Kvitová je v Lucemburku jedničkou, v Moskvě budou hrát Šafářová se Strýcovou

17. 10. 2016, 10:13
Previews 75
Ženy se po asijské pouti definitivně přesunuly zpět do Evropy. Tento týden se odehraje turnaj kategorie International v Lucemburku, kde bude nasazenou jedničkou Petra Kvitová a zahraje si i Denisa Allertová. Souběžně se bude bojovat i na podniku série Premier v Moskvě, na kterém budou české barvy hájit Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Petra Kvitová bude v hlavním městě Lucemburska nasazenou jedničkou. Jedenáctá hráčka světa začne proti Su-Wei Hsieh, kterou v jediném vzájemném zápase porazila 6-4 6-1 na letošním French Open.

Česká tenistka stále může pomýšlet na Turnaj mistryň, jelikož se odhlásila Serena Williamsová a zdravotní problémy mají Kontaová, Muguruzaová a Halepová. Kvitová by tak mohla jet do Singapuru minimálně jako náhradnice, pokud se další tenistka odhlásí.

Ve druhém kole by dvojnásobná grandslamová vítězka vyzvala v případě výhry lepší z duelu Varvara Lepčenková - Cvetana Pironkovová. O semifinále by si dle nasazení měla zahrát s Johannou Larssonovou, s níž dosud neprohrála.

Semifinále proti Kvitové si budou nárokovat hlavně Caroline Garciaová a loňská šampionka Misaki Doiová. S Francouzkou má bývalá světová dvojka pozitivní bilanci a Doiovou v obou vzájemných zápasech přehrála.

Kvalifikaci má za sebou Kristýna Plíšková a opět úspěšně. V prvním kole ji čeká stejně jako v Linci duel s Oceane Dodinovou. Česká tenistka bude mít možnost Francouzce prohru z minulého týdne oplatit (h2h 1-3).

Ve druhé polovině pavouka je druhá česká zástupkyně Denisa Allertová. Rodačka z Prahy změří letos podruhé síly s turnajovou sedmičkou Eugenií Bouchardovou.

Ve druhém kole by mohla Allertová vyzvat svou krajanku Terezu Smitkovou, která zvládla kvalifikaci a v prvním kole narazí poprvé na Soranu Cirsteaovou.

Do čtvrtfinále by se určitě ráda dostala i Kiki Bertensová, jež začne proti vítězce z roku 2014 Annice Beckové.

Druhou největší favoritkou na finále je Caroline Wozniacká. Vítězka z roku 2013, která včera triumfovala na turnaji v Hongkongu, nejprve nastoupí proti Madison Brengleové (h2h 1-0).

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Kr. Plíšková (ČR) - Dodinová (Fr.) | H2H 1-3
Cirsteaová (Rum.) - Smitková (ČR) | H2H 0-0
Kvitová (1-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) | H2H 1-0
Bouchardová (7-Kan.) - Allertová (ČR) | H2H 1-0
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Kvitová (1-ČR) - Larssonová (8-Švéd.) | H2H 3-0
Garciaová (4-Fr.) - Doiová (6-Jap.) | H2H 0-0
Bouchardová (7-Kan.) - Bertensová (3-Niz.) | H2H 1-0
Siegemundová (5-Něm.) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 0-0
Kompletní los najdete zde

 

Po odhlášení Dominiky Cibulkové, která včera získala titul v rakouském Linci, se pavouk moskevského turnaje trochu pozměnil, jelikož Slovenka měla plnit roli nasazené dvojky. Čtyři nejvýše postavené hráčky mají pro první kolo volný los.

V Moskvě vede herní pole Světlana Kuzněcovová, jež stále usiluje o letenku do Singapuru. K tomu však potřebuje v Moskvě obhájit loňský titul. Ruska nastoupí ve druhém kole proti Alizé Cornetové, nebo Shelby Rogersové.

Ve čtvrtfinále by měla dvojnásobná grandslamová šampionka poprvé narazit na Timeu Babosovou, která se dostala mezi nasazené hráčky až po odhlášení Cibulkové.

Barbora Strýcová je v Moskvě nasazenou šestkou a bojuje o účast na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai.

Na úvod si poprvé zahraje s Anou Konjuhovou, která sice nezvládla závěrečné kolo kvalifikace proti Nicole Gibbsové, nicméně do hlavní soutěže se dostala jako šťastná poražená.

Poté ji čeká zřejmě Anastasija Sevastovová (h2h 2-0) a v případě výhry čtvrtfinálový souboj nejspíše s Jelinou Svitolinovou, proti níž zatím ani jednou neuspěla.

Největší rivalkou Kuzněcovové v boji o Turnaj mistryň je Carla Suárezová. Španělku by ve druhém kole mohla počtvrté vyzvat Lucie Šafářová. Česká tenistka ale musí nejprve potřetí v kariéře porazit Darju Gavrilovovou.

Teoretickou soupeřkou Suárezové pro čtvrtfinále by měla být Anastasia Pavljučenkovová, jež před dvěma lety turnaj vyhrála a loni došla do finále, nebo vítězka z roku 2008 Jelena Jankovičová.

V semifinále se pokusí Španělku zastavit pravděpodobně domácí Darja Kasatkinová, nebo Jelena Vesninová.

Do hlavního losu se dostala po zvládnuté kvalifikaci ještě Kateřina Siniaková. Česká tenistka zvládla i sedmou kvalifikaci turnaje WTA v řadě a má tak šanci zopakovat moskevské semifinále z před dvou let.

Los má ale velmi těžký, začne proti Pavljučenkovové, kterou se pokusí na třetí pokus porazit.

Los českých tenistek a možné čtvrtfinálové dvojice
Siniaková (ČR) - Pavljučenkovová (7-Rus.) | H2H 0-2
Strýcová (6-ČR) - Konjuhová (Chorv.) | H2H 0-0
Šafářová (ČR) - Gavrilovová (Austr.) | H2H 2-1
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Kuzněcovová (1-Rus.) - Babosová (9-Maď.) | H2H 0-0
Svitolinová (4-Ukr.) - Strýcová (6-ČR) | H2H 2-0
Kasatkinová (8-Rus.) - Vesninová (5-Rus.) | H2H 0-0
Pavljučenkovová (7-Rus.) - Suárezová (3-Šp.) | H2H 6-1
Kompletní los najdete zde

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

75
Přidat komentář
freeteepek
Na hráčku Hsieh si pamatuju z Prahy. Na celým kurtu měla jedinýho fanouška a tím byl její trenér. Ten, vědom si toho, ji neustále povzbuzoval. Už si nepamatuju, co vydával za zvuky, ale v každém případě rozhodčí mu to tolerovala. Trochu jsem se divil. Třeba jí zrovna radil, jak má hrát???
Reagovat
horska.kraslice
Já si pamatuji, že v Praze letos hrála v dresu každý pes jiná ves, zkrátka ztratily se jí kufry, tak si půjčila sukýnku a nahoře měla oblečenou teninkou halenku, takže v tom pražském jarním psím počasí se chudák klepala jak osika. V druhém setu přioděla vycházkovou tenkou bundičku do pasu, ta ji ovšem asi taky moc nehřála. Ostatní holky hrály v legínách a mikinách.
Reagovat
skott
tak z očekávaného pondělního blockbusteru Kremlin Cupu nakonec nic moc nebylo... Belinda začla dobře a chvilku to vypadalo, jakoby to byla Bel z loňska. Ale jakmile jí Daria začala držet déle ve výměně, Belinda kazila čím dál víc a utkání nabralo jednoznačnej směr. Druhý set snad ani nestojí za komentář, hodně špatné a Belinda už je asi ráda, že je konec sezony. Potřebuje poctivou přípravu jako sůl, aby se zas vrátila v plné síle.
Daša taky před turnajem říkala, že už je unavená, ale oproti Linci bylo vidět, že ze sebe mačká ještě poslední síly a může to semi obhájit.
Reagovat
Fandina
Týna má zase Dodin, tak doufám, že ji konečně přehraje. Minule jí moc nechybělo. Terka má Cirsteu. Bylo by dobré, kdyby ji porazila, i když ta, když má den, tak je to s ní těžké.
Reagovat
freeteepek
Věřím, že jí Týna zítra dá. Zbraně na to má. A další kolaps se nebude opakovat:-)
Reagovat
skott
další povedený výkon mladých ruských nadějí. Po postupu Anny Blinkové do hlavní soutěže singlu, tentokrát ve čtyřhře vítězný debut Pervushiny s Annou Kalinskou.
Pokud se nepletu, tak spolu hrály úplně poprvé a přestože to bylo na začátku rozhárané a hlavně Olesya hodně zmatkovala (nepovedené kick servisy, špatné přebíhání), povedlo se jim zápas otočit a v STB už to bylo velice zkušeně zvládnuté.
Pro Annu navíc velice důležité zvednutí sebevědomí před duelem s Mladenovic.
Reagovat
Carter
Anna vyzerá na veľký talent, či sa to už týka dvojhry alebo 4hry. Tento rok vyhrala napr. 100k v Trnave s Terkou Mihalíkovou (Spolu vyhrali aj juniorku na AO tento rok).
Reagovat
skott
jo, Anna je nesmírně šikovná, má úžasně přesnou ruku a i dneska to několikrát předvedla. Zápasy z AO si pamatuju, ikdyž ty streamy nebyli nic moc. Zato jsem jí viděl několikrát letos v Plzni, kde došla do finále.
Reagovat
Carter
a je to teda aj dosť kočka :D
Reagovat
VlS
aby se to vyrovnalo s tím minulým zápasem. Barča začínala jako krasobruslařka, tak bude kralovat. A jsem zvědavej ba koťátko na bruslích. To by měli poslat jen 3, páč ta se přerazí vejpůl a měly by přesilu. :-).
Takže bude Ostrava?
Reagovat
EllNino
Katka s Nasťou ...to bude těžké, velice těžké ...
Reagovat
EllNino
Bára dostala LL Anu Konjuh, ale nevím, jestli je to výhra :/
Reagovat
Fandina
Jedna to má horší než druhá. Blbý los.
Reagovat
sprchon
Ana se dneska pěkně vyznamenala. :D Snad jí Barča natrhne prdel.
Reagovat
tommr
Bára má štěstí, že Serena nepojede na TM takže už má ET prakticky jistou. To čtvrtfinále v Moskvě asi nedá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm Nasťu doma v hale nedá :( ale kdo ví Nasťa je blázínek
Reagovat
tommr
měly v prvním kole nečekaně mnoho práce s postupem. V prvním setu přitom soupeřkám nadělily kanára a všechno se zdálo být jasné. Pak ale přišly nečekaný komplikace a nakonec byly rády za vydřenou výhru v STB ve kterým už prohrávaly 4:6 ...
Reagovat
kada.tom
Kvalifikace dneska holkám vyšly :-)
A Háčka jdou po boji dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi zdálo o páru SaS (Srebotnik,Siniaková) nebo KaK(Katka ,Katka) a ono je to skutečností.Kéž jim to klape.Nic lepšího si Katka přát nemohla.A stará Katka mladý náboj taky.
Reagovat
smazaný uživatel
už ale v 1. kole velká výzva proti své partnerce z 1. WTA titulu spolu s nejleší letošní deblistkou
Reagovat
tommr
a bude vůbec Mladenovicová v Moskvě hrát? V Hong Kongu pokud vím dohrávala finále se zraněním ...
Reagovat
smazaný uživatel
v obou pavoucích figuruje
Reagovat
tommr
zaspala i na začátku druhýho setu a opět musela otáčet z 0:2. Povedlo se jí to ale i napodruhé a může slavit postup do MD ... :)
Ted by to ještě chtělo dobrej los. Hlavně at nedostane Báru Strýcovou ...
Reagovat
Fandina
Luxemburk už běží live na Eurosportu 2. Garcia s Kontaveit, nebude to lehké, ale držím palce Caroline! Go!
Reagovat
Fandina
Lucemburk
Reagovat
smazaný uživatel
Luxembourg
Reagovat
Fandina
jj česky Lucemburk, lucembursky Lëtzebuerg, francouzsky Luxembourg, německy Luxemburg
Reagovat
SubOptikT
Španělsky Luxemburgo
Reagovat
SubOptikT
Portugalsky Lusoburgu?s
Reagovat
SubOptikT
Lusoburgues
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Krisboy
Polsky Luksemburg
Reagovat
Krisboy
Ázerbájdžánsky Lüksemburq
Reagovat
janek_da
a čínsky?
Reagovat
janek_da
https://www.dropbox.com/s/kz9pikkcavf9v66/lucemburg.png
Reagovat
smazaný uživatel
tam-by-ta-ki-chte-la-u -nas-ka-kat -na -po-le
Reagovat
Krisboy
Maorsky Rakapu?
Reagovat
Krisboy
Tibetsky ????????????
Reagovat
Krisboy
Katalánsky Ciutat de Luxemburg
Reagovat
Krisboy
Aragonsky Luxemburgo
Reagovat
Krisboy
Baskicky Luxenburgo
Reagovat
Krisboy
Lussemburgo
Reagovat
SubOptikT
????????? ... to je gudžarátsky
Reagovat
SubOptikT
Havajsky Lukemapuka
Reagovat
SubOptikT
velšsky Lwcsembwrg
Reagovat
SubOptikT
irsky Lucsamburg
Reagovat
freeteepek
rusky ?????????? :-)
Reagovat
freeteepek
Sorry, azbuku to nebere. Ale zní to asi takto: "Ljuksenbůrk"
Reagovat
Fandina
Jinak lucemburština, němčina, francouzština jsou jazyky, kterými si zdřejmě v Lucembursku mluví.
Reagovat
Fandina
zřejmě
Reagovat
tommr
sice ztratila podání hned v úvodu prvního setu, ale set ještě proti Bulharce dokázala otočit ... :)
Reagovat
skott
Los čtyřhry si škodolibě pohrál s loňskými vítězkami Vesnou a Dariou Kasatkinou a hned na úvod je svedl proti sobě v 1.kole... minulý rok to byla pro Dariu velká škola po boku Vesny a zároveň její první velké vítězství kariéry. Tenhle zápas bude mít velký náboj.
Jinak v Moskvě velmi úspěšná kvalifikace pro domácí, z 8 míst zatím zabrali 4 a ve hře bude ještě Irina. Jsem zvědavý na Annu Blinkovou, jestli po roce napodobí Kasatkiny tažení do semifinále, ale možné soupeřky pro kvalifikantky jsou velmi těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je taky z půlky ruska
Reagovat
slacker
loni byly dve vitezky?
Reagovat
janek_da
3
Reagovat
Fandina
snad budou i letos
Reagovat
slacker
jedna, kdo vyhral loni debl je pro singl nepodstatne
Reagovat
smazaný uživatel
Katce už někdo přinesl kavu
Reagovat
tommr
Katka má v poslední době nějaký pomalejší rozjezdy ... :)
Reagovat
sprchon
Sakra, ve 2. setu byla dva brejky nahoře, prohrála si je, ale set urvala. Ve třetím taktéž dva brejky k dobru, ale prohrála v TB...
Reagovat
tommr
takže tam budeme mít docela slušný zastoupení. Doufám, že i výsledky budou slušný. Petra by to tam měla celý vyhrát a Kristýna a Denisa by měly udělat aspoň čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
oni zruší stream i na Katku!?
Reagovat
smazaný uživatel
měl být stream jak na Týnu,tak na Smitkovou a vykašlali se na to(snad jen zatím)
Reagovat
smazaný uživatel
první sety by obě měly
Reagovat
Fandina
A obě 7:5. Tak ještě jeden!!!
Reagovat
George_Renel
Kristýna se zase zprčila.
Reagovat
smazaný uživatel
Terka v MD ,zato Tynda se trápí. Divím se,že nevyrazila k moři do Egypta na ITF100 .Levné body i money.Za 2-3 týdny pak může jezdit po WTA turnajích bez kvaldy.
Reagovat
Fandina
K vidění to není, doufám, že třetí dá. Alespoň Terka to má ve dvou setech. A chtělo by to pokračovat v hlavní soutěži. Je to škoda, že hráčka s takovými pěknými údery nezáří tak jako předloni ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
na trávě se to střílí.Jinde to musí mít i v hlavě
Reagovat
Fandina
Ona moc nestřílí, umí zahrát důrazně i chytře.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ve Wimblu tenkrát ano
Reagovat
Fandina
Já jsem tenkrát ve Wimbledonu na jednom jejím zápase byla a právě se mi líbilo, že hraje celkem chytře, zkracovala hru i hrála důrazně.
Reagovat
smazaný uživatel
proti Jovanovič?
Reagovat
EllNino
Jovanovski
Reagovat
Fandina
Proti Hsieh. V prvním kole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist