeba, protože ji dřív vyklepne Peta. Aspon doufám.
Reagovat
pepin
Gratulace Petře, souhlasím s Janem a Tommrem že přestože Petra nehraje nijak zvlášt oslnivě je taková více klidnější a vyhrává. Mám dojem, že se snaží trošku změnit svůj herní projev a to tím, že se snaží ubrat na razanci, tak aby měla větší jistotu při trefení kurtu. Evidentní bych řekl je to na servisu, kde se jej snaží spíše umístnit, než dát ránu. Je ale také pravdou, že se jí to někdy až tak nedaří. Doufejme, že s přibývajícími koly se to bude zlepšovat a až dojde na lámání chleba tak to bude lepší. Dnes jsem si také všimnul, že v závěru měla velké problémy s dýcháním, na což nesmíme zapomínat a že jí to asi hodně limituje. Většina z nás asi ví,jak je to těžké, když se nemůže popadnout dech, hlava by chtěla, ale srdíčko říká ne. Tak to mějme na paměti.
Reagovat
Heather_Fedex
to s tim srdickem moc pekne ;)
Reagovat
freeteepek
Když tak kritizuješ Petru za její výkony, mám pocit, jako bys vůbec nesledoval ženský tenis. Proč se na jiný holky nedíváš stejně kriticky?
Tak třeba Šarapovová. Ta měla sakra kliku, že ve finále FO narazila na slabou Eraniovou, protože Stosurová se v semifinále porazila sama a Serena prostě nechtěla Roland Garos vyhrát!
Když je Šarapovová tak dobrá, proč jako světová jednička ve Wimbledonu vypadla se slabou Lisickou? A proč ve finále olympijských her dostala od Sereny takovou nakládačku? Od hráčky, která na FO vypadla už v prvním kole:-)
Promiň, ale na wimbledonský trávě Petra proti Sereně předvedla mnohem lepší výkon, než o měsíc později hvězdná Maria. A to i přesto, že v předchozích kolech se slabýma hráčkama nepředváděla Petra žádnou super hru:-)
Už bys moh pochopit, že Petra to má prostě přehozený. Nejhůř hraje se slabou hráčkou v prvním kole, nejlíp ve finále se světovou jedničkou. Podívej se na její bilanci finálových zápasů a pak mi řekni, kdo kromě Sereny má lepší statistiku. Jak je možný, že Petra s těma všema UE vyhrála US Open series o parník? Ta měla zase kliku, co?
Jo promiň, já zapomněl. Serena v Cincy vypadla takticky předčasně s Kerberovou, aby si před US Open pořádně odpočinula:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Serena měla na OH úplně jinou formu než ve Wimbledonu, takže tyto dvě události nelze srovnávat. S Petrou nehrály, je těžko se dohadovat, jak by to dopadlo. Ale při vší úctě k Petře, myslím, že by to bylo něco podobného. Nevím, proč se rozčiluješ?
Reagovat
Fandina
Oskar forma neforma důležité je jak dopadají jednotlivé zápasy a pokud se týká Serena Petra ve Wimbledonu, tak to byl zápas na vyšší úrovni než Serena Mária na OH, který byl pro Serenu jednoznačný. Navíc těžko soudit, jak by hrála Petra kdykoli, při variabilní hře jakou hraje Petra jednou super příště hůř. A nevím kdo se rozčiluje, snad nikdo ne. Každý napsal svůj názor ne ... úsměv
Reagovat
tommr
naše největší naděje - Petra Kvitová, Lucka Šafářová a deblovej pár H+H - postoupily dál a od ostatních se stejně moc čekat nedalo ... :)
Ze zápasu Petry jsem viděl jen poslední 4 hry a její výkon v nich mě moc nenadchnul - opět byla z její strany k vidění spousta nevynucenejch chyb a některý z nich byly doslova strašlivý (například ten lehkej smeč v předposlední hře, kterej Petra zahrávala téměř u sítě do úplně prázdnýho dvorce a přesto ho dokázala zahrát do několikametrovýho autu). Na silnější soupeřky by takovej výkon asi nestačil. Petra má ale letos na GS velký štěstí na los a vypadá to, že ani v dalších dvou kolech na žádnou těžkou soupeřku nenarazí - postupně už totiž z její osminky vypadly Wickmayerová, Hantuchová, Pavlychenková a Petkovičová ... :)
Reagovat
VlS
No, je otázka, jestli mít tam Mladenovič místo Pavlju je výhra. Ta dneska hrála hodně dobře. Na druhou stranu, naděje je v tom, že Petra proti slabejm soupeřkám většinou hraje blbě.
Reagovat
ludolf
Nechápu, jak někdo může tvrdit, že letos měla Petra na GS štěstí na los. Vždy měla ve své polovině 2 ze 3 nejvážnějších konkurentek (Serenu, Viku, Mashu) a k vítězství by je (při předpokládáném vývoji) musela všechny porazit. Na AO a FO Serena brzy vypadla, tak se ta smůla na los srovnala, we Wimbledonu ji dostala v superformě v osmifinále. Ve FO a Wimbledonu ta smůla byla dvojnásobná - kdyby byla ve druhé polovině pavouka, pak by měla otevřenou cestu do finále (jediné z největších konkurentek v druhé polovině pavouka brzy vypadly), takhle prohrála s pozdější vítězkou o koo, dvě dříve. Ty jmenované hráčky v její osmince asi nejsou momentálně zrovna silné, když už vypadly.
Reagovat
tommr
schválně jsem si vyhledal všechny letošní výsledky Mladenovičový a nevidím tam nic mimořádnýho - většinu zápasů prohrála i když hrála vesměs jen kvalifikace se slabšíma soupeřkama a nedávno jí porazila i Eva Birnerová. Tu její letošní jízdu na USO si nějak neumím vysvětlit. Možná, že dneska jen neměla Pavlyuchenková svůj den?
Petře navíc zápas s Mladenovičovou ještě bezprostředně nehrozí. Ta by totiž nejdřív musela vyřadit nejspíš Bartoliovou a nevím jestli je toho vůbec schopná ...
Reagovat
VlS
Nestudoval jsem statistiky, koukal jsem, jak dneska hrála.
Reagovat
tommr
když se na to podíváš střízlivě tak musíš uznat, že Petra by letos na ty nejlepší stejně neměla at už by do svý poloviny dostala kteroukoli z top hráček ...
Tím štastným losem mám na mysli spíš los pro první kola, kterej byl ještě vylepšenej předčasným vypadnutím skoro všech nasazenejch hráček, který mohla Petra na cestě do závěrečnejch kol potkat ...
A není to nic proti Petře. K dobrejm výsledkům trocha toho štěstí taky patří ... :)
Reagovat
ludolf
Tak vypadla jí jedině Wickmayer, ta není zrovna super hráčka. Hantuchová a Petkovic (ty ani nebyly nasazená) a Pavljuchenkova jsou u Bartoli. To by se dalo říci, že větší štěstí měla Azarenka, které vypadly třeba Goerges a Lisicki. Nebo Ivanovič, které vypadly Wozniacki, Schiavone, Niculescu.
Reagovat
ludolf
K předešlému - tomu se nedá moc říkat "štěstí", ale je to důsledek aktuální formy. Co se týče toho, že by na ty lepší neměla - S Errani letos hrála myslím třikrát a pokaždé ji porazila, nevím, proč myslíš, že by na ni ve FO (pokud by byla ve druhé polovině pavouka) neměla.
Reagovat
tommr
nechci se zbytečně hádat, ale fakta jsou následující:

na AO narazila Petra na první hráčku z top-20 až v SF a hned s ní vypadla ...
na FO narazila Petra na první hráčku z top-20 až v SF a hned s ní vypadla ...
ve Wimbledonu narazila Petra na první hráčku z top-20 až ve ČF a hned s ní vypadla ...
na USO zatím nenarazila Petra v prvních třech kolech na žádnou hráčku z top-50 a je docela možný, že na první hráčku z top-20 narazí zase až ve ČF...

Tomu já prostě říkám dobrej los a nemám tím na mysli jen samotný rozlosování, ale i souhry okolností, který vedly k tomu, že Petře z cesty předčasně odpadávaly silnější hráčky, který tam původně měla ...
Reagovat
freeteepek
Naprostej souhlas!
Reagovat
freeteepek
Zase se tady vyrojilo pár chytráků, co obouvaj do Petry a přitom si nevidí na špičku nosu. Za všechny bych zmínil jednoho.
Tommr: "Petra má ale letos na GS velký štěstí na los a vypadá to, že ani v dalších dvou kolech na žádnou těžkou soupeřku nenarazí - postupně už totiž z její osminky vypadly Wickmayerová, Hantuchová, Pavlychenková a Petkovičová ... :)"
Podle tebe teda silné soupeřky opět uhnuly Petře z cesty a zůstaly jenom ty slabé. A jak je podle tebe možný, že ty "slabé" ty "silné" porazily? Dává Ti to smysl? Pochop už konečně, že na GS není lehkých soupeřek. Nebo si opravdu myslíš, že se ty dobrý hráčky porážej sami, aby tam ty špatný mohly zůstat?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, tuhle tzv. statistickou pseudologiku nechapu. Papirove slabsi hracky porazej nasazene hracky, aby je nakonec mohla Petra porazit a dostat se do QF ci SF. Asi maj vsichni Petru hrozne radi. No proste je to nesmyslny pohled na vec. Ale jsou zkratka lidi, co se radi do Petry navazej, at se deje cokoli, ale jsme Cesi, takze nic prekvapiveho.
Reagovat
smazaný uživatel
začíná další boj s větrným mlýnem? Vždyť to je přece vynikající los, když v Paříži má Petra jako nasazená čtyřka v osmifinále potkat vítězku z roku 2010 Schiavone nebo trojnásobkou semifinalistku Jankovič, ve čtvrfinále vítězku z roku 2011 Li Na. Neskutečné štěstí na los.
Reagovat
Jan
S tím lehkým losem na letošních GS souhlasím. Bez ohledu na to, že ten lehký los byl dán i jejím postavením v žebříčku. Jinak při těch výkyvech ve hře mohla skončit daleko dřív. A i když slabší hráčky porazily ty silnější, které Petře vypadly z cesty, pořád je tu předpoklad, že ta slabší hráčka neudrží stejnou výkonnost v dalších kolech na rozdíl od té silnější, kterou porazila. Viz např. i Rosol vw Wimbledonu. Porazil Nadala a pak padnul.
Reagovat
Jan
Ale Li Na i Jankovič vypadly, takže se s Petrou neutkaly. Pak to taky mohlo dopadnout jinak a Petra mohla skončit dřív (nebo ne). Myslím že Tommr i já bereme jako lehký los to, že favoritky vypadly a Petra hrála do 1/4 finále nebo semifinále s lehčími hráčkami.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to nemá s losem vůbec nic společného
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Zmiňování Schiavone a Jankovič, které nejsou a i v době RG nebyly rozhodně ve formě, s jakou vyhrály či byly ve finále, mi nepřijde jako dobrý argument.
Ta Na Li ano, to nemusela být jednoduchá soupeřka.
Reagovat
mac.hall
Zápas jsem neviděl ale z dvou zatím dostupných komentářů je docela zjevné , že se herní projev Petry směrem ke kvalitě se příliš nemění. Už jen bilance winerů 21 oproti UE 29 je velmi , velmi špatná. S takovým tenisem Petra nemůže dojít daleko.Pokud se jí přesto podaří dostat až do čtvrtfinále, Maša ji vystaví nekompromisně stopku. Nevylučuji ovšem , že skončí již dříve. Tedy za podmínky , že se herně výrazně nezlepší.
Reagovat
VlS
Petra nehrála dobře. Mimo řady UE plynoucích ze hry tam byla řada UE z oblasti nepochopitelných. Připadala mi nesoustředěná.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Lucce a Petře k výhrám. Nebýt ale streamu a pak té chvíle na konci druhého setu, tak v televizi dávají radši chlapy než 5.hráčku světa... Asi se někomu také moc nelíbí způsob, jak Petra hraje. Pěkných výměn tam člověk najde hodně málo a ty kolikrát totálně zkažené míče lehce zastíní ty trefené. Jasně, poslední dobou vyhrává, ale dívat se na to dá hodně těžce.
Reagovat
Jan
Petra kazila, modlil jsem se o každý míček, dopadlo to dobře. Ale zdála se mi víc jistá sama sebou než ve Wimbledonu nebo Roland Garros. Tam z ní nejistota přímo čišela. Tady se mi zdála klidná, že si jde s přehledem za svým cílem. Když prohrála své podání v prvním setu, tak jsem si říkal, je to ztracené, zas nemá svůj den, ale s klidem si podání vzala zpět a dotáhla to do vítězství. Takže i když tam byly chyby, zdála se mi klidnější, jistější, hlavně v hlavě, že to měla srovnané.
Reagovat
patriks
Hra Petry rozhodně nijak přesvědčivá nebyla, mám dojem, že se snaží déle držet ve výměnách a chybí zakončení winnerem. Ta spousta nevynucených chyb by se jí s lepší soupeřkou nemusela vyplatit.
Reagovat
Jan
Letos to je ohraná písnička. Od Roland Garros stále stejná.
Reagovat
tommr
řek bych, že je to pořád to samý už od začátku roku. Petra sice v poslední době začala víc vyhrávat, ale její hra je stále k nekoukání a vyhrává spíš silou vůle. Skutečně pěknejch zápasů předvedla od začátku roku jen pár. Pořád je ale lepší když bude hrát ošklivě a vyhrávat, než aby hrála hezky a prohrávala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zenskej tenis celkem sleduju a muzu s klidem prohlasit, ze tech opravdu hezkejch zapasu jsem videl opravdu poskrovnu VSEOBECNE. Ono taky zalezi, co to znamena, hezkej zapas. Sarapka:kdosi 6:0, 6:0???? Z meho pohledu teda urcite ne, ale za hezkej zapas povazuju napr. Petra:Li Na v Montrealu a tam to Petra mistama taky osklive flakala, stejne jako Cinanka. Tyhle diskuse jsou zkratka vysledek jen prilis velkych ocekavani, ktere Petra zkratka nesplnuje, ale to je sport, ne matematika.
Reagovat
dadaft
tak já letos viděl pěkných ženských zápasů dost. pořád vede Sharapova - Stosur ze Stuttgartu. to jsem chodil po stropě. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist