Kvitová i Šafářová v Linci hladce postoupily do čtvrtfinále

13. 10. 2011, 20:22
Aktuality 6
WTA LINEC - České tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová oslavily svou dnešní nominaci do fedcupového týmu pro finále Moskvě postupem do čtvrtfinále turnaje v Linci. Obě vyhrály v druhém kole hladce ve dvou setech.
Petra Kvitová

Nejvýše nasazená Petra Kvitová splnila roli favoritky proti domácí Patricii Mayrové-Achleitnerové, kterou porazila 6-2 6-3. Wimbledonská vítězka si proti 105. hráčce světa pomohla v klíčových okamžicích podáním, nastřílela sedm es a trápila soupeřku svým leváckým servisem i z druhého podání. Celkový dojem kazil jen stále vysoký počet chyb.

Dva zápasy za sebou na jednom turnaji vyhrála Kvitová teprve podruhé od Wimbledonu, podařilo se jí to pouze na konci září v Tokiu, kde došla do semifinále.

V pátečním čtvrtfinále se čtvrtá hráčka světa utká se Slovenkou Danielou Hantuchovou, která otočila duel s Ruskou Xsenií Pěrvakovou.

Lucie Šafářová porazila v linecké hale Italku Albertu Briantiovou 6-4 6-2, když nečelila jedinému brejkbolu. Její další soupeřkou bude Rumunka Sorana Cirsteaová, s níž má ze sezony 2008 vyrovnanou bilanci 1-1.

Naopak Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová, které v Linci vypadly už v 1. kole a dnes se na ně nedostalo v nominaci na finále Fed Cupu, neuspěly v dnešním čtvrtfinále čtyřhry. V té plnily roli nasazených trojek.

Otáčet zápas dnes musela turnajová trojka Jelena Jankovičová, které ale nakonec Britku Annu Keothavongovou porazila bez vážnějších problémů 3-6 6-2 6-1. Zítra se utká s Ruskou Rodinovou.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 10. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Briantiová (It.) 6-4 6-2
Kvitová (1-ČR) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-2 6-3
Jankovičová (3-Srb.) - Keothavongová (Brit.) 3-6 6-2 6-1
Cibulková (7-SR) - Erraniová (It.) 6-7(1) 6-3 6-1
Hantuchová (8-SR) - Pěrvaková (Rus.) 5-7 6-3 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Jugičová-Salkičová/Klemenschitsová (Bos./Rak.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (3-ČR) 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka to dá. Tenhle povrch ji náramně sedí a může diktovat tempo.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Sorana Lucku porazí.
Reagovat
VlS
Doufám, že ne
Reagovat
VlS
Tak jsem rád že to vyšlo mě a ne tobě :-)
Reagovat
petrulinka
Tak jsem ráda, že Lucka vyhrála!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Njn dalo se to čekat. Sorana hraje letos dost špatně. Už to čtvrtfinále je pro ní velký úspěch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist